Ingyenes, virtuális séták a Parlamentben

Ingyenes, virtuális séták a Parlamentben 

Regisztrációt követően ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat - közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.
4 helyet lépett elő az Országház épülete

4 helyet lépett elő az Országház épülete 

A tavalyi 14. helyről a 10. helyre lépett elő az Országház épülete a Tripadvisor "a világ legnépszerűbb látnivalói" listáján.
Megnyitja kapuit az érdeklődők előtt az Országház

Megnyitja kapuit az érdeklődők előtt az Országház 

A Kulturális Örökség Napjai keretein belül szeptember 16-án és 17-én ismét megnyitja kapuit az Országház az érdeklődők előtt. Az épületen kívül a Kossuth téren és az Országgyűlési Múzeum kiállítótereiben is számos különleges program várja az érdeklődőket. 
Egy budapesti épület is felkerült a leghíresebb látnivalók listájára

Egy budapesti épület is felkerült a leghíresebb látnivalók listájára 

Kihirdette a TripAdvisor a Travelers’ Choice Awards alapján a legnépszerűbb látnivalók listáját, melyben a régióból a budapesti Országház végzett a legjobb helyen. 

Borászok, figyelem: keresik az Országház Borát 

Borkiválasztást hirdetett az "Országház Bora 2017" cím elnyerésére az Országgyűlés elnöke, Kövér László.
Évi félmillió turista kíváncsi a Tisztelt Házra

Évi félmillió turista kíváncsi a Tisztelt Házra 

Turisztikai szakmai találkozót szervezett az Országház Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, melynek során egyebek mellett az Országház turisztikai jellegű fejlesztéseit is bemutatták. Az első ilyen találkozót 2014-ben, a látogatóközpont megnyitásakor hagyományteremtő szándékkal rendezték meg, és várhatóan a jövőben kicsit sűrűbben tartanak ilyen összejöveteleket. Az eseményen többek között beutaztató irodák képviselői vettek részt.

Nem is drága a parlamenti belépő - a Westminsterhez képest 

Dr. Erdei Bálint, a MUISZ elnöke levélben kérte a parlamenti belépők áremelésének elhalasztását az országházi látogatásokat bonyolító irodától, Szigeti Gábor irodavezető reagált a megkeresésre.

A Kossuth tér felől is pompázik majd este az Országház 

Szombaton este háromnegyed tízkor kapcsolják fel ünnepélyes keretek között az Országház Kossuth tér felőli díszkivilágítását - tájékoztatott az Országgyűlés Sajtóirodája.

Budapest, te csodás! 

A buzzfeed.com szerint Budapest a leggyönyörűbb város Európában. Összeállításukban 29 helyet gyűjtöttek össze, amitől igazán leesik a turisták álla.

Járja be a Parlamentet a fotelben ülve! 

Most már nyugodtan időzhet az Országházban - persze csak virtuálisan.

Söröző, kápolna és házasságkötő terem lehet az Országházban 

A miniszterelnöki megbízott kiköltöztetné a kormányt az épületből, és a felszabaduló helyeket bérbe adná. Így söröző, kápolna vagy házasságkötő terem is lehet majd az Országházban, írja az Origo.

Már nem ingyenes a magyaroknak a parlamenti belépés 

Az Országház látogatási díját nem lehet a magyar állampolgárok számára kedvezőbben megállapítani, mivel az Európai Unió állampolgárai között nem lehet különbséget tenni - közölte az Országgyűlés sajtóirodája csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Már épül a Parlament Látogatóközpontja 

A Kossuth tér rekonstrukciója nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. 

Nem vállal kockázatot a Parlament 

Korábbi cikkünkben foglalkoztunk már azokkal a problémákkal, melyeket az utazási irodák a parlamentbe szervezett csoportos látogatásokkor tapasztaltak/tapasztalnak. Az Országház a felmerült gondokra az alábbiakban olvasható közleményben reagált.  
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!