Ősztől óriási gondokat vizionálnak az osztrák szállodások

Ősztől óriási gondokat vizionálnak az osztrák szállodások 

Az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) közleményében a szeptembertől kumulálódó hatalmas költségnövekedés veszélyeire hívja fel a döntéshozók figyelmét.
Osztrák szállodások: 3000 eurós bónuszt a munkavállalóknak!

Osztrák szállodások: 3000 eurós bónuszt a munkavállalóknak! 

Az Osztrák Szállodaszövetség felhívja a figyelmet, hogy az ismét a téli főszezon előtt bevezetett zárlat hatalmas csapás az ágazatnak, amelynek hatásai hosszú távúak - írja a GD Consulting.
További támogatást kérnek az osztrák szállodák

További támogatást kérnek az osztrák szállodák 

A csökkentett ágazati áfakulcs fenntartását, és a támogatási konstrukciók további biztosítását várják, mivel úgy vélik, a pandémia felfutása és a járványügyi intézkedések miatt ismét nehéz tél következik az ágazat számára - írja a GD Consulting.
A közösségi finanszírozás mentheti meg az osztrák szállodákat?

A közösségi finanszírozás mentheti meg az osztrák szállodákat? 

Az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) friss, a tagság körében végzett felmérése szerint a jelenlegi keresleti és támogatási feltételek mellett a szállodák mintegy 37,5 százaléka tudna még fél évnél hosszabb ideig kivárni - írja a GD Consulting.

Bírálják a zárlat hosszabbítását az osztrák szállodások 

A zárlat újabb meghosszabbítása és a járványügyi intézkedések folyamatos cikkcakk-ja hatalmas megterhelés a gazdaság, s így a szállodások számára – írja közleményében az Osztrák Szállodaszövetség.
Így lehet versenyképes egy szálloda a digitális világban

Így lehet versenyképes egy szálloda a digitális világban 

A hotelfoglalások több mint 50 százaléka immár digitális csatornákon keresztül történik. A Roland Berger és az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) új, „Szállodaipar 4.0 – Erőfölényben a digitális megoldások a vendégek megszerzésében, és a szállodai működés hatékonyságának növelésében” című tanulmányában a nemzetközi szállodák és a turisztikai, illetve szállodaipari start-upok online tevékenységét vizsgálta. A kutatás főbb megállapításai szerint az európai online foglalások 18 százalékát a vendégek útközben hajtják végre. 2020-ra az európai lakosság 44 százaléka digitális bennszülöttnek nevezhető majd, ami még lényegesebbé teszi a digitális foglalási eszközök használatát. A szállodák több mint kétharmada gyűjt rendszeresen adatokat a vendégekről, azonban kevesebb, mint felük használja fel ezeket tudatosan, személyre szóló ajánlatok készítése céljából.

Az Osztrák Szállodaszövetség üdvözli az OTA-k szabályozását 

Az Osztrák Gazdasági Kamara és az Osztrák Szállodaszövetség Ausztria turizmusa szempontjából nagyon fontos és helyes lépésnek tartja a Gazdasági Minisztériumnak azt a kezdeményezését, amely törvényben kívánja szabályozni az OTA-k szerződéseiben szereplő "legjobb ár klauzula" alkalmazását.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!