Nemzetközi konferencia a Kodolányi János Egyetemen

Nemzetközi konferencia a Kodolányi János Egyetemen 

2022. július 4-8. között a Kodolányi János Egyetem és a Pannon Egyetem közös szervezésében Veszprémben és Budapesten került megrendezésre az EATSA (Euro-Asia Tourism Studies Association) 8. nemzetközi konferenciája, "Renaissance of Culture in Asia and Europe" címmel - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Egészségturisztikai termékfejlesztésről tanácskoztak a Pannon Egyetemen 

2015. január 11. és 13. között a Pannon Egyetem adott otthont az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt soron következő ülésének. A találkozón részt vevő szakemberek áttekintették az eddigi eredményeket.
Létrejött a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet

Létrejött a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet 

November 27-én a Pannon Egyetem adott otthont a „Kutatás és oktatás a balatoni turizmus szolgálatában” című szakmai konferenciának. A mintegy 80 résztvevőt számláló esemény apropóját a 2015 őszén a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Gazdálkodási Intézetén belül megalakult Balatoni Turisztikai Kutatóintézet (BATUKI) adta.

Megújult a Festetics szőlőbirtok Bormustra-háza 

Ünnepélyes keretek között adták át a Pannon Egyetem Georgikon Karának felújított Bormustra-házát Cserszegtomajon szeptember 13-án. A közel 200 éves épület épület falai között dolgozott korábban Asbóth János, a Festetics szőlőbirtok szakembere és Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő is.

Búcsúzik Lőrincz Kata 

A Veszprémi Turisztikai Egyesület február elején tartott közgyűlésén jelentette be Lőrincz Katalin, hogy leköszön a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. éléről. 

Eltérő szakmai reakciók a keretszámok kurtítására 

A szakma részéről felháborodás helyett megdöbbenés és hitetlenkedés fogadta az új felsőoktatási törvényt, amely radikálisan csökkenti az államilag finanszírozott gazdasági jellegű (ide tartozik a turizmus is) képzésben résztvevők számát.
Időkapszulát találtak Veszprémben!

Időkapszulát találtak Veszprémben! 

A Pannon Egyetem A épületének felújítási munkálatai közben előkerült az egyetem építésénél 1949-ben elhelyezett időkapszula.

A Pannon Egyetemen végzett az év ifjú utazási irodása 

Kiss Hajnalka, a szombathelyi NUR Neckermann munkatársa lett az idei év ifjú utazási irodása.

Turizmus határok nélkül 

Nagykanizsára érkezik a Magyarországon működő nemzeti idegenforgalmi képviseletek szövetsége (ANTOR).
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!