Haluska, Madách és a tojáspatkolás

Haluska, Madách és a tojáspatkolás 

Csak néhány izgalmas elem a Palóc Útról, amely igyekszik felfűzni és turisztikai termékké gyúrni Magyarország és Szlovákia palóc vonatkozású tárgyi és szellemi örökségét. A legújabb fejlesztésekhez kalauzolták el a sajtó képviselőit a Palóc Út Egyesület munkatársai.
Turisztikai centrum nyílik és megújul a Nemzeti Emlékpark Recsken

Turisztikai centrum nyílik és megújul a Nemzeti Emlékpark Recsken 

A Mátra keleti részén találni a völgybe települt Recsket, amely fontos szerepet tölt be a térségben. Kereskedelmi útvonal metszésében helyezkedik el, emiatt nagy átmenő forgalmat bonyolítanak le. Bár hosszú ideig az ércbányászat fontos településeként emlegették, ma már – az ipari vállalkozások mellett – egyre inkább a turizmus kerül előtérbe. A falu jövője a további sikeres fejlesztéseken múlik.

Egyetemisták tervezhetik meg a recski emlékpark látogatóközpontját 

Ötletpályázatot írt ki főiskolások és egyetemisták számára a recski történelmi emlékhely új fogadóépületének tervezésére a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI).
Lessen be a palócok díszes otthonába!

Lessen be a palócok díszes otthonába! 

Több ezer hazai és külföldi látogató, visszatérő családok és barátok. Ezek jellemezik a Recski Palóc Népművészeti Tájház elmúlt öt évtizedét.  A ma már védett, oltalom alatt álló műemléket fél évszázada az első között nyitották meg Magyarországon.

Újra iható a víz Recsken 

Újra iható a víz Recsken, miután a Heves megyei tiszti főorvos csütörtökön feloldotta a korlátozást - tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve az MTI-t.

Colifertőzés miatt most Recsken kell forralni a vizet 

Colifertőzés veszélye miatt Recsken fel kell forralni a vezetékes ivóvizet fogyasztás előtt - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve szerda este.
Virtuális séta a Mátrában

Virtuális séta a Mátrában 

Három mátrai község valamint a Kékestető látnivalóit járhatjuk be egy gömbpanorámákból összeállított virtuális séta keretében egy új fejlesztésnek köszönhetően.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!