Kerékpársporttal a turizmus duzzasztásáért

Kerékpársporttal a turizmus duzzasztásáért 

Mit tehet hozzá a kerékpáros turizmus a turizmus stratégiához (NTS)? Kiderült a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Kerékpáros Szövetség sajtóbeszélgetésén.

A sportturisták költése 43 százalékkal magasabb 

Néhány év alatt megnégyszereződhetnek a sportturizmusból származó bevételek, Budapest aktuális sportinfrastrukturális beruházásai révén profitálhat a kedvező folyamatból - derül ki a BDO Magyarország felméréséből.
Budapest három napra a röplabdázás fővárosa is lesz

Budapest három napra a röplabdázás fővárosa is lesz 

November 1. és 3. között Budapest lesz Európa röplabda fővárosa, mivel a kontinentális szövetség (CEV) itt adja át az év legjobbjainak járó elismeréseket, valamint rendezi meg a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, illetve mutatja be a jövő évi Eb logóját.

81 kiemelt sportesemény kap állami támogatást idén 

A sportért felelős államtitkárság támogatásával idén 81 kiemelt eseményre kerülhet sor Magyarországon.

2017 a sportturizmus éve 

Budapest és Győr március 3-án tartotta közös szakmai konferenciáját az Utazás 2017 kiállításon, ahol a sport, sportturizmus, sportrendezvények és azok hatásai a város turizmusára volt a fő téma. A hazánkban megrendezésre kerülő sportesemények miatt azt mondhatjuk, hogy 2017 a sportturizmus éve. Ennek kedvező hatásai a fejlesztési irányokban mutatkoznak meg, illetve egyes hiányosságok feltárására is rámutat.
MSZÉSZ: jelentős hatása van a turizmusra a nagy sporteseményeknek

MSZÉSZ: jelentős hatása van a turizmusra a nagy sporteseményeknek 

A szállodák átlagára 25 százalékkal növekedhet Budapesten az úszó vb és a Forma-1 idején - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének ügyvezető elnökségi tagja csütörtökön az M1 aktuális csatornának.
Több mint tízezer plusz vendéget várnak a sportturizmusban

Több mint tízezer plusz vendéget várnak a sportturizmusban 

A magyar turizmusban 2017 a sport éve lesz. A minőségi budapesti szálláshelyek közel száz százalékos szobafoglaltsággal számolhatnak a júliusi vizes VB, a FINA idejére, de nem sokban különbözik ettől a kép a versenyt követő hetekben sem. A hasonló sportesemények kétszeresen is pozitívan hatnak a hazai sportturizmusra: egyrészről erős imázsépítő hatásuk következtében Budapest mint desztináció felértékelődik, másrészről pedig az átlagosnál magasabb fizetőképességű vendégek érkeznek nagy számban az országba – hangsúlyozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

68.000 vendégéjszakát hozott a futóturizmus Budapestnek 

Budapest neve szerte a világon hosszú ideje különösen jól cseng a futók körében. A számadatok alapján a külföldi turisták a Sziget Fesztivál és a Forma-1-es futam mellett leginkább a futók versenyeit tartják a legvonzóbb budapesti programoknak.

Mit adhat a sport a városunknak? 

Lendület. Újítás és Megújulás. Lehetőség. Mit adhat a sport a városunknak, az otthonunknak?  - A Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának és Turizmus Tanszékének kutatási heti rendezvénye – 2017.01.17., 9.30-12.00.

Igazi turisztikai attrakciók lehetnek a nagy sportesemények 

A "Turizmus - Magyarország egyik gazdasági motorja" című konferencián a nagyszabású sportrendezvények turizmusra gyakorolt hatásait elemezték.

Festés helyett a tojást kergették Zánkán 

A húsvéti hétvégén hat nemzet, közel 200 sportolójának részvételével rendezték meg a nyolcadik rögbiben Feltörekvő Országok női Edzőtáborát (ENTC VIII.) a zánkai Új Nemzedék Központban. 

Gyula nyit a sportturizmus felé 

Az eddig főleg gyógyturizmusáról ismert Gyula a sportturizmus felé nyit: korszerű sportlétesítményeit turisztikai szolgáltatások igénybevételével együtt kínálja a fürdőváros profi futballcsapatoknak téli és nyári edzőtáborozások időszakában.

Országnyi tömeg a londoni versenyhelyszíneken 

Minden idők legnagyobb brit sportparádéja zárja hétfőn London olimpiai nyarát, amely népszerűségét, statisztikáit és sportsikereit tekintve a legmerészebb várakozásokat is messze felülmúlta.

Az Olimpia legendája és a magyarok 

Sokan utaztak a nyáron Londonba az Olimpiára, s a sportturizmusban a magyarok kis nemzet létükre nagyon érdekeltek. Ezzel kapcsolatban talán nem lesz érdektelen az alábbi összeállítás az Olimpiákról, a magyarok szerepléséről, illetve az éremtáblázaton megjelenő teljesítményekkel kapcsolatos eszmefuttatásról.

Kalendárium és trendriport készülhet a sportturizmusról 

Hogyan tudná segíteni a sport a hazai turizmust és fordítva? Ez volt a témája annak a február 15-én, a Globall Football Park & Sporthotelben megrendezett kerekasztal-beszélgetésnek, amelyen többek között a sport, a turizmus és az államigazgatás részéről is számos szakember ütköztette véleményét és keresett közös megoldást.

Milliárdok sportturisztikai fejlesztésre 

Sportcélú beruházások is megvalósulhatnak az Új Széchenyi Terv több milliárdos turisztikai fejlesztési keretéből - közölte a Turizmus Online-nal a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma.

Nemzetközi parádé a balatoni maratonokon 

16 ország futója nevezett eddig a Balaton és Félbalaton maratonokra - tájékoztatta a Turizmus Online-t a szervező Budapest Sportiroda.

Futóturisták a novemberi Balatonon 

Az utolsó őszi hónap utolsó előtti hétvégéjén futóturisták érkeznek Siófokra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!