A fenntarthatóság felé menekülnek a szállodák és a vendéglátósok

A fenntarthatóság felé menekülnek a szállodák és a vendéglátósok 

Miközben a túlélésre készülnek, a jövővel törődnek a hazai szálloda és vendéglátóipar szakemberei. A közeli jövőt borúsnak látja a szakma: a munkaerő hiánya, a csökkenő kereslet, a növekvő energiaárak egyszerre nehezítik a szereplők életét – derült ki a nyolcadik Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozón (SzÉSzT). Ugyanakkor az ágazat szereplői a jövőbe tekintenek és olyan megoldásokat keresnek, amelyek nemcsak a hatékonyságot szolgálják, és emelik a minőséget, hanem mindezek mellett a fenntarthatóság és a környezetvédelem egyre fontosabb követelményeinek is megfelelnek.
Keményen odavághat a rezsizseb a szállodáknak

Keményen odavághat a rezsizseb a szállodáknak 

Fordul a kocka a budapesti és vidéki hotelek viszonylatában, tavaszra stabilizálódhatnak az energiaárak, és ha jön a rezsizseb a SZÉP-kártyánál, az az élelmiszervásárlásnál is durvábban sújthatja a hazai szállodákat - egyebek között ez is kiderült Baldauf Csaba MSZÉSZ-elnök nyitóbeszédéből a kedden Budapesten 8. alkalommal megrendezett Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozón.
Szűkített étlapok, lezárt szobák, téli leállások

Szűkített étlapok, lezárt szobák, téli leállások 

A szeptember végén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozón (SzÉSzT) a szakma képviselői az nehéz időkben alkalmazható alternatívákat veszik sorba a foglalkoztatási importtól kezdve a robotikán keresztül a költséghatékony energiagazdálkodási és üzemeltetési megoldásokig -  tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Adókönnyítéssel gyorsítana a HoReCa szektor 

Egységes áfa-szabályozást, az italokat, az elszállított ételeket és a szállásszolgáltatást terhelő magasabb kulcsok csökkentését szorgalmazzák a szállodai és a vendéglátóipari érdekképviseletek vezetői. A HoReCA szektorban a legnagyobb kérdés, hogy fenntartható-e az elmúlt évek gyors növekedési üteme, lehet-e bírni fejlesztéssel, munkaerővel és beruházásokkal a bővülést. Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a szektor egyik legszínvonalasabb rendezvénysorozata, a három helyszínre látogató VI. Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!