SzÉSzT cikkek
SzÉSzT-találkozó fontos témákkal, szeptemberben
A vendégek visszatértek, az iparágat most a jövő kérdései foglalkoztatják: a jogszabályváltozások, a munkaerőhiány, a hatékonyság növelése, az új környezettudatos megoldások alkalmazása, és az energiatakarékosság. Ezek a kérdések állnak a kilencedik alkalommal megrendezett Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó (SzÉSzT) középpontjában is.
Vissza a természethez
A környezettudatos megoldások állnak a kilencedik alkalommal megrendezendő Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó középpontjában.
A fenntarthatóság felé menekülnek a szállodák és a vendéglátósok
Miközben a túlélésre készülnek, a jövővel törődnek a hazai szálloda és vendéglátóipar szakemberei. A közeli jövőt borúsnak látja a szakma: a munkaerő hiánya, a csökkenő kereslet, a növekvő energiaárak egyszerre nehezítik a szereplők életét – derült ki a nyolcadik Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozón (SzÉSzT). Ugyanakkor az ágazat szereplői a jövőbe tekintenek és olyan megoldásokat keresnek, amelyek nemcsak a hatékonyságot szolgálják, és emelik a minőséget, hanem mindezek mellett a fenntarthatóság és a környezetvédelem egyre fontosabb követelményeinek is megfelelnek.
Keményen odavághat a rezsizseb a szállodáknak
Fordul a kocka a budapesti és vidéki hotelek viszonylatában, tavaszra stabilizálódhatnak az energiaárak, és ha jön a rezsizseb a SZÉP-kártyánál, az az élelmiszervásárlásnál is durvábban sújthatja a hazai szállodákat - egyebek között ez is kiderült Baldauf Csaba MSZÉSZ-elnök nyitóbeszédéből a kedden Budapesten 8. alkalommal megrendezett Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozón.
Szűkített étlapok, lezárt szobák, téli leállások
A szeptember végén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozón (SzÉSzT) a szakma képviselői az nehéz időkben alkalmazható alternatívákat veszik sorba a foglalkoztatási importtól kezdve a robotikán keresztül a költséghatékony energiagazdálkodási és üzemeltetési megoldásokig - tájékoztatták lapunkat a szervezők.