Erős lesz a 2017-es nyár a budapesti szállodáknak

Erős lesz a 2017-es nyár a budapesti szállodáknak 

Óriási forgalom elé néznek a budapesti szállodák 2017 nyarán: július közepétől egészen szeptember elejéig ugyanis egymást érik a sport- és nagyrendezvények, így várhatóan az összes fővárosi hotel meg fog telni. Júliusban azonban némi fennakadást okozhat a vendégek elszállásolása, mivel a vizes világbajnokságot és a Forma-1 Magyar Nagydíjat egy időben rendezik meg.
Magas volt a szállodáink foglaltsága az első negyedévben

Magas volt a szállodáink foglaltsága az első negyedévben 

Tovább javult a turizmus teljesítménye Magyarországon, a szállodák első negyedéves bruttó forgalma 9,9 százalékkal, a bruttó szobaár-bevétele pedig 13,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Nagyot zuhant a párizsi szállodák forgalma 

2015-ben november végéig a magyarországi szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 7,2%-kal, a külföldieké 4,2%-kal volt nagyobb a múlt évinél az MSZÉSZ trendriportja szerint. Az Európában tapasztalt terrorfenyegetettséggel magyarázható, hogy novemberben a szállodák foglaltsága Párizsban 66,5%-ra, Brüsszelben 61,1%-ra csökkent a 2014-es 75,8, illetve 75,7%-ról. A közép-kelet-európai fővárosok között a drasztikusan visszaeső nemzetközi utazások novemberben azonban csak Budapestet érintették, ahol a hotelek kihasználtága 62,3%-ra esett vissza a 2014-es 65,6%-ról. Ezzel szemben nőtt a szállodák foglaltsága Prágában, Bécsben, Pozsonyban és Varsóban is. Az európai szállodaipari tendenciák azonban optimizmusra adnak okot a szakértők szerint.
Rekordközeli forgalom a hazai szállodákban

Rekordközeli forgalom a hazai szállodákban 

Rekordközeli forgalmat értek el a magyarországi szállodák a tavalyi év első háromnegyed évében, jelentősen nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma, és a belföldi forgalom is élénkült - mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Új trend: karácsonykor is megtelnek a szállodák 

Új szokás kezd kialakulni az utóbbi években, most már nemcsak szilveszterre, de karácsonyra is megtelnek a hotelek, panziók. Érdekesség, hogy nem egyedül élőkkel, hanem többnyire családokkal, sőt több generáció ünnepel együtt. A szállodák vezetői, munkatársai igyekeznek a vendégeknek meghitt légkört teremteni figyelmességgel, műsorral, ajándékozással.
Örülhetnek a hazai szállodások az első hét hónapnak

Örülhetnek a hazai szállodások az első hét hónapnak 

Az év első hét hónapjában a magyarországi szállodák bruttó forgalma 11,2 százalékkal haladta meg az előző évit, 179,13 milliárd forintot tett ki - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb elemzéséből.

WIN-WIN modellt javasol a MSZÉSZ 

Az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Hilton Budapest Szállóban.

Stratégiát és áfacsökkentést javasol a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 

A magyar szállodaipar 2014-2015 I. negyedévi teljesítményéről, az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót Niklai Ákos a szervezet elnöke, Kovács István főtitkárral és Árvai Zoltánnal, a Hilton Budapest igazgatójával.

Még mindig teltházasak a Pest megyei szállodák 

A hosszú hétvégi teltházas üzemet követő napokban is magas a foglaltság a Pest megyei szállodákban, köszönhetően az őszi  iskolai  szünetnek és annak, hogy sok hotel kínál gyerekprogramokat is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!