Erős lesz a 2017-es nyár a budapesti szállodáknak

Óriási forgalom elé néznek a budapesti szállodák 2017 nyarán: július közepétől egészen szeptember elejéig ugyanis egymást érik a sport- és nagyrendezvények, így várhatóan az összes fővárosi hotel meg fog telni. Júliusban azonban némi fennakadást okozhat a vendégek elszállásolása, mivel a vizes világbajnokságot és a Forma-1 Magyar Nagydíjat egy időben rendezik meg.

A jövő nyári rendezvényekre várhatóan nagy tömegek fognak érkezni a fesztiválozóktól a sportolókon és szurkolókon át a sporteseményekhez kötődő prominens személyekig. Július 14-től 30-ig tartják a vizes világbajnokságot, július 21. és 23. között a Forma-1 Magyar Nagydíjat rendezik meg, augusztus 9-16-ig lesz a Sziget Fesztivál, a Magyar Judo Szövetség pedig kérdésünkre megerősítette, hogy augusztus 28. és szeptember 3. között a cselgáncs világbajnokságra kerül sor. Amellett azonban, hogy a szállodások várhatóan nem fognak panaszkodni a foglaltságra, fesztültséget okozhat az, hogy a Forma-1 Magyar Nagydíjat a vizes VB ideje alatt rendezik meg – ez a két rendezvény ugyanis önmagában is képes megtölteni a szállodákat, a Forma-1 versenyek alatt minden évben teljesen vagy közel telt házzal üzemelnek a budapesti hotelek. A Blikk információi szerint a vizes világbajnokság szervezői már tavasszal jelezték, hogy problémák lesznek a szállásokkal, hiszen mindkét eseményen számos prominens személyiség kényelmét kell kiszolgálni. Kormányzati szinten zajlott az egyeztetés, próbálták elérni, hogy a jövő évi Magyar Nagydíj augusztus első hétvégéjén legyen. Az F1 ura, a jogtulajdonos Bernie Ecclestone korábban üzent, eleget tesz a kérésnek, de ez mégsem következett be, így az F1 megszerezte a vizes VB szervezőinek orra elől a legdrágább és legszebb kilátással rendelkező luxuslakosztályokat a fővárosban. A Blikk úgy tudja, a Magyar Úszószövetségnek is voltak foglalásai, de sokat várt a véglegesítéssel, s nem tudni, hol találnak megfelelő mennyiségű és minőségű lakosztályt a luxushoz szokott nemzetközi vezetőknek.Az összes budapesti szállodát be kell vetni 

Fodor-Kassai Mónika, a Danubius Hotels Group PR igazgatója kérdésünkre elmondta: jövő nyáron a szállodalánc is hatalmas forgalommal számol, hiszen a sportesemények alatt a Danubius-szállodák foglaltsága általában is igen magas. A cégnek egyrészt megállapodása van a Magyar Úszószövetséggel, másrészt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) aranyfokozatú támogatói is, így a Danubius-hotelekkel mindig számolnak, ha a sportolók elszállásolásáról van szó, a Forma-1 ideje alatt pedig egyébként is telt ház szokott lenni az ő egységeikben is. Fodor-Kassai Mónika hozzátette, hogy a rendezvények miatt jövő nyáron várhatóan az összes budapesti szállodát be kell vetni ahhoz, hogy el tudják helyezni a látogatókat, sőt, inkább az a kérdés, hogy azok a vendégek, akik nem a sportesemények miatt jönnek Budapestre, hol fognak megszállni. Elképzelhető ezért, hogy a szabadidős célból érkező csoportoknak és egyéni utazóknak más időpontra kell tenniük az utazásukat. A vizes VB-re érkező vendégek – sportolók és szurkolók – jó része várhatóan megtölti a Danubius-szállodákat, a sporteseményre ugyanis már most vannak foglalások a lánc hoteleiben.

Luxusszálloda helyett négycsillagos hotel

Flesch Tamás, a Continental Group ügyvezetője és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ügyvezetésének tagja kérdésünkre elmondta: tudomása szerint a vizes VB idejére – a sportolóktól eltekintve – még nincsenek lekötve szállások sem a prominens személyek, sem a szurkolók számára. Ha pedig a világbajnokságra érkező VIP vendégeket nem tudjuk megfelelően elszállásolni, az sem sportpolitikailag, sem országimázs szempontjából nem túl szerencsés, hiszen arra enged következtetni, hogy nem tudunk két rendezvényt párhuzamosan kezelni – épp akkor, amikor az ország azt a képet szeretné közvetíteni magáról, hogy felkészült egy olimpia megrendezésére. És hogy mi a megoldás? Valószínűleg azoknak, akik a luxusszállodákhoz vannak szokva, de túl későn lesz számukra szállás foglalva, be kell érniük a négycsillagos hotelekkel, amelyekből természetesen vannak szintén kiemelkedő minőségűek Budapesten. Nehéz helyzetben a szurkolók lesznek még, főként azok, akik későn ébrednek. Ebben az időszakban várhatóan meg fognak telni Budapest kisebb-nagyobb szállodái, hostelei, az Airbnb- és egyéb magánszállások is, mindenhol lesz vendég.


Michelin-ajánlás a tarcali ötcsillagos háznak

Michelin-ajánlás a tarcali ötcsillagos háznak 

Bekerült a rangos Michelin Guide Hungary által ajánlott szállodák közé az Andrássy Kúria & Spa, a Tokaj-Hegyalja szívében található ötcsillagos hotel.
Hosszabb nyitva tartás és délutáni jegy a szántódi Family Parkban

Hosszabb nyitva tartás és délutáni jegy a szántódi Family Parkban  

A nyári vakáció beköszöntével a szántódi Mövenpick BalaLand Resort Lake hosszabb nyitva tartást és különböző kedvezményeket vezet be.
Az Accor újabb TRIBE-nyitásai - itt az idei házavatók listája

Az Accor újabb TRIBE-nyitásai - itt az idei házavatók listája 

Az Accor jelentősen bővíti a TRIBE márka jelenlétét Európában.
A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk

A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk 

Hétfőn egy kisteherautó halálra gázolta lakhelyén, Rakamazon Bányai Gábort, a mádi Hotel Botrytis fiatal, tehetséges igazgatóját. Mindössze 37 éves volt.
Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja

Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja  

Az ibis MUSIC és az ALL erős kínálattal tér vissza Európa nyári fesztiváljaira.
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Mérföldkő a román szálláshelypiacon

Mérföldkő a román szálláshelypiacon 

Csaknem a teljes román tengerparti hotel kínálat elérhető lesz a magyaroknak 2025 nyarára.
Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél

Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél 

A Mecsek völgyében, Sikondán található Ambient Hotel & AromaSPA június 1-től a Hilaris Hotels szállodalánc tagjaként üzemel tovább.
Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók

Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók 

Az idei évben 40. születésnapját ünneplő Ensana Thermal Aqua szálloda életébe a 2024-es év megújulást hoz.