Fényfestés a Szoborpark Múzeumban

Fényfestés a Szoborpark Múzeumban 

Az idén 30 éves Memento Park Budapest nemrég felkerült Európa 7 legveszélyeztetettebb örökségi helyszínei közé. A világon egyedülálló szoborgyűjtemény a kommunista diktatúra szellemeit őrzi a hidegháború birodalmából. A park területén közel félszáz szoboróriás, emlékmű és alkotás látható, amelyek az egykori kultúrpolitika igényei és elvárásai szerint készültek Budapest köztereire. Ezért az egyedi atmoszféráért választotta a Secret Mapping Experiment csapata MONUMENTS című kiállításának és fényfestészeti eseményének helyszínéül e különleges múzeumot.
És aki idén a KAP (Káli Art Park) díját kapta...

És aki idén a KAP (Káli Art Park) díját kapta... 

A Káli Art-Park (KAP) a tavalyi év rendhagyó, magánmecenatúrára épülő pályázati felhívás sikerén felbuzdulva ismét újabb pályázatot hirdetett kortárs magyar képzőművészek számára. Szerdán kihirdették az eredményt, mutatjuk a győztes pályamunkát.
Múzeumok éjszakája a Memento Parkban

Múzeumok éjszakája a Memento Parkban 

A Szoborpark Múzeum három hónapos kényszerszünet után ismét megnyitja kapuit. A kicsiknek Mint a mókus társasjátékkal, a nagyoknak Fel vörösök, proletárok! című tárlatvezetéssel is indítanak programot.
Fában keltik életre Aldebrő történelmét

Fában keltik életre Aldebrő történelmét 

Új turisztikai látványossággal gazdagodik Aldebrő. A Tarna-folyó völgyében levő kis Heves megyei faluban, a katolikus templom mögötti téren szoborparkot létesítenek. Ennek érdekében az idei nyáron – hagyományt teremtve – fafaragó kézműves alkotótábort szerveznek meghívott művészek részvételével, a munkáik pedig állandó kiállítás részei lesznek a leendő szoborparkban.
Furcsa szoborpark lett az év brit múzeuma

Furcsa szoborpark lett az év brit múzeuma 

A szabadtéri yorkshire-i szoborparkot választották az év múzeumának Nagy-Britanniában.

Így érhető el könnyebben a Memento Park 

A budapesti 4-es metró átadásával egyszerűbbé és gyorsabbá vált a Memento Park – Szoborpark Múzeum megközelítése.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!