Három tájékoztató film az MTÜ-től

Három tájékoztató film az MTÜ-től 

Az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon, és elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány. A tájékozódás megkönnyítésére több nyelvű  kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat az MTÜ.
Külügyi tájékoztatás a nyaralásból hazatérőknek

Külügyi tájékoztatás a nyaralásból hazatérőknek 

A konzuli szolgálat honlapján új tájékoztatást jelentett meg a külföldről hazatérő magyarokra vonatkozó rendkívüli COVID 19 szabályokkal kapcsolatban.
Hasznos segédanyagok turisztikai vállalkozások számára

Hasznos segédanyagok turisztikai vállalkozások számára 

Tájékoztató anyagok és a járványügyi intézkedések hatását bemutató összeállítások is felkerültek a Magyar Turisztikai Ügynökség megújult weboldalára.

Légi utas vagy? Légy tisztában a jogaiddal! 

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz tartozó Európai Fogyasztói Központ tájékoztatót szervezett csütörtökön a légi utasok jogairól és fogyasztóvédelmi lehetőségeiről a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.
A bulgurban nincs glutén és hasonló marhaságok

A bulgurban nincs glutén és hasonló marhaságok 

Az allergén anyagok jelölése a csomagolt és nem előrecsomagolt élelmiszereken ma már nemcsak előírás, hanem saját üzleti érdek is – emelte ki Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke, egyben az Allergiát és intoleranciát okozó anyagok a vendéglátásban konferencia védnöke, melyet a BGE Vendéglátás Intézeti Tanszéke szervezett.

Utazási irodák célkeresztben 

Utazási hirdetéseket vizsgált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), tavaly október óta öt utazásszervezővel szemben indult eljárás hiányos vagy megtévesztő tájékoztatás miatt – mondta Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője az M1 televízióban. A szóvivő a Turizmus Online kérdésére közölte: van olyan eljárás, amely már közel egy éve folyamatban van.

Könnyebben találnak a vendégek Sóstógyógyfürdőre 

A vendégtájékoztatás feltételeinek javítása érdekében 30 db új turisztikai táblát helyezett ki a Nyíregyházi TDM szervezet Nyíregyháza belvárosában, körútján, valamint a város és a TDM tagok településeinek bevezető útjain, közölte a Turizmus Online-nal a TDM.

MÁV-START: fedélzeti utastájékoztatás GPS alapon 

Újabb jelentős állomásához érkezett a budapesti elővárosi vonalakon az utasok menet közbeni tájékoztatásának fejlesztése. Az idei év tavaszától - az eddigi motorvonatokon felül - további, napi 280 közlekedő vonaton hallhatják az utazók a következő leszállási lehetőségről szóló információkat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!