Az új taxirendelet sem törheti meg az Ubert 

Az Uber utazásmegosztó szolgáltatással foglalkozó cég folytatja működését Budapesten az új taxirendelet csütörtöki életbe lépése után is - derült ki a cég szerdai közleményéből.

Betesz az új taxirendelet az Ubernek 

A minap megjelent új, hazai taxirendelet értelmében - bár taxióra és sárga rendszámtábla nem kell az Uber- és Wundercar-sofőrőknek - kötelező lesz számukra is a regisztrációs matrica és a speciális jogosítvány, valamint az autó személyszállításra történő vizsgáztatása.

Két budapesti taxitársaság engedélyét vonta vissza a BKK 

A Budapesti Közlekedési Központ visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiánya miatt. Budapesten korábban 21 fuvarszervező társaság tevékenykedett, közülük 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, mivel a 2013. évi mérlegük alapján nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek, és így nem végezhetnek fuvarszervezői tevékenységet Budapesten.

Csépeli a BKK a taxisokat 

Az új taxirendelet szeptember elsejei életbe lépése óta több száz taxi- és droszthasználati engedélyt vonatott vissza a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szabálysértések miatt.

Kik profitálnak a taxirendeletből? 

Van olyan sofőrszolgálat, amelynek háromszorosára nőtt a forgalma a taxitarifák emelkedését követően.

Na, taxisok, lássuk az engedélyeket! 

2014 január 31-ig 2584 taxit vizsgáltak meg, 4869 próbautazást végeztek. Nem volt mindig, minden rendben.

Vasárnaptól sokkal drágábban taxizunk 

Vasárnaptól megszűnnek a céges és egyéb kedvezményes taxis tarifák, így a repülőtéri transzfer is sokkal többe fog kerülni Budapesten. 
Itt a sárga taxikra vonatkozó arculati útmutató

Itt a sárga taxikra vonatkozó arculati útmutató 

Elkészült a BKK fővárosi taxikra vonatkozó arculati útmutatója. 
Szerdán döntenek a taxirendelet módosításáról

Szerdán döntenek a taxirendelet módosításáról 

Módosítaná a főváros az áprilisban elfogadott, de csak szeptembertől hatályos taxirendeletet: enyhülhet a gépjárművek korhatári megkötésére vonatkozó szabályozás.

A budapestiek többsége egyetért az új taxirendelettel 

Az új taxirendelet 2013. április 9-ei elfogadása előtti napokban, április 4. és 7. között a Budapesti Közlekedési Központ megbízásából, 600 budapesti lakos személyes megkérdezésével készült reprezentatív Medián felmérés tanúsága szerint a fővárosiak általában egyetértenek a taxik működésének szabályozásával. 

Fix áron fuvaroznak a budapesti taxik szeptembertől 

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta az új fővárosi taxirendeletet.

Helyben hagyta a budapesti taxirendeletet a Kúria 

Elutasította a Budapest Főváros Kormányhivatala által benyújtott indítványt a Kúria Önkormányzati Tanácsa, így nem kell külön telephelyet létesítenie a budapesti székhellyel nem rendelkező taxis vállalkozásoknak, a helyi iparűzési adó hatálya alá azonban továbbra is be kell jelentkezniük.

Később tárgyalják a taxirendeletet 

Nem terjeszti be a fővárosi taxirendelet-tervezetet Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi ülésén - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!