2017 rekordév lehet a nemzetközi turizmusban

2017 rekordév lehet a nemzetközi turizmusban 

2017 júliusa és augusztusa között összesen 300 turistaérkezést regisztrált az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO). A szervezet közleménye szerint ez az első ilyen időszak, amely elérte ez a mérföldkövet. 
Interaktív térképre került a világ turistaforgalmának változása

Interaktív térképre került a világ turistaforgalmának változása 

Könnyen kereshető, jól áttekinthető interaktív térkép készült a világ turistaforgalmának alakulásáról. Az utóbbi négy év külföldi látogatószámait lehet megnézni. 

Rekordot döntött a turisták száma Japánban 

Rekordszámú, 24,04 millió turista kereste fel Japánt tavaly, ami 22%-kal több, mint a 2015-ben. Ez volt egyben az első év, hogy a turistaérkezések száma átlépre a húszmilliót – számolt be az adatokról a japán turisztikai minisztérium.
Növekedéssel zárta az évet Srí Lanka turizmusa

Növekedéssel zárta az évet Srí Lanka turizmusa 

2016-ban több mint kétmillió turista látogatott Srí Lankára, a turistaérkezések száma így 14 százalékkal nőtt 2015-höz képest.

Sosem látott rekord Horvátország turizmusában 

Az első 11 havi adatok alapján elmondható, hogy Horvátország idén rekordszámú turistának örülhet, ráadásul az ünnepek miatt decemberben további látogatókra számítanak.
Ellepték a turisták Spanyolországot

Ellepték a turisták Spanyolországot 

Csúcsokat döntött a külföldi turisták száma Spanyolországban, az év első nyolc hónapjában 52,5 millióan látogattak a dél-európai országba - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.

A minőségi turizmus növelheti Magyarország turisztikai bevételeit 

A külföldi turisták vendégéjszakáinak és költésének növeléséhez Magyarországnak el kell mozdulnia a minőségi turisztikai szolgáltatások irányába - hívta fel a figyelmet a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának intézetvezetője.
2015 legnagyobb nyertesei és vesztesei a turizmusban

2015 legnagyobb nyertesei és vesztesei a turizmusban 

2015-ben 1 milliárd 184 millió nemzetközi turistaérkezésről számolt be a Turisztikai Világszervezet, de az eredmények országonként eltérőek. Nézzük, kik teljesítettek a legjobban, és kik a legrosszabbul.
Minden földi jóval ellátták Thaiföld 29 milliomodik turistáját

Minden földi jóval ellátták Thaiföld 29 milliomodik turistáját 

2015-re 28,8 millió turistaérkezést prognosztizáltak Thaiföldön, december 23-án azonban már a 29 milliomodik látogatót köszönthették az országban, ezzel egyéni rekordot döntöttek.

Rekordra számít a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója 

Magyarország minden eddiginél népszerűbb turisztikai célponttá vált, a kereskedelmi szálláshelyek forgalma, azon belül a belföldi és a külföldi vendégforgalom egyaránt stabil növekedést mutat - hangsúlyozta Faragó Péter, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek adott interjújában.

Magyarország turisztikai teljesítménye jelentősen meghaladja a világátlagot 

A Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization – UNWTO) a 2014. év első nyolc hónapjára vonatkozó statisztikákra alapozva kiadta World Tourism Barometer (Volume 12, October 2014) című jelentését.

Ilyen volt 2013 a globális turizmusban 

Megjelent a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) összefoglalója a 2013-as évről. Az anyag a statisztikák mellett a jövőbeni trendeket is latolgatja.

Brutálisan jó turisztikai adatok Ázsiából 

A PATA (Pacific Asia Travel Association) friss adatai szerint a nemzetközi turistaérkezések Ázsia és Óceánia térségében 4%-kal nőttek az idei év első öt hónapjában. Dél- és Délkelet-Ázsia kiugróan jól teljesített.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!