Ürgeelterelési hadművelet a ferihegyi reptéren

Ürgeelterelési hadművelet a ferihegyi reptéren 

Több mint negyven ürgét fogtak be és telepítettek át a szakemberek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren folyó felújítási munkálatok által érinett területekről, áll egy ezzel kapcsolatos közleményben.
Tente ürge, tente

Tente ürge, tente 

A szokásos téli álmukra készülnek már a ferihegyi ürgék – a fokozattan védett kisemlősök alaposan meghíznak ezekben a hetekben, hogy aztán legyen tartalékuk a téli álom idején, amikor a földalatti odúban vészelik át a fagyos évszakot és életritmusuk a szívműködéssel együtt lelassul. Az ürgék számára a repülőtér ideális élőhely, mert a füvet rendszeresen kaszálják, elvezetik a csapadékvizet, így a földalatti ürgelyukak is szárazak maradnak. A Budapest Airport által kezelt 1515 hektáros terület az egyik legnyugatibb sztyeppei élőhely, ahol a növényzet is az ürgék kedvére való - közölte csütörtökön a Budapest Airport.

Költöznek a pozsonyi repülőtér ürgéi 

Befogják és cseh, valamint lengyel állatkertekbe szállítják állatvédők a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtéren élő ürgeállomány egy részét.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!