Hat helyet rontottunk a globális versenyképességi ranglistán 

Ahogy a korábbi években, úgy az idén is Svájc a világ legversenyképesebb állama a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum - WEF) szerdán megjelent felmérése szerint. A 138 országot tartalmazó listán Magyarország a 69. helyen áll.

Világviszonylatban versenyképesebb hazánk, az EU-ban Románia is megelőzött minket 

Továbbra is Svájc a legversenyképesebb ország a Világgazdasági Fórum (WEF) szerdán megjelent felmérése szerint. Magyarország a 60. helyre került az előző évi 63. helyről a 144 országot tartalmazó rangsorban.

A V4-ekkel együtt esett hazánk versenyképessége 

Három helyet rontva a 63. helyen végzett tavaly Magyarország a Világgazdasági Fórum globális versenyképességi rangsorában. 

Kitűnő imázs és versenyképesség 

Németország egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a nemzetközi vendégek körében. 

A Balaton versenyképességének nyolc pontja 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a turizmus szerintük legfontosabb területein a „Versenyképesség 8 pontja” címen szakmai vitát kezdeményez. A szakma minden képviselőjét, szakmai és civil szervezetét meghívják: gondolkodjanak együtt velük, fogalmazzák meg a gyakorlati lépéseket közösen.
Öntsünk tiszta vizet a medencébe!

Öntsünk tiszta vizet a medencébe! 

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a turizmus szerintük legfontosabb területein a „Versenyképesség 8 pontja” címen szakmai vitát kezdeményez.

4 helyet javultunk versenyképességben 

Magyarország a 48. helyre jött fel a tavalyi 52. helyről a World Economic Forum (WEF) 2011. évi globális versenyképességi rangsorában - jelentette be Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. a WEF magyarországi partnerének vezérigazgatója a szerdai budapesti tájékoztatón.

Hazánk versenyképessége 2002 óta romlik 

2002 óta folyamatosan romlik Magyarország gazdasági versenyképessége a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!