Több évtizedes mélyponton a világ bortermelése

Több évtizedes mélyponton a világ bortermelése 

A nyugat-európai termőterületeket sújtó rossz időjárás miatt az idén várhatóan 8 százalékkal, több évtizedes mélypontra zuhan a világ bortermelése - áll a nemzetközi szőlészeti és borszervezet (OIV) kedden közzétett felmérésében.

A világ legmagasabb kilátói 

Ki ne ismerné az égig érő paszuly meséjét? A felhők feletti misztikus kirándulásra, gyönyörű kilátással. A világ fejlődésével úgy néz ki, ez többé már nem csak egy mese. A világ legmagasabb kilátóit skywalk-nak nevezik, hiszen egy igazi égi sétára invitálnak minket. Zavartalan kilátások, ameddig a szemeink elláthatnak.

Elkészült a világ gasztrotérképe 

Végre elkészült a világ gasztrotérképe, legalábbis annak egy hangsúlyos része. A New York-i fotós, Henry Hargreaves és Caitlin Levin foodstylist egyesítették erejüket, és megalkották pár jelentős ország, illetve kontinens térképét, pusztán a régiókra jellemző ételek, élelmiszerek alapján.  A végeredmény látványos lett, kíváncsian várjuk a folytatást, a csokialapú Belgiumot vagy Izlandot rothasztott cápahúsból.
Itt a lista a világ leglátogatottabb úti céljairól

Itt a lista a világ leglátogatottabb úti céljairól 

A MasterCard listát készített a világ legkedveltebb úti céljairól, mely szerint 2013-ban várhatóan Bangkok lesz a legkedveltebb város az utazók körében. Mögötte mindössze huszonötezer látogatóval lemaradva második a tavalyi listát vezető brit főváros, London. Ezt követően sorrendben Párizs, Szingapúr és New York következik.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!