Elkészült a világ gasztrotérképe

Végre elkészült a világ gasztrotérképe, legalábbis annak egy hangsúlyos része. A New York-i fotós, Henry Hargreaves és Caitlin Levin foodstylist egyesítették erejüket, és megalkották pár jelentős ország, illetve kontinens térképét, pusztán a régiókra jellemző ételek, élelmiszerek alapján.  A végeredmény látványos lett, kíváncsian várjuk a folytatást, a csokialapú Belgiumot vagy Izlandot rothasztott cápahúsból.

Amerikai Egyesült Államok
A „kukoricahangsúlyos” ország térképén nyomasztó fölényben van a tengeri, akár önmagában, akár pehelyként, akár, mint popcorn. Az élelmes szemek azonban láthatják az ország sokszínűségét.

India
India lett az egyik legszínesebb térkép, ami a világ legnagyobb országának bámulatos fűszerkultúrájának köszönhető.

Ausztrália
Az ausztrálok szeretik a rákot, ez nem kétség. Hogy pontosan miként, megmutatják Hargreavesék.

Japán
A tengeri alga a japán gasztronómia egyik bástyája, szinte mindenben megtalálható a levesektől kezdve a sushin át a fagylaltokig.

Olaszország
A csizmába sok minden belefér, többnyire olyan dolgok, amik jól mutatnak egy pizzán, és szoros barátságot ápolnak a tésztafélékkel.

Afrika
A fekete kontinens térképe kicsit sztereotíp, de örvendjünk inkább a látványos megvalósításnak.

Egyesült Királyság, Írország
A tea és az aprósütemények hazája, az egész Királyságot betelítik az édes finomságok és még az írek is ezt ropogtatják.

Franciaország
A páros Franciaországról alkotott térképe akár egy mini sajtlexikon is lehetne, persze az állandó kísérő, a baguette is feltűnik a képen.

Kína
A kínai tészta legendás, de talán nem is sejtjük, mennyiféle van. Szerencsére itt a mankó. 

Új Zéland
A sorozat záró darabja egyszerű lett, kicsit olyan, mint egy falhoz vágott kiwi, de az országban tényleg minden e gyümölcsről szól. Az állat védett, ne keressük a térképen…

www.dailymail.co.uk


Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.