Elkészült a világ gasztrotérképe

Végre elkészült a világ gasztrotérképe, legalábbis annak egy hangsúlyos része. A New York-i fotós, Henry Hargreaves és Caitlin Levin foodstylist egyesítették erejüket, és megalkották pár jelentős ország, illetve kontinens térképét, pusztán a régiókra jellemző ételek, élelmiszerek alapján.  A végeredmény látványos lett, kíváncsian várjuk a folytatást, a csokialapú Belgiumot vagy Izlandot rothasztott cápahúsból.

Amerikai Egyesült Államok
A „kukoricahangsúlyos” ország térképén nyomasztó fölényben van a tengeri, akár önmagában, akár pehelyként, akár, mint popcorn. Az élelmes szemek azonban láthatják az ország sokszínűségét.

India
India lett az egyik legszínesebb térkép, ami a világ legnagyobb országának bámulatos fűszerkultúrájának köszönhető.

Ausztrália
Az ausztrálok szeretik a rákot, ez nem kétség. Hogy pontosan miként, megmutatják Hargreavesék.

Japán
A tengeri alga a japán gasztronómia egyik bástyája, szinte mindenben megtalálható a levesektől kezdve a sushin át a fagylaltokig.

Olaszország
A csizmába sok minden belefér, többnyire olyan dolgok, amik jól mutatnak egy pizzán, és szoros barátságot ápolnak a tésztafélékkel.

Afrika
A fekete kontinens térképe kicsit sztereotíp, de örvendjünk inkább a látványos megvalósításnak.

Egyesült Királyság, Írország
A tea és az aprósütemények hazája, az egész Királyságot betelítik az édes finomságok és még az írek is ezt ropogtatják.

Franciaország
A páros Franciaországról alkotott térképe akár egy mini sajtlexikon is lehetne, persze az állandó kísérő, a baguette is feltűnik a képen.

Kína
A kínai tészta legendás, de talán nem is sejtjük, mennyiféle van. Szerencsére itt a mankó. 

Új Zéland
A sorozat záró darabja egyszerű lett, kicsit olyan, mint egy falhoz vágott kiwi, de az országban tényleg minden e gyümölcsről szól. Az állat védett, ne keressük a térképen…

www.dailymail.co.uk


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.