Zarándokszálláshely épül Márianosztrán

Zarándokszálláshely épül Márianosztrán 

Százötvenmillió millió forintból létesült szálláshely zarándokoknak Márianosztrán.
Spirituális útvonalat avatnak fel a Balaton környékén

Spirituális útvonalat avatnak fel a Balaton környékén 

Balaton-felvidéki, bakonyi települések kálváriáit, rejtett gyöngyszemeit köti össze egy már kijelölt túraútvonal. Nyáron avatják fel, zarándokoknak ajánlják és azoknak, akik lélekemelő helyekre, az elcsendesedés élményeire vágynak - írja a veol.hu.
Két év szünet után több százezer zarándok érkezett Minába a hadzsra

Két év szünet után több százezer zarándok érkezett Minába a hadzsra 

Mekka után Minába tartanak az oltott és negatív PCR-tesztes muszlim zarándokok. Közben a külföldi panaszok miatt menesztették a hadzst szervező vállalat vezetőit. 
A vallási és zarándokturizmusról rendeznek konferenciát Krakkóban

A vallási és zarándokturizmusról rendeznek konferenciát Krakkóban 

A november 8-12. közötti konferencia célja a lengyel, továbbá a közép- és kelet-európai vallásturisztikai desztinációk népszerűsítése, továbbá a vallásturisztikai szolgáltatók közötti regionális együttműködés erősítése. 

Vonatrádió hívja fel a figyelmet a látványosságokra út közben 

Az idén 950 zarándok utazik a csíksomlyói búcsúra a Boldogasszony zarándokvonattal - mondták el hétfői kolozsvári sajtótájékoztatójukon a vonatos zarándokutat szervező Misszió Tours utazási iroda képviselői.

Kedvezménykártyákkal csalogatják a turistákat Rómába 

A vatikáni és a római múzeumok belépőjegyein és a tömegközlekedésen is takarékoskodhatnak a szentévben az olasz fővárosba érkező hívők és turisták a nekik kínált kedvezménykártyákkal.
Európában is példaértékű a Magyar Zarándokút kialakítása

Európában is példaértékű a Magyar Zarándokút kialakítása 

Az európai mivoltunkhoz méltó élet megteremtéséhez nem kell mesterséges identitásokat fabrikálni, csak esélyegyenlőséget kell biztosítani azoknak, akik családi, vallási és nemzeti közösségekben akarnak élni; a Magyar Zarándokút kialakítása ilyen közösségépítő tett - mondta Kövér László pénteken Esztergomban, a Magyar Zarándokút Egyesület évzáró konferenciáján.
Nyolcszáz zarándok indult Csíksomlyóra

Nyolcszáz zarándok indult Csíksomlyóra 

Elindult négynapos útjára a Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról a csíksomlyói búcsúba. A pünkösdi szentmisét szombaton Jakubinyi György gyulafehérvári érsek mutatja be.
Horgászok és „bogarasok” után jöhetnek a zarándokok

Horgászok és „bogarasok” után jöhetnek a zarándokok 

A Körös-holtágakkal átszőtt észak-békési várost, Gyomaendrődöt eddig elsősorban a horgászturisták és a különböző fesztiválok – például a Bogártalálkozó - résztvevői keresték fel, az idén nyártól azonban a zarándokturistákat is várja a település.
Idén is elindul a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat

Idén is elindul a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat 

Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezetője és Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón ismertették az idén együttműködésükkel negyedszerre induló csíksomlyói Boldogasszony, és az ötödször megszervezett Fekete Madonna zarándokvonatok újdonságait.

A Szűz Mária-kegykép vagy a forrásvíz a csodatévő? 

Tízezren is lehettek a múlt század elején azok a zarándokok, akik ellátogattak egy-egy csicsói búcsúba. Az egykori remeteség által őrzött misztikus templom és kegykép, valamint - a legenda szerint – a csodás gyógyulásokat hozó Szentkút már több mint 250 éve rejtőzik egy különleges szépségű domboldalon. A leromlott állapotú épületegyüttest Hőgyész Nagyközség Önkormányzata a közmunkaprogram, a Hőgyészi Értékőrző Egyesület pedig pályázati segítséggel közel tízmillió forintból együtt újította fel.

Megújul a máriaradnai kegytemplom és a ferences kolostor 

Több mint 47 millió lej értékű európai uniós pályázat keretében újul meg a következő két évben a máriaradnai zarándokhely, a kegytemplom és a ferences kolostor, írja a Nyugati Jelen.

Nyárra összekapcsolnák az európai Szent Jakab-úttal az új magyarországi szakaszt 

Az El Camino zarándokút magyarországi szakaszát, amelyet májusban szentelnek fel, nyárra szeretnék összekapcsolni az Európán átívelő Szent Jakab-út fő részével, amely a spanyolországi Santiago de Compostelába, a Szent Jakab apostol földi maradványait őrző katedrálishoz vezet.

Jubilál a jeruzsálemi Osztrák-Magyar Zarándokház 

Szentmisével és fogadással egybekötött kulturális programmal emlékeztek meg az egykori jeruzsálemi Osztrák-Magyar Zarándokház megnyitásának 150. évfordulójáról az Óváros impozáns épületében kedd este.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!