Zarándok Akadémia az idén 800 éves Pannonhalmán

Zarándok Akadémia az idén 800 éves Pannonhalmán 

Úton - két napos szakrális-spirituális látogatómenedzsment műhelytalálkozó Pannonhalmán.
Összeállt a kódex a látogatóbarát szakrális helyek megteremtéséhez

Összeállt a kódex a látogatóbarát szakrális helyek megteremtéséhez 

Közel hatvan résztvevő, kreatív műhelytalálkozó formájában, két napon át fogalmazta meg az istenség, a szent hely, illetve a helyi, befogadó közösség hármas viszonyrendszerén alapuló összeállítást, amelynek középpontjába a látogató, a turista, a zarándok került. A Zarándok Akadémia 2 idei munkájának Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti kegyhelyünk adott otthont, konferencia- és rendezvénytermeivel, zarándokszállással és zarándok menüivel. A kétnapos program résztvevői azt járták körül, hogy miért érdemes útra kelni, és mit jelent a bekapcsolódás, a befogadás, illetve a bemutatás.
Készül a Zarándok-kódex

Készül a Zarándok-kódex 

Egyre tudatosabban épül be a kínálatba a vallási turizmus, és reneszánszát éli a zarándoklás: ez manapság talán az egyik legtrendibb elvonuló tevékenység. Március 22-23-án második alkalommal rendezik meg, ezúttal Mátraverebély-Szentkúton a Zarándok Akadémiát, ahol a szakrális-spirituális, valamint a turisztikai szakma együttesen alkotja meg Zarándok kódex-et.  Bódis Gábor, az egyik főszervező elmondta, noha ez egy szakmai rendezvény, érdemes az alapokkal is tisztában lenni, hogy kinek és hogyan érdemes elindulni, mitől válik egy turista zarándokká.
Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet!

Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet! 

Ezzel a küldetéssel indul a március 22—23-án, nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton megrendezésre kerülő Zarándok Akadémia 2. A kétnapos szakrális-spirituális találkozó keretében a résztvevők egy minden szempontból hasznos, a tapasztalatok és a jógyakorlatok nyomán összeállított kódexet tesznek közkinccsé. Az esemény fővédnöke ebben az évben is Hortobágyi T. Cirill Pannonhalmi Főapát - tájékoztatta lapunkat a Hungary NEXT ország-márka-műhely.
Zarándok Akadémia: mindent a spirituális turizmusról

Zarándok Akadémia: mindent a spirituális turizmusról 

Zarándok Akadémia címmel, az április 27—28-án, Péliföldszentkereszten első ízben megrendezésre kerülő szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozó azon turisztikai és egyházi, felekezeti szakembereket szólítja meg inspiratív előadásokkal és panelbeszélgetésekkel, akik látogatókat fogadnak, vagy kísérnek szent helyeken, lelki utakon - tájékoztatta lapunkat a szervezők egyike, a Hungary NEXT ország-márka-műhely.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére