Nem a legjobb hely most a turistáknak a forrongó Peru

Nem a legjobb hely most a turistáknak a forrongó Peru 

Több száz turista rekedt Peru fő látványossága, a Machu Picchu melletti kis településen. Sokan már négy-öt napja várnak arra, hogy a zavargások miatt leállított vonatok újrainduljanak - írja az Euronews.
Veszélyes lehet Franciaország turizmusára

Veszélyes lehet Franciaország turizmusára 

A sárgamellényes tüntetők tiltakozása negatív hatást gyakorol a franciaországi idegenforgalomra és különösen a párizsi szállodai iparra. Az 1968-as évek óta most zajlanak a legnagyobb tiltakozások Párizs szerte - ennek eredményeként sok turista mondott le arról, hogy mostanában meglátogassa a francia fővárost: a szállodák túlnyomó többségében mondtak vissza foglalást decemberben. Az ágazat szakemberei szerint ez akár 20% -os, vagy 10-15 millió eurós bevételkiesést jelent a szektorban.
Zavargások Franciaországban, több helyszínen

Zavargások Franciaországban, több helyszínen 

A rendőri erősítés ellenére is folytatódtak a zavargások csütörtökre virradó éjjel a nyugat-franciaországi Nantes elővárosi negyedeiben, ahol az előző éjjelhez hasonlóan helyi fiatalok gépkocsikat és épületeket gyújtottak fel azután, hogy a rendőrség lelőtt egy igazoltatásnak ellenálló férfit. Edouard Philippe miniszterelnök a helyszínen elítélte az erőszakot, és ígéretet tett a haláleset körülményeinek teljes kivizsgálására. A nantes-i ügyészség azt közölte, hogy őrizetbe vették az autóst halálosan megsebesítő rendőrt.

Újabb zavargások Egyiptomban 

Összecsapások törtek ki Egyiptom-szerte pénteken a kormány által szerdán terrorszervezetnek nyilvánított Muzulmán Testvériség hívei és a rendőrség között, az erőszakban legalább két ember meghalt, a hatóságok az iszlamista szervezet mintegy 150 tagját letartóztatták - írja az MTI-re hivatkozva az Afriport.hu

Fokozott biztonsági kockázatú térség Thaiföld legdélebbi része 

Thaiföld legdélebbi térségei – Narathiwat, Yala, Pattani, Songkhla és Satun tartományok– az utazás és ott tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriába tartoznak - tájékoztatott hétfőn a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.
400 millió dollárt veszít havonta az egyiptomi turizmus

400 millió dollárt veszít havonta az egyiptomi turizmus 

A turizmus a béke iparága, tartja a mondás. Az Egyiptomban zajló zavargások hatását jócskán meg is érzi az ország turizmusa, derül ki egy friss elemzésből. 

Nem indítja el hurghadai járatát a Wizz Air 

A Budapest-Hurghada útvonal az eredetileg tervezett novemberi időpontban nem indul el, közölte lapunkkal a Wizz Air.

24 halott Kairóban 

Egyiptom miniszterelnöke nyugalmat kért az emberektől, miután Kairóban 24-en életüket vesztették a kopt keresztények és a biztonsági erők összecsapása következtében kialakult zendülésben. 

Brit zavargások: Túl kemény ítéletek 

Több parlamenti képviselő és jogi szervezet túl szigorúnak tartja a múlt heti angliai zavargásokkal összefüggésben kiszabott ítéleteket.

Brit zavargások: új taktika kell 

Theresa May brit belügyminiszter kedden arra kérte az angol és a walesi rendőrséget, hogy a múlt heti zavargások tanulságait levonva újfajta taktikát dolgozzanak ki az utcai rendbontások megfékezésére.

Brit zavargások: rendkívüli ülést tartott a parlament 

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a parlament, ahol David Cameron miniszterelnök ígéretet tett arra, helyreállítják a rendet az országban, ahol az utóbbi napok zavargásai után mind a fővárosban, mind vidéken nyugodtan telt az éjszaka.

Brit zavargások: súlyosbodó összecsapások vidéken 

Szerdára virradóra nyugodtan telt az éjjel Londonban, a vidéki nagyvárosokban azonban a korábbinál komolyabbak voltak a zavargások.

VisitBritain: a látványosságokat nem érintik a zavargások 

Közleményt adott ki kedd délután a VisitBritain, amelyben azt hangsúlyozza, hogy az "elszigetelt esetek" a fő turisztikai attrakciktól távol történnek. 

Angliai zavargások: elővigyázatosságra int a Külügy 

Fokozott elővigyázatosságra és a kellő óvatosság betartására hívta fel a Külügyminisztérium kedden azokat a magyar állampolgárokat, akik a megromlott közbiztonsági helyzetű angliai városokban tartózkodnak vagy oda utaznak. A zavargásoknak már halálos áldozata is van.

Friss közlekedési hírek Londonból 

Az ingázók akadályokba ütközhetnek londoni utazásaik során, bár a közlekedési hatóságok igyekeznek visszaállítani a közlekedést a normális mederbe a zavargások ellenére.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!