Egészségturizmus-trendek: orvosilag megalapozott kezelések és munkahelyi wellness

Egészségturizmus-trendek: orvosilag megalapozott kezelések és munkahelyi wellness 

A hétvégén zárult Kitzbühelben a Global Wellness Summit, az egészségturizmus szakmai csúcstalálkozója, amelyen Magyarországot Dr. Várhelyi Tamás, az Innovatív Turisztikai Tudásközpont igazgatója képviselte. A meghívásos alapú rendezvényen az iparág vezető döntéshozói, véleményformálói cseréltek eszmét a wellness világ és az életmód-ipar fejlődéséről, jövőjéről. A rendezvény, illetve a mögötte álló mozgalom az elmúlt tíz évben sikeresen alakította is ezt a jövőt: ma már egészen mást értünk wellness iparágon, mint korábban, és a wellness egyre inkább integrálni tudja a kapcsolódó iparágakat is. Ennek révén a tágan értelmezett wellness iparág mérete mára 3700 milliárd amerikai dollárra nőtt.

Gyorsítósávban az ágazat 

Az idei Global Spa és Wellness Summitot, az egészségturizmus szakmai csúcstalálkozóját Marokkóban tartották. Ötödik alkalommal vehettem részt a rendezvényen, amelyen ezúttal is jelentős dolgok történtek. A tanácskozáson elhangzottak alapján igyekszem felvázolni az aktuális világtrendeket, illetve levonni a Magyarországra érvényes következtetéseket 

A felhőkbe vesző hegyek és a teknősbékák földje 

Ecuador hazánknál háromszor nagyobb, de dél-amerikai viszonylatban kicsinek számító ország, ennek ellenére sokak szerint turisztikai szempontból a legérdekesebb. Mindenképpen tény, hogy itt találjuk meg a legkoncentráltabban a látnivalókat: az Andok ötezres vulkáni csúcsait, a krátertavakat és a látványos vízesésekkel tarkított folyókat, amelyek az Amazonas medencéje felé tartanak, valamint a spanyol gyarmatosítók által épített, jellegüket máig megőrző városokat.
A borturizmus és jótékony hatásai

A borturizmus és jótékony hatásai 

A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fejlődéséhez.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!