MVI: 5 százalékos áfakulcsot elvitel és házhoz szállítás esetén!

MVI: 5 százalékos áfakulcsot elvitel és házhoz szállítás esetén! 

Kérésüket eljuttatták a felelős, valamint a döntéshozó szervekhez, levelük fontos részletei a következők.

Nem lesz többé 27 százalékos áfa? 

A képviselők szerdán támogatták az áfaszabályok Európai Bizottság által javasolt reformjának jó részét, néhány módosítással, köztük a legfelső áfakulcs meghatározásával - tudtuk meg szerdán az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájától.
Csökkenhet a szállás-szolgáltatás forgalmi adója

Csökkenhet a szállás-szolgáltatás forgalmi adója 

Az európai viszonylatban is magas, 18 százalékos magyarországi áfakulcs rontja a piaci szereplők jövedelmezőségét, de egy új kormányzati döntés értelmében csökkenhet a forgalmi adó a belföldi szálláspiacon - mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.
A klasszikus éttermek a nyertesei a vendéglátó-ipari áfakulcs csökkenésének

A klasszikus éttermek a nyertesei a vendéglátó-ipari áfakulcs csökkenésének 

2018. január elsejétől a vendéglátásban bizonyos szolgáltatások után 5 százalékos lesz az áfakulcs, a kedvezményezettek körének viszont majdnem ugyanekkora, 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulást kell fizetniük. 

Szállodai vezetők az alacsonyabb áfa mellett 

Hazai szállodavállalatok vezetőit szólaltatja meg friss cikkében a Figyelő. Az írásból kiderül, hogy a szakemberek szerint szükséges lenne a jelenleg 18%-os hazai szállodai áfaszint csökkentése. 

Így nőnek októbertől a görög áfakulcsok 

Októbertől emelkednek a görög áfakulcsok Ősztől jelentősen drágulhatnak a görög turisztikai szolgáltatások az eurozóna által előírt áfanövelés következtében.

Ötszázalékos áfakulcsot javasol a közétkeztetésben a VIMOSZ 

Ötszázalékos áfakulcsot javasol a közétkeztetésben a VIMOSZ, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége.

Kedvezményes áfa vonatkozhat a fesztiválbelépőkre 

A parlament gazdasági bizottsága azt javasolja, hogy kedvezőbb, 18 százalékos áfakulcs alá sorolják a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok belépőjegyeit.

Növekvő áfakulcsok az EU-ban 

Az Európai Unióban nőttek az áfakulcsok 2008 óta, az idén 21 százalék az átlag, a tavalyi 20,7 százalék után - tette közzé hétfőn az Eurostat. A GDP-arányos adóbevétel 2010-ben Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!