Speciális alkalmazás légiutas-kísérőknek az Emirates járatain

Speciális alkalmazás légiutas-kísérőknek az Emirates járatain 

A légitársaság egy évvel ezelőtt indította el innovatív technológiai együttműködését az Apple vállalattal, amelynek keretében valamennyi légiutas-kísérője egyedi Emirates-alkalmazásokkal konfigurált iPhone vagy iPad készüléket kap munkájához.
Meseösvényen a Pilisbe

Meseösvényen a Pilisbe 

Fedezd fel a Pilisi Parkerdő meseösvényeit! Ha a tíz kalandból ötöt végigjársz, nyersz egy belépőjegyet a Budakeszi Vadasparkba és egy Oszi kitűzőt is.
Webes alkalmazás Sárvártól a környezetért

Webes alkalmazás Sárvártól a környezetért 

Egy úgynevezett GoGreen generátort hozott létre a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. Ennek a segítségével igyekeznek olyan tippeket adni az utazást tervezőknek, amikkel környezettudatosabbá tehetik a wellness pihenést - tájékoztatta szerkesztőségünket a sárvári TDM.
Már kötelező az új vendégazonosítási rendszer a szálláshelyeken

Már kötelező az új vendégazonosítási rendszer a szálláshelyeken 

Mint már korábban is megírtuk, a csecsemőktől a felnőttekig mindenkinek szüksége lesz a szolgáltatások igénybevételehez fényképes okmányra. A témát a szakma körében tapasztalható és hozzánk eljuttatott információk alapján hamarosan folytatjuk.
A madarak után a hüllőket is megismerhetjük egy új alkalmazásban

A madarak után a hüllőket is megismerhetjük egy új alkalmazásban 

Ingyenesen letölthető okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület.

Tovább fokozódik a digitális élmény a Budakeszi Vadasparkban 

A Budakeszi Vadaspark okostelefonos applikációjával több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget lehet könnyedén zsebre vágni. Az ingyenes alkalmazás legújabb funkcióinak köszönhetően ráadásul most a legkisebbek is játszva tanulhatnak a nálunk őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról.

Mobilalkalmazás vezet el a legközelebbi gyóntatópaphoz Spanyolországban 

Telefonos alkalmazás mutatja meg a híveknek a hozzájuk legközelebbi, épp ráérő gyóntatópapot Spanyolországban. Az applikáció egy katolikus pap ötletéből származik és december 8-tól, a szeplőtelen fogantatás ünnepének napjától érhető el.

Új alkalmazással rukkolt elő a Borsodi a foci Eb-re 

Az alkalmazásban 17 Borsodi aréna, azaz szabadtéri meccsnéző hely közül lehet kiválasztani azt, ahol éppen szurkolunk, illetve azt is, hogy melyik csapatnak.  
Mindent megtudhat a madarakról egy új alkalmazásban

Mindent megtudhat a madarakról egy új alkalmazásban 

Magyarországon először készített ingyenesen letölthető okostelefonos madárhatározó alkalmazást a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesülettel közösen.

Megnyílt az első önkiszolgáló, eladó nélküli bolt 

Természetesen hol máshol, mint a hagyományosan becsületes Skandináviában, azon belül is a svédországi Vikenben.

Utazásmegosztó alkalmazás győzedelmeskedett Barcelonában 

Egy utazásmegosztó alkalmazás nyert a Ford Intelligens Mobilitás Játékversenyén, amely friss ötleteket keresett a jövő közlekedéséhez.

Ezt az alkalmazást töltse le, ha külföldre utazik! 

Vásárolt valamit külföldön, ami nem sokkal később meghibásodott? Problémája adódott az otthonról foglalt külföldi autóbérlés vagy szálláshely kapcsán? Késik a hazafelé tartó repülőjárata? Amennyiben a szabadsága nem úgy alakul, ahogy eltervezte, fontos tudnia, hogy miképp gyakorolhatja jogait. Sőt mi több! Ki is tudja fejezni magát!

Rádiós fesztiválalkalmazás és fába faragott QR kód 

A Művészetek Völgyének készítettek alkalmazást.

Egy térképen a világ összes bringás útvonala 

Az egyik legnépszerűbb okostelefonos alkalmazás a Strava, amelynek használói rögzíthetik az általuk megtett túrákat, a programot futók is ugyanígy használhatják.

Facebook-alkalmazás a Jófogás.hu-tól 

Facebook-alkalmazást készített a Jófogás.hu apróhirdetési oldal, amely a közlemény szerint segít építeni az eladó-vásárló közötti bizalmat, könnyíti a böngészést, valamint új célcsoportokat is megszólít az oldal számára.

Az üzleti utazó is turista 

Az Accor Csoport tapasztalatai szerint az üzleti utazások egyre inkább összeolvadnak a magán, pihentető jellegű utakkal.

Nem sokat GPS-eznek a nők 

A nők fotóznak az okostelefonjukkal, a férfiak a GPS-t nyomogatják – többek között ez is kiderül a Vatera házi kutatásából.

Álomművészet az Ibistől 

Különleges alkalmazást jelentetett meg az ibis iPhone-ra. A Sleep Art alkalmazás egyedülálló módon képes arra, hogy használója alvása nyomán egyedi műalkotást készítsen.

Kommunikációs tréning indul 

Hol tájékozódnak az utazók? Mik a preferenciáik? Melyik eszközt használják a leggyakrabban? Hogy szolgáljuk ki az igényeiket 2013-ban? Közösségi médiás és mobilkommunikációs problémamegoldó-tréninget indítunk februárban, hogy mindez ne okozzon problémát!

Nincs gond, ha szólít a szükség Bécsben 

A bécsi köztisztaságiak új, ingyenes alkalmazása segítségével az okostelefonok tulajdonosai akár már kiterjesztett valósággal, a házfalakon átnézve is megkereshetik a legközelebbi gyűjtőszigetet vagy nyilvános vécét az osztrák fővárosban.

Karácsonyi vásárok Németországban alkalmazás 

Új karácsonyi alkalmazást fejlesztett ki a Német Turisztikai Hivatal (DZT) a Deutsche Bahnnal és 32 partnervárossal közösen.

Virtuális túravezetés Békéscsabán 

2013-ban a legelterjedtebb mobil eszközökön is elérhető lesz a Tourinform Békéscsaba közreműködésével kidolgozott virtuális Békéscsabai belvárosi séta turisztikai alkalmazás. A csabai belváros nevezetességei mindenki számára elérhetőek lesznek okostelefonokon, és tableteken, előreláthatólag jövő év márciusától.

Felfutóban a mobil szállásfoglalók aránya 

Jelenleg az online szállásfoglalások 8-9 százaléka érkezik mobilról, de folyamatosan növekszik azoknak az aránya, akik okostelefonon keresnek szállást. Nekik készült az az új mobil applikáció, amely kilistázza és utazás közben is könnyedén foglalhatóvá teszi a legközelebbi szabad helyeket.

Creative Germany 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) a hostelworld.com online platformmal közösen kampányt indít a fiatalokat megszólító „Creative Germany” témában.

Ottlik-emlékév: interaktív élménytúra készült 

Ottlik Géza Hajnali háztetők című regényére épülő, interaktív, okostelefonra készített irodalmi sétaprogramot mutattak be Budapesten. A keddtől letölthető alkalmazás segítségével a regényszöveg mellett az 1930-as évekbeli Budapesttel, a szereplőkkel, helyszínekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők a mintegy hatórás séta alkalmával.

Már 85 országban érhető el a PocketGuide alkalmazás 

A magyar GPS City Guide Kft. által okostelefonokra fejlesztett és 1,5 éve piacra dobott PocketGuide városnéző alkalmazás már a világ turisztikailag leginkább frekventált 85 desztinációjában használható.

Keresd meg Ciprus kincseit! 

Új okostelefon-alkalmazás jelent meg Ciprusról Pafos Treasure Hunt címmel, amely az Avantless és a Cocoon Creations összefogásával valósult meg. 

Kiemelt alkalmazás lett az App Store-ban a "Top 100" 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) „TOP 100” mobilalkalmazása csütörtök óta az App Store „Featured" kategóriájában található, közölte lapunkkal a marketingszervezet.

A képeslap halála? 

A képeslapokra nézve egészen lesújtó eredményt hozott az brit O2 mobil szolgáltató 2000 fő megkérdezésével a közelmúltban készült tanulmánya.

Alkalmazás Németország Top 100 látnivalójáról 

„TOP 100“ a neve a Német Turisztikai Hivatal (DZT) új alkalmazásának, amellyel a Németországba érkező vendégek mostantól Németország 100 legkedveltebb látnivalóját fedezhetik fel.

Alkalmazás Róma utcai kútjaról 

A nyári kánikulában sikeres alkalmazásnak bizonyult az az okostelefonra is letölthető térkép, amellyel a Róma utcáin levő ivóvíz kutakat lehet megtalálni.

Díjat nyert a Germanwings alkalmazása 

A Germanwings „FriendFlights“ elnevezésű Facebook alkalmazását az utazási ajánlatok közül a legjobb közösségi média promóciójának választotta az Egyesült Államok utazási magazinja, a Travel Leisure.

App az egészségbiztosítási kártyához 

Az európai egészségbiztosítási kártya használatáról készített magyarázó alkalmazást okostelefonra az Európai Bizottság.

Ingyenes programkalauz mobilon 

Ingyenes budapesti és országos programkalauzt tesz elérhetővé okostelefonokon az EST Média és a Vodafone Magyarország.

Okostelefonos alkalmazás az easyJettől 

Az easyJet pénteken bevezetette első okostelefon alkalmazását, amellyel kevesebb, mint 30 másodperc alatt lefoglalhatják jegyeiket az utasok, az 580 járat bármelyikére. Az ingyenes, Iphone-on és androidos okostelefonon egyaránt működő foglalási alkalmazás jelenleg az egyik leggyorsabb a légitársaságokhoz köthetőek közül, írja szerkesztőségünknek eljutattott közleményében az easyJet.

Szuperintelligens város lehet Budapest 

Az előrejelzések szerint 2020-ig több, mint 15 milliárd intelligens eszköz kapcsolódik majd egymáshoz világszerte.

Indul a Travelport Smartpoint™ alkalmazás 

Felgyorsítja a foglalási folyamatot és növeli az utazási ügynökök hatékonyságát a Travelport új Smartpoint alkalmazása.

Zsebre vághatja Erzsébetvárost 

Erzsébetváros az Appsters-el közösen részt vett egy új okostelefon alkalmazás, az iCity fejlesztésében, mondta el Vattamány Zsolt, a kerület polgármestere szombaton az Örkény kert rendezvényen.

Információk Horvátországról okostelefonra 

A legelterjedtebb okostelefonokkal is elérhető, sőt internetezés nélkül is használható a Horvát Idegenforgalmi Közösség honlapjának minden információja - tájékoztatta a turisztikai szervezet szerdán az MTI-t.

iPhone-ra került Óbuda 

A budapesti kerületek között elsőként ingyenesen letölthető turisztikai applikációt fejlesztett okostelefonra Óbuda. 

Útvonaltervező kerékpárosoknak 

A hazai biciklisek életét megkönnyítő Kétkerék kerékpáros útvonaltervezőt fejlesztett ki a Telenor Magyarország Zrt. Az alkalmazás tartalmának kialakításához a Magyar Turizmus Zrt. is hozzájárult.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!