Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria

Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria 

Íme, néhány érdekes tény és  idézetet az elmúlt 110 év történetéből. 
DH50: bejártuk az Astoria zegzugát

DH50: bejártuk az Astoria zegzugát 

Az idén 50 éves Danubius Hotels (DH) leleplezi fél évszázados múltjának legérdekesebb történeteit. Ennek kapcsán a a hosszúlépés.járunk? városi sétaszervező cég Astoria-túráját jártuk végig, ahol meglepő dolgokat láthattunk, hallhattunk.
Ismét nyitva a Hotel Astoria

Ismét nyitva a Hotel Astoria 

A nagymúltú házban belföldi vendégekre és nemzetközi egyéni utazókra számít a tulajdonosként jegyzett hazai szállodalánc.
Gasztro- és kulturális kalandozások 102 éves falak között

Gasztro- és kulturális kalandozások 102 éves falak között 

Egyedülálló programsorozat keretében tálal kulturális csemegéket – válogatott finomságokkal körítve – az idén 102 éves Danubius Hotel Astoria étterme. A Café Astoria CoolTúra szériának első programján, október 7-én Szegvári Katalin beszélget Marton László rendezővel a hamarosan színpadra kerülő A Pál utcai fiúk kapcsán. A folytatásban pedig lesz jazzest, vers és zene találkozása, és a mesék csodálatos világát is megismerhetjük az ősz folyamán.
Aranykulcsosok a zene bűvöletében

Aranykulcsosok a zene bűvöletében 

Márciusi találkozójuk különlegesnek ígérkezett a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesület tagjainak: először a nemrégiben átadott Zeneakadémiára látogattak el, majd március 12-i, szerda esti találkozójukat a Danubius Hotel Astoria bárjában fejezték be.

Száz éves a pesti hotel, ahol Petőfi vendégeskedett 

2014. március 14-én lesz éppen száz éve, hogy megnyitotta kapuit az akkori idők nagypolgári luxusigényeit kielégítő szállodák egyik emblematikus épülete, az Astoria Szálló. Az elmúlt száz év történelmi viharainak egyes fázisában a patinás falak közt volt az őszirózsás forradalom idejének Magyar Nemzeti Tanácsa, 1944-ben a Gestapo főparancsnoksága, de helyt adott az épület például a Csodálatos Júlia, a Rokonok vagy a Miniszter félrelép című film egyes jeleneteinek is. Ma ez a szálló a Danubius Hotels Group szállodalánc Classic Collection al-brandjének “ékszerdoboza.”

Füstmérgezés és tűz a bécsi Astoriában 

Egy étteremben keletkezett tűz miatt kiürítették a bécsi Astoria szállót szombatra virradó éjszaka, két embert füstmérgezés miatt kórházba szállítottak - közölte a tűzoltóság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére