Gasztro- és kulturális kalandozások 102 éves falak között

Egyedülálló programsorozat keretében tálal kulturális csemegéket – válogatott finomságokkal körítve – az idén 102 éves Danubius Hotel Astoria étterme. A Café Astoria CoolTúra szériának első programján, október 7-én Szegvári Katalin beszélget Marton László rendezővel a hamarosan színpadra kerülő A Pál utcai fiúk kapcsán. A folytatásban pedig lesz jazzest, vers és zene találkozása, és a mesék csodálatos világát is megismerhetjük az ősz folyamán.

A Café Astoria idén már 102 éve fogadja vendégeit a Belváros szívében. A mesélő falak mellett azonban nem csak a múltjára lehet büszke, napjainkban is igen közkedvelt a folyamatosan megújulni képes étterem. Októbertől kezdve - elérhető áron - kötetlen programsorozat keretében kivételes kombót kínálnak, amikor a kultúra találkozik a gasztronómiával, és mindennek a márványborítású falak adják a páratlan díszletet.

Első alkalommal, október 7-én Marton László a Vígszínház főrendezője, korábbi igazgatója, megannyi sikeres prózai és zenés színházi előadás rendezője lesz az Astoria CoolTúra vendége. Szegvári Katalinnal a premier előtt beszélgetnek a Vígben hamarosan színpadra kerülő A Pál utcai fiúk darabról, a színházi szakember évtizedes pályafutásáról, s az est során néhány részletet is láthat a közönség korábbi és legújabb rendezéséből. A beszélgetést kóstolófalatok követik, terítéken lesz - sok más mellett - fűszeres sajtkoktél, almás-mazsolás gyümölcsragu füstölt kacsamellel, vagy panna cotta kardamomos szőlővelővel.

Az ősz folyamán többször is visszatér a patinás szálló falai közé a CoolTúra: október 28-án Malek Andrea és Kónyai Tibor jazz estje, november 26-án Lackfi János és Oláh Kálmán verses-zenés estje várja a közönséget. December 10-én pedig - adventi hangulatban - a mesék csodáiról beszélgethetünk dr. Boldizsár Ildikó meseterapeutával. Mindezeket olvasva valóban elmondhatjuk, hogy a Café Astoria őszi programsorozata tányéron kínálja nekünk a kultúrát.

Menü és további részletek: cafeastoriabudapest.hu


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.