Megjelent az utolsó nyári hónap Trendriportja

Megjelent az utolsó nyári hónap Trendriportja 

Így látja az augusztusi vendégforgalmat a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.
Itt a KSH augusztusi vendégéjszaka számai

Itt a KSH augusztusi vendégéjszaka számai 

Augusztusban a kereskedelmi szálláshelyeken 1,412 millió vendég 3,938 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 7,9, a vendégéjszakáké 3,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A járvány előtti szinthez közelít Ferihegy utasforgalma

A járvány előtti szinthez közelít Ferihegy utasforgalma 

A járvány előtti utasszám 80 százalékát hozta a nyár utolsó hónapjában a Liszt Ferenc repülőtér, és a kezelt légiáru mennyisége újra 15 ezer tonna fölé került - írja az AIRportal.hu.
Kortárs művészeti fesztivál a Balatonnál

Kortárs művészeti fesztivál a Balatonnál 

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton északi partjának négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivál.
Az MSZÉSZ augusztusi Trendriportja

Az MSZÉSZ augusztusi Trendriportja 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége részletes elemzést közölt az augusztusi vendégforgalmi adatokról.
Augusztus: 11 százalékkal több vendég, mint tavaly

Augusztus: 11 százalékkal több vendég, mint tavaly 

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma augusztusban 2020 azonos hónapjához viszonyítva 1,9%-kal nőtt, és 1,4%-kal meghaladta a járvány kitörése előtti évi, 2019. augusztusi értéket. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2020. augusztushoz mérten 50%-kal emelkedett, 2019 azonos időszakához viszonyítva 56%-kal csökkent. Az előző hónaphoz képest a belföldi vendégéjszakák száma 329 ezerrel, a külföldieké 364 ezerrel volt magasabb.
Így látja az augusztust az MSZÉSZ

Így látja az augusztust az MSZÉSZ 

A koronavírusnak köszönhetően a szállodákban realizálódott vendégéjszakák száma 2020. augusztusban - az élénk belföldi kereslet ellenére is - 35,9%-kal elmaradt a tavalyitól. A külföldi vendégéjszakák száma 75,3%-kal volt alacsonyabb a tavaly augusztusi adatokhoz képest. A belföldi vendégéjszakák száma kismértékben (2,8%-kal) felülmúlta a tavalyit.
Mégsem dübörgött annyira az augusztus?

Mégsem dübörgött annyira az augusztus? 

A KSH adatai alapján 2020. augusztusban a koronavírus okozta járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 71%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2,1%-kal mérséklődött. Az összes vendégéjszaka 81%-át a belföldi vendégek töltötték el. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 33%-kal volt kevesebb. A belföldivendég-forgalom júniusban kezdődött előző hónaphoz viszonyított dinamikus növekedése augusztusban is folytatódott.
Történelmi augusztus az NTAK adatai alapján

Történelmi augusztus az NTAK adatai alapján 

Soha nem látott csúcson a belföldi vendégéjszakák száma, és mélyrepülésben a fővárosi szálláshelyek forgalma külföldiek híján. Az MTÜ elemzése.

Már van érdeklődés a szállások iránt augusztusra 

Április-májusra ugyan még nincs foglalás a Szállás.hu rendszerében, augusztus iránt viszont már van érdeklődés - közölte a szállásfoglaló oldal saját adatai alapján az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Csúcson a budapesti szálláshelyek árbevétele augusztusban 

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, I-VIII. (2019. január-augusztus) havi statisztikái alapján a Budapest kereskedelmi szálláshelyein regisztrált vendégérkezések száma megközelítette a 3 milliót, a vendégéjszakák száma pedig a 7 milliót. A szárnyaló bevételi mutatók mellett a külföldi vendégéjszakák száma is tovább nőtt a tavalyi évvel összevetve, mindamellett számos dimenzióban az augusztus lett az idei év eddigi rekordere. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) elemzése következik.

MTÜ: Népszerű úticél volt Magyarország augusztusban is 

A vendégforgalom a hazai szálláshelyeken idén augusztusban tovább növekedett, így 2019 első nyolc hónapjában a vendégek száma elérte a 8,8 milliót, ami 1,0%-os növekedést jelent 2018 azonos időszakához képest. A belföldi turizmust nagy mértékben elősegítette a SZÉP-kártyák használata; az év első nyolc hónapjában közel 21 milliárd forintot költöttek a kártyák használatával, ami 36%-os emelkedést jelent 2018 azonos időszakához képest. A magyar turizmus továbbra is jól teljesít, versenyképességét a szálláshelyszolgáltatási szektor digitalizációja is tovább erősíti.

Augusztusban nőtt a vendégforgalom a szálláshelyeken 

Augusztusban nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma, az eltöltött 4,634 millió vendégéjszaka 1,6 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit - közölte a Központi Statisztika Hivatal (KSH) pénteken.

Eddigi legjobb hónapját zárta a Danubius Magyarországon 

A Danubius szállodaüzemeltető vállalat havi árbevétele az elmúlt hónapban meghaladta az 5 milliárd forintot. Ezzel a Danubius rekordot döntött: 2019 augusztusa a Danubius Hotels Group fennállásának legeredményesebb hónapja volt Magyarországon.

Erős utasforgalommal zárta a nyarat a budapesti repülőtér 

Közel 1 millió 620 ezer utas fordult meg a budapesti repülőtér termináljain 2019 augusztusában, amely 5,9 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos hónapjához képest. A cargo üzletág lejtmenete augusztusban is folytatódott - írja az AIRportal.hu.

Több vendég, több vendégéjszaka, növekvő bevételek 

A legfrissebb adatok szerint 2018-ban tovább dübörög a magyar turizmus, amely még a tavalyi év rekordszámait is képes felülmúlni. A Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett mutatói szerint augusztusban a tavalyi évhez képest 2,7 százalékkal több külföldi vendég érkezett Magyarországra, míg a belföldi vendégforgalom ennek több mint duplájával, 5,6 százalékkal nőtt. Jó hír, hogy az augusztusi növekedés motorja a belföldi turizmus volt, ez is jelzi, hogy a magyarok egyre szívesebben utaznak itthon, a magyar családok anyagi mozgástere pedig bővül - tájékoztatott az MTÜ.

Augusztusban is nagyon sok utas volt Ferihegyen 

Július után augusztusban is rekord utasforgalmat mértek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, több, mint 1,5 millióan használták a ferihegyi légikikötőt a nyár utolsó hónapjában.

Augusztusban tovább nőtt a szálláshelyek vendégforgalma 

Augusztusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,8, a belföldi vendégeké 2,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a teljes vendégforgalom együttesen 3,0 százalékkal nőtt.

Október 23-án Egerbe megy a magyar 

Az augusztus második felében beköszöntő ősz sem tudta visszafogni a turizmus bővülését a harmadik negyedévben. A legtöbb vendég Siófokon töltötte az időt – jellemzően 2 éjszakát –, s átlagosan 40.710 forintot költött. Ősszel a termálfürdővel rendelkező városok kerülnek előtérbe, az október 23-i hosszú hétvégén például Eger számíthat a legnagyobb rohamra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!