Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Újabb Banksy-műalkotás bukkant fel Londonban

Újabb Banksy-műalkotás bukkant fel Londonban 

Most egy magányos, némileg rozzant cseresznyefa lódította meg a világ leghíresebb utcai művészének fantáziáját az észak-londoni Finsbury Park egyik házának udvarán.
Újra élőben - Banksy  kiállítás 14 év után

Újra élőben - Banksy kiállítás 14 év után 

A Modern Művészeti Galériában látható Cut and Run című tárlat anyagát a világhírű graffitiművész elmúlt 25 évben született alkotásaiból válogatták. Számos híres munkája, köztük az először 2004-ben a brightoni Prince Albert kocsma falán feltűnt Kissing Coopers is látható majd a kiállításon, ugyanis a művész az eredeti sablonok felhasználásával új példányokat készített belőlük.
Egy Banksy-remekművet tettek tönkre a "hozzáértő" kivitelezők

Egy Banksy-remekművet tettek tönkre a "hozzáértő" kivitelezők 

Tönkrement a világhírű brit graffitiművész, Banksy egyik híres alkotása, a „Morning is Broken” című falfestménye. És ezúttal nem egy ukrán faluban vagy rommá lőtt ukrán kisvárosban semmisült meg - mint legutóbb -, hanem egy dél-kelet angliai kenti  tengerparti kisvárosban, Herne Bay-ben a házat lebontó mesteremberek "szakszerű" beavatkozása tette tönkre.
Hét Banksy-alkotás Ukrajnában, közülük az egyik most bélyegre került

Hét Banksy-alkotás Ukrajnában, közülük az egyik most bélyegre került 

Hét, Ukrajnában felbukkant graffitiről ismerte el már korábban az arctalan street-art művész, Banksy, hogy az ő alkotása. A falfestmények többek között Kijevben, Irpin külvárosában és Borodyanka városában, tehát az orosz bombázások által leginkább sújtott helyeken tűntek fel, írja a The Art Newspaper.  
Fallal együtt lopták el Banksy egyik alkotását

Fallal együtt lopták el Banksy egyik alkotását 

Időközben a hatóságok már meg is találták az elkövetőket. Nyolc ember vettek őrizetbe az ukrán hatóságok, mert egy gosztomeli ház faláról ellopták a brit graffitiművész, Banksy alkotását.
Banksy Bécsben is?

Banksy Bécsben is? 

Olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Banksy mostanában Ukrajnában él és dolgozik. Vagy mégsem? Mindenesetre egy, a munkásságát bemutató vándorkiállítás most Bécsben látható.
Banksy: valóban én festek mostanában ukrajnai házfalakra

Banksy: valóban én festek mostanában ukrajnai házfalakra 

A művész az instagramoldalán videót is közzétett az Irpinyben, Borodjankában és Horenkában látható, összesen hét művének készítéséről.
Ukrajnában tűnt fel egy újabb Banksy-falfestmény

Ukrajnában tűnt fel egy újabb Banksy-falfestmény 

A világhírű brit művész ezúttal egy lebombázott borodjankai épületre festett fel titokzatos körülmények közt egy tornászlányt, aki törmelékek között kézen áll.
Banksy-összes egy portói kiállításon

Banksy-összes egy portói kiállításon 

Géniusz vagy Vandál? címmel nyílt nagyszabású kiállítás Portóban a világ leghíresebb graffiti művészének, Banksy alkotásaiból.

Egymillió fontot adtak Banksy egyik alkotásáért 

Egy miniatűr modell volt a newcastle-i árverés szereplője.

A titokzatos Banksy e héten talán Reading-ben járt 

Hiszen a világhírű graffitiművész egy összekötözött lepedőkkel szökő foglyot ábrázoló festményt alkotott keddre virradóra a híres readingi fegyház téglafalán. 

Kivágták egy nottinghami ház téglafalából Banksy alkotását 

Rádaásul az egyik leghíresebb művét, A hullahoppozó kislányt.

Banksy művekkel gyarapodott a Tesla kiállítása 

A  2015-ös Dismaland kiállítás alkalmából készített limitált kiadású vászon nyomat sorozatból is megtekinthetőek alkotások az érdeklődők a Teslában.

A street art királya végre Budapesten! 

A világ számos nagyvárosa után végre Budapesten is láthatjuk a földkerekség legismertebb graffiti művésze, Banksy világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

Banksy ismét a McDonald’s-t ekézi 

Installációt készített Banksy, amelyben egy hús-vér fiú pucolja a Mcdonald’s emblémafigurájának, Ronaldnak a cipőjét. Az installációt a gyorséttermek közvetlen közelében helyezik el.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!