A cégek 72 százaléka tervez béremelést 2022-ben

A cégek 72 százaléka tervez béremelést 2022-ben 

Tízből hét cégnél emelték a fizetéseket 2021-ben, és ugyanekkora azoknak a vállalatoknak aránya, ahol ez idén is kilátásban van. 2022-ben a béremelés jellemzően egész cégre kiterjedő lesz. A leggyakoribb indok a keretösszeg emelésre az infláció, míg legfontosabb célként a munkavállalók megtartását említették leggyakrabban a válaszadók – derül ki a Profession.hu friss, januári kutatásából, ami során több mint 500 cég mondta el véleményét és terveit.

Béren kívüli juttatások: több információ kell 

A munkáltatók további információkat és útmutatást igényelnek ahhoz, hogy felelős döntést hozhassanak a béren kívüli juttatásokról a szabályok januárban életbe lépő változásai miatt - közölte az Edenred Magyarország szerdán az MTI-vel reprezentatív felmérése alapján.

A munkáért munkabér jár mindenkinek 

Jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.
Már nem olyan népszerű a cafeteria

Már nem olyan népszerű a cafeteria 

Újból csökkent a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a cégek csupán 44%-a tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma, amit a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg az ipari cégeknél ugrásszerűen megnőtt, a szolgáltató szektorban számottevően visszaesett a cafeteriát nyújtó vállalkozások aránya – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

Mi lesz a bérekkel és juttatásokkal 2013-ban? 

Átlagosan mintegy 250 ezer forintot biztosítanak cafetériára 2013-ban a munkáltatók.

Négy százalékponttal nő a cafeteria adóterhelése jövőre 

Csupán négy százalékponttal nő a bérenívüli juttatások adóterhelése jövő év elejétől - írja blogjában Hegedüs Sándor adótanácsadó.
Minden második kkv alkalmaz cafeteriát

Minden második kkv alkalmaz cafeteriát 

A hazai kkv-k több mint fele továbbra is használni kívánja a béren kívüli juttatásokat, ugyanakkor minden cafeteria elem esetében jelentős visszaesés tapasztalható a néhány évvel ezelőtti alkalmazáshoz képest. 

Az Erzsébet-utalvány az élen 

Azon munkáltatók, amelyek már döntöttek az idei béren kívüli juttatásokról, leginkább az újonnan bevezetett Erzsébet-utalványt, és a Széchenyi Pihenő (SZÉP) Kártya vendéglátás alszámlájára nyújtott támogatást adják munkavállalóiknak, de a cégek harmada még nem határozott arról, ad-e cafetériát dolgozóinak - derül ki a DEVISE Hungary és a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) közös felméréséből.
A KKV-k kivárnak a SZÉP-kártyával

A KKV-k kivárnak a SZÉP-kártyával 

A tervezett cafeteria jutattásokról készített felmérést a kis- és középvállalkozók (kkv) körében a K&H. A kutatásból kiderül, továbbra is komoly szerepet kapnak a vállalkozások életében a béren kívüli juttatások. A hazai kkv-k többsége a következő egy évben is beépíti azokat a juttatási rendszerébe. A cégvezetők elmondása alapján egyértelműen az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés a leggyakrabban alkalmazott béren kívüli juttatás, míg a Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatban egyelőre kivárnak a cégek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!