Átadták az új berlini falat

Átadták az új berlini falat 

De ez most nem elválaszt, hanem összeköt két nemzetet.
30 éve omlott le a berlini fal

30 éve omlott le a berlini fal 

Egész évben Bauhaus-lázban ég Németország a művészeti iskola megalakulásának 100 évfordulója alkalmából. Idén ősszel pedig még egy kerek jubileumot ünnepel az ország: novemberben lesz 30 éve, hogy leomlott a Berlint kettéosztó fal.

Megnyílt a negyedik ''falmúzeum'' Berlinben 

Új múzeum mutatja be Berlinben a német fővárost és egész Európát csaknem harminc évig kettéosztó fal történetét.

25 éves a német egység 

Tavaly ünnepelte Németország a berlini fal leomlásának 25. évfordulóját. Az ország újraegyesítése a német turizmus szempontjából egyértelmű sikertörténet. 2014-ben 75,6 millió vendégéjszakát töltöttek el a külföldi vendégek Németországban, míg 1993-ban ennek alig több mint a felét. Húsz év alatt 37,2 millióval nőtt a külföldi vendégéjszakák száma, ebből 24,4 millió „a régi tartományokba”, 12,8 millió „az új tartományokba” érkezett.

Negyed évszázad telt el a berlini fal leomlása óta 

1989-ben omlott le a berlini fal, azóta Berlin turisztikai számai egyre csak növekednek. A fal leomlása előtt a város gyakorlatilag eltűnt a térképről, azonban utána visszatért a nagyvárosok listájára.

A fal adta a másikat 

Lebontásának 25. évfordulóját ünnepli idén nem csak Berlin, de Európa egésze. A jeles eseményre pedig a DZT, Német Turisztikai Hivatal és VisitBerlin is rágyúrt rendesen. Hol máshol számoltak volna erről be, mint a Berlinben is üzemegységet működtető Szimpla Kertben?
Nagyközönségi programmal emlékeznek a berlini fal leomlására

Nagyközönségi programmal emlékeznek a berlini fal leomlására 

„25 éve omlott le a berlini fal“ címmel nagyközönségi rendezvény lesz a WestEnd bevárárlóközpont főbejáratánál.

Mi köze Picassónak a Balatonhoz? 

Komoly vitát váltott ki a Turizmus Online hasábjain a DDR Múzeum alapításának ötlete. A cikkben szereplő kritikák megfontolandóak minden turisztikával foglalkozó szakember számára.
Pow Wow 2014: Berlini Fal, bringa és új hotelek

Pow Wow 2014: Berlini Fal, bringa és új hotelek 

Február 1-jén, szombaton lezajlott a kétévente megrendezésre kerülő Pow Wow Berlin Brandenburg turisztikai szakkiállítás és vásár.

A Feszty-körképhez hasonló panorámakép a berlini falról 

A magyarok bejövetelét ábrázoló Feszty-körképhez hasonló nagyszabású panorámaképen mutatják be a Berlint csaknem negyven évig megosztó fal világát a német fővárosban.

Berlini fal? A meg mi? 

A német fővárosban élő fiatalok kétharmada szinte semmit nem tud a hírhedt berlini falról - tűnt ki egy szerdán nyilvánosságra hozott berlini felmérésből.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!