Thaiföld szigorít a beutazási feltételeken

Thaiföld szigorít a beutazási feltételeken 

A thaiföldi beutazási szabályok szigorításának oka a koronavírus járvány újbóli erősödése.
Kína lazít a beutazási Covid-szabályokon

Kína lazít a beutazási Covid-szabályokon 

Rövidül a külföldről érkezők karanténja, és nem büntetik felfüggesztéssel a légitársaságokat, ha fertőzött személyt találnak a járatukon - írja az AIRportal.hu.
Könnyebb az Amerikába történő beutazás

Könnyebb az Amerikába történő beutazás 

Június 12-től, vasárnaptól kezdve az Egyesült Államokba utazóknak már nem lesz szükségük negatív Covid-tesztre az országba való belépés előtt.
Ciprusra is korlátozás nélkül utazhatunk

Ciprusra is korlátozás nélkül utazhatunk 

Június 1-től feloldják a beutazási korlátozásokat a mediterrán szigetországba, így a turisták olyan feltételekkel utazhatnak, mint a járvány előtt.
Hongkong két év után újranyit a külföldi turistáknak

Hongkong két év után újranyit a külföldi turistáknak 

Május 1-jétől Hongkong megszünteti a nem helyi lakosok belépési tilalmát a városba, és enyhíti a szigorú zéró-COVID politikáját - vette észre az in.hu.
Korlátozások nélkül utazhatunk Horvátországba

Korlátozások nélkül utazhatunk Horvátországba 

Megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Horvátországban: nem kell oltási igazolást felmutatni az intézményekben és a határátlépésnél, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni zárt nyilvános helyeken - jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Málta: szabadabb a beutazás

Málta: szabadabb a beutazás 

Az alacsony fertőzésszámnak és a magas átoltottságnak köszönhetően Málta tovább lazít a beutazási és egészségügyi korlátozásokon.
Szingapúr is enyhít a beutazási szabályokon

Szingapúr is enyhít a beutazási szabályokon 

2022. április 1-től a Singapore Airlines (SIA) és a Scoot összes járatán a teljesen beoltott utazók karanténmentesen léphetnek be Szingapúrba miután a szingapúri kormány egyszerűsítette a beutazási szabályokat - tájékoztatta lapunkat a Tensi Aviation Kft.
Újabb enyhítés a beutazási szabályokban Thaiföldön

Újabb enyhítés a beutazási szabályokban Thaiföldön 

Április 1-től Thaiföld eltörli az indulás előtti kötelező PCR tesztet - így döntött a napokban a thai Covid elleni védekezést irányító kormányszerv (CCSA) - írja a Bangkok Charlie.
Így utazhatunk a szezonban a franciákhoz

Így utazhatunk a szezonban a franciákhoz 

Az Európai Unió más országaihoz hasonlóan Franciaország is úgy döntött, hogy enyhíti a beutazási szabályokat, és minden utazó számára lehetővé teszi a beutazást.

Ausztráliába ismét szabad az út 

Ausztrália ismét fogad külföldi turistákat, erre 2020 márciusa óta nem volt példa. Az első járat Los Angelesből érkezett.

Covid-biztos szabályzással készül Thaiföld a szezonra 

A Thai Turisztikai Hivatal (TAT) csütörtöki budapesti szakmai rendezvényén a kiutazással foglalkozó szakemberek megtudhatták, milyen eszközökkel igyekszik helyreállítani idegenforgalmát a dél-kelet-ázsiai ország és részletes tájékoztatást kaphattak a február 1-je óta érvényben lévő beutazási szabályokról.

Tunézia jelentősen enyhít a beutazási feltételeken 

Február 15-től, azaz keddtől kezdődően nem kell előzetes teszt a hozzájuk érkező turistáknak, de szúrópróbaszerű ellenőrzés azért lesz a reptéren. Feloldják az éjszakai kijárási tilalmat is.

Megszűnik a maszkolás, beutazáskor a tesztelés a franciáknál 

Franciaországban február 28-tól nem lesz kötelező a koronavírus-járvány miatti maszk viselése a zárt nyilvános helyeken sem, kivételt jelentenek a tömegközlekedési járművek - jelentette be pénteken az egészségügyi miniszter a javuló helyzetre hivatkozva.

Spanyolország emlékeztető oltást ír elő a beutazáshoz 

A spanyol egészségügyi minisztérium egy héttel, február 13-ig meghosszabbította az Európai Unió és a schengeni övezet többi országából érkezők számára az utazási korlátozokat a járvány terjedése miatt.

Románia egyszerűsítette a beutazási feltételeket 

Románia egyszerűsítette és egységesítette a beutazási feltételeket: keddtől megszűnik az országok járványügyi - vörös, sárga, zöld jelzésű - kockázati besorolása és bárhonnan érkezne utas az országba, annak függvényében küldik karanténba, hogy rendelkezik-e érvényes Covid-igazolvánnyal.

Februártól lazít a beutazáson Olaszország 

Olaszország február 1-től enyhíti a járványügyi korlátozásokat az Európai Unió országaiból érkező összes utazó számára.

Új beutazási szabályokat vezet be Ciprus 

Az új szabályozás szerint a beoltott utasok és a vírusból felépültek utazhatnak be a szigetországba – írja a SchengenVisaInfo.com.

Beutazást érintő fontos szabályváltozás Máltán 

2022. január 17-től, a Máltai Egészségügyi Hatóságok által kiállított oltási igazolások érvényességi ideje az alábbiak szerint módosul:

Újabb három turistacélpont nyitva Thaiföldön 

Múlt hét óta nem elég csak a teszt a thaiföldi utazáshoz, de jó hír, hogy január 11-től már 4 kiemelkedően népszerű helyszínen fogadják a beoltottakat a dél-kelet-ázsiai országban.

Ez nehezíti az Ausztriába való belépést 

Január 3-tól már nem elég az Ausztriába való beutazáshoz egy Janssen-oltás. Azokat a magyarokat is érintheti a változás, akik csak egy dózist kaptak a Johnson&Johnson oltóanyagából és a szomszédba mennének.

Változás romániai utazás esetén 

December 20-tól kezdődően a Romániába utazóknak is ki kell költeniük a más európai uniós országok által is bevezetett PLF (Passenger Locator Form) digitális járványügyi adatlapot.

Román szigorítás: karantén is jöhet 

Románia péntektől módosította a beutazási korlátozásokat, és karanténkötelezettséget vezetett be azok számára, akik nem rendelkeznek az adott ország járványügyi kockázatának megfelelő védettségi igazolvánnyal.

Romániában új beutazási előírás 

Beutazási nyomtatványt kell december 20-tól kitölteniük a Romániába beutazó személyeknek, jelentette be vasárnap Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár.  

Változás az angliai beutazás során 

December 7-től indulás előtt is koronavírustesztnek kell alávetniük magukat mindazoknak, akik Angliába utaznak, közölte a brit egészségügyi miniszter.

Ha Amerikába készül, erről a hét dologról mindenképp tudjon! 

Az amerikai utazások szakértője, a mortons.hu összeszedte, mi mindenre érdemes odafigyelni, ha a tengerentúlra készül most, hogy már lehetőség van amerikai beutazásra.

Izraelbe Szputnyikkal? 

Úgy bizony. Mert Izrael már november közepétől fogadja a Szputnyik V-vel beoltott turistákat is. Igaz, több lépésben tesztelni azért kell a belépéshez.

USA: újabb beutazási részletszabályok 

A november 8-i határnyitás előtt további részletek derültek ki az Egyesült Államok beutazási szabályaiból, de arra még mindig nincs világos válasz, hogy az EU-s Covid-igazolványt elfogadják-e. Az AIRportal.hu információi a témával kapcsolatban.

Könnyítés a franciaországi beutazásban 

Szeptember 22-től már a két kínai Sinopharm vakcinát is elfogadják Franciaországban, ha harmadik oltásként egy Pfizert vagy Moderna oltást kapott valaki.

Ausztria vasárnaptól szigorít 

Augusztus 15-től jönnek az új szabályok, de a Magyarországról érkezőknek továbbra sem kell majd előre regisztrálniuk, de egyes helyszíneket szigorúbb feltételek mellett látogathatnak csak az országba látogatók - írja az orf.at cikke alapján az autószektor.

Változások a brit beutazások területén 

EU-országok kerülnek át a brit kormány zöld utazási listájára, Magyarország marad a sárga listán.

Ismét változnak a szlovák beutazási szabályok 

Hétfőtől ismét változnak a beutazási szabályok Szlovákiában. Miután a szlovák alkotmánybíróság felfüggesztette az alig egy hete életbe lépett rendeletet, amely alapján a külföldről hazatérőkre karantén vár, ha nincsenek beoltva - a közegészségügyi hivatal a szabályozást kiterjesztette azokra is, akik csak az első oltásukat kapták meg.

Július 1-től új intézkedések érvényben Ausztriában 

Július elsejével sok minden változik, amit érdemes az Ausztriába utazóknak is tudni. Összességében egyszerűbb és kevesebb szabály lesz érvényben - írja a GD Consulting.

Változnak a holland beutazó szabályok 

A holland kormány módosította az országba belépés feltételeit, így azok érintik a magyar, KLM-mel utazó utasokat is.

Máltára utazna? Egy ideig még csak PCR-teszttel 

A következő információt juttatták el e témában szerkesztőségünkbe.

Erdély, vagy román tengerpart: csak uniós oltásigazolással! 

A román kormány megerősítette, ez kelleni fog az országba való belépéshez.

Nem minden oltottat fogad egyformán Lengyelország 

Megváltoztak az utazási feltételek Lengyelországba: 48 órás negatív teszten kívül, kedd éjféltől az Európai Unió által elismert vakcinákkal beoltottak is akadálytalanul léphetnek be az országba. Az EU által nem jóváhagyott vakcinákkal kezeltek azonban a lengyel hatóságok számára oltatlan személyeknek minősülnek - írja az Átlátszó.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!