Ki akarták rabolni a fontainebleau-i kastélyt

Ki akarták rabolni a fontainebleau-i kastélyt 

Felbecsülhetetlen értékű távol-keleti műkincseket akart ellopni egy főleg spanyolokból álló bűnbanda Franciaországban, de a spanyol és a francia hatóságok még időben meghiúsították a fontainebleau-i kastélyban lévő Kínai Múzeum kifosztására szőtt összeesküvést.
Hatezer külföldi lett bűncselekmény áldozata tavaly hazánkban

Hatezer külföldi lett bűncselekmény áldozata tavaly hazánkban 

A Magyarországon külföldiek sérelmére elkövetett élet, valamint vagyon elleni erőszakos bűncselekmények száma 2014-hez viszonyítva tavaly kissé nőtt, az azt megelőző pár évhez képest azonban még mindig kevesebb ilyen jellegű bűncselekmény volt hazánkban.

Az is emberrablás, ha nem engedik el a nem fizető turistákat 

 A Kúria fenntartotta a jogerős ítéletet, és kimondta: jogi értelemben emberrablásnak számít, hogy egy bárban nem engedték el a külföldi turistákat, amíg ki nem fizették "elképesztő összegű" számlájukat - számolt be az Index a felülvizsgálati eljárás eredményéről hétfőn.

Lopott Erzsébet-utalványokat találtak Győrben 

Csaknem kétmillió forint értékű lopott Erzsébet-utalványt találtak rendőrök Győrben, egy közúti ellenőrzésnél - közölte a megyei főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel.

Nem sikerült kirabolni az utazási irodát 

Zsákmány nélkül menekült el az a két rabló, akik szombaton délelőtt kíséreltek meg kirabolni egy utazási irodát, Csornán, de az alkalmazott működésbe hozta a kültéri szirénát - írja a HavariaPress információi alapján a Népszava.

Nem emlékszik, hogy megszúrta a spanyol turistát 

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon kedden első fokon annak a 20 éves magyar férfinak a pere, aki tavaly márciusban, ittas állapotban hátba szúrt egy spanyol turistát Budapesten. A vádlott a bíróságon azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre.

Ne fogadj el italt a Mikulástól! 

Napról napra nő Berlinben a rejtélyes mérgezéses esetek száma, keddi adatok szerint egy ismeretlen férfi legkevesebb tizenegy embert mérgezhetett meg karácsonyi vásárokon osztogatott röviditallal.

Újra elkaszálták a Repülős Gizit 

Egy év börtönbüntetésre ítélte egy 2008-ban Kisteleken elkövetett lopás miatt - nem jogerősen - a Szegedi Városi Bíróság szerdán Kosztár Sándorné Bodnár Gizellát, aki Repülős Gizi néven vált ismertté.

Elfogták a strandfürdő fosztogatóit 

Több mint harminc öltözőszekrényt tört fel a hódmezővásárhelyi strandfürdőben két fiatal, akiket egy újabb bűncselekmény elkövetése közben fogtak el a rendőrök - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Kukkoló a frankfurti repülőtéren 

Letartóztatták a frankfurti repülőtér egyik alkalmazottját, aki a női vécékben rejtett kamerákkal leste meg a hölgyeket.

Példátlan természetkárosítás a Bükkben 

Hatalmas mennyiségű védett növényt loptak el a Bükki Nemzeti Parkot övező Natura 2000-es területről.

Útlevelekkel élt vissza az Aeroviva 

Utasok útleveleit "felejtette el" visszaszolgáltatni az Aeroviva - tájékoztatta a Turizmus Online-t a BRFK. Munkatársunktól

Magyar utazási irodákat is átvert a thaiföldi csaló 

A thaiföldi rendőrség letartóztatott egy magyar férfit, akit azzal gyanúsít, hogy nem létező üdülési csomagokat árusított külföldi turistáknak - jelentette szerdán a Bangkok Post című napilap internetes kiadása.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!