Tudja, hogy lehet turistabusszal behajtani a Várba november 1. után? 

Szeptember végén értesítette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az érintetteket a várbéli buszregisztráció október 31-i megszünéséről. November 1-től visszaáll az öt hónapra vállalt koordinálás és regisztráció bonyolítása előtti rend. De nem véglegesen.

Hétvégi buszbehajtási tilalom a budai Várban 

Szombat délutántól vasárnap reggelig nem hajthatnak fel a turistabuszok a budai Várba.
Minden, amit a turistabuszok várbéli behajtásáról tudni kell

Minden, amit a turistabuszok várbéli behajtásáról tudni kell 

A Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával megszületett az a végleges fogalmi rend, amely a turistabuszok közlekedését szabályozza a budai Vár felújításának ideje alatt, az új forgalmi rend június 1-jén lép életbe.

Várbéli buszbehajtás: a kommunikációt sürgetik a szakmai szervezetek 

Közös nyilatkozatot adott ki a turistabuszok budavári behajtásával kapcsolatban a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ), a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE).

Megoldás született a várbéli buszbehajtás ügyében 

Többszöri egyeztetést követően sikerült megállapodnia a MUISZ-MABEUSZ párosnak a kormányzat képviselőivel a várbéli buszbehajtás korlátozásának elhalasztásáról illetve a korlátozás életbelépését követő játékszabályokról - tudtuk meg szerda este a két érdekvédelmi szervezettől.

„Fejlesztéseink a turizmus fellendítését szolgálják” 

Ekképp zárta válaszait Belváros-Lipótváros önkormányzata, amikor a buszbehajtási korlátozások tapasztalatairól, előkészületeiről faggattuk. Az utazási szakma máshogy látja a kérdést.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!