Fél évszázad után elhajózik a Balatonról az Akali vízibusz

Fél évszázad után elhajózik a Balatonról az Akali vízibusz 

Hajózhatóvá vált a Sió csatorna, így a jövő héten várhatóan le tudják engedni rajta a Balatoni Hajózás Zrt. által érékesített, Akali nevű 90 személyes vízibuszt, amit a barcsi önkormányzat vásárolt meg a Drávára, turisztikai célokra - számolt be Kollár József, a hajózási társaság vezérigazgatója.
Kopácsi-rét: paradicsomi delta Dél-Baranyában

Kopácsi-rét: paradicsomi delta Dél-Baranyában 

Szlavóniában, a Duna és a Dráva összefolyásánál találjuk Európa egyik legnagyobb természetes vizes élőhelyét, a mocsarak, erdők és ártéri mezők alkotta Kopácsi-rétet. A gyakori áradások miatt ősállapotában fennmaradt, ma már szigorúan védett térség az Európa Amazonasának is nevezett Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum része.

Újabb kerékpárutak a Dráva-töltésen 

Befejeződött a Drávai kerékpárút Baranya megyei szakaszának kiépítése.

Horvát-magyar együttműködés a bioszféra-rezervátumért 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hat horvát természetvédelmi szervezettel együttműködésben megkezdte a Három folyó = Egy cél „Tájrehabilitáció és a biodiverzitás megőrzése egy határon átnyúló bioszféra-rezervátumért való együttműködés keretében” elnevezésű projektjének megvalósítását a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

Javulnak a hajózás feltételei a Dráván 

Mederkotrással javítják a hajózás feltételeit a Dráván, a szeptember végétől április közepéig tartó munkákra mintegy 100 millió forintot költenek - tájékoztatta a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán az MTI-t.

Állattartó telep és tanösvények az Ős-Dráva látogatóközpontban 

Jól halad az Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely kivitelezése, a mintegy egymilliárd forintból, a baranyai Szaporca határában épülő létesítmény ősz elején nyílhat meg a látogatók előtt.

Meghosszabbítják az M6-M60-as autópályát a horvát határig 

A Dráván egy kompkikötő és egy új híd megépítéséről, továbbá az M6-M60-as autópálya horvát határig történő meghosszabbításáról döntött a kormány - jelentette be Orbán Viktor a baranyai Kémesen csütörtökön.

Nehogy fürödjön a Drávában, mert megbüntetjük! 

A halálos veszélyek és a tiltások ellenére is vonzó a Dráva a fürdőzők számára, a folyó néha még a gyakori rendőri jelenlét mellett is követel áldozatokat.

Az ökoturizmust fejlesztheti az Ős-Dráva mintaprogram 

A hátrányos helyzetű dél-baranyai Ormánságban élőknek – mintegy 15 ezer embernek – teremthet kedvező gazdasági lehetőségeket a most induló Ős-Dráva program. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője Drávatamásiban tartott sajtótájékoztatót a program indulásáról - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága.
Élőhely rehabilitációk a Dráva mentén

Élőhely rehabilitációk a Dráva mentén 

Az IPA uniós Határmenti Együttműködési Program keretében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vezető partnerségével közös horvát-magyar projekt indult útjára, amelynek elsődleges célja a vizes és vízi élőhelyek megóvása, rehabilitációja a Dráva magyar szakaszán, valamint Horvátországban a Vuka folyó mentén.

Horvát-magyar ökoprojekt a Dráva-medencében 

A Magyarország-Horvátország IPA - Határon Átnyúló Együttműködési Program (2007-2013) pályázatán a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a horvát Zeleni Osijek szervezet horvát-magyar nyelvű közös környezeti nevelési program megvalósítására nyert támogatást.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!