Egri bor a világ legjobbjai között

Egri bor a világ legjobbjai között 

„Világklasszis” - a történelem legmagasabb magyar száraz vörösbor pontszámát kapta az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok csúcsbora.
Hungarikum lett az egri borok zászlóshajója

Hungarikum lett az egri borok zászlóshajója 

Egerben, a történelmi vár Dobó-bástyájában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vezetésével tartott ülést a Hungarikum Bizottság március 21-én. A testület fontos döntéseket hozott.
Víkendre invitálják a turistákat az egri borok bölcsőjében

Víkendre invitálják a turistákat az egri borok bölcsőjében 

Kitárulnak a szépasszonyvölgyi pincék és megtelnek a poharak kiváló egri borokkal. Szeptember 23-25. között ugyanis itt tartják az egri szürethez kapcsolódó első völgyi víkendet, Magyarország legnagyobb pincefesztiválját.

Hungarikum lehet az Egri Bikavér 

Az Egri Bikavér hungarikummá nyilvánítását kezdeményezi Nyitrai Zsolt, Eger és térségének országgyűlési képviselője; a miniszteri biztos ezt csütörtökön a hevesi megyeszékhelyen tartott szőlész-borász fórumon jelentette be.

Látogatócsúcs az Egri Bikavér Ünnepen 

A pénteki esős idő ellenére az utóbbi évek egyik legjobban látogatott Egri Bikavér Ünnepe volt az idei. A rendezvény szombati napján látogatócsúcsnak örülhettek a szervezők.

Borral folyó egri kánaán 

Több mint százféle egri bort lehet kóstolni a ma délután kezdődő Egri Bikavér Ünnepen. A négynapos eseményen az egri bikavérek és az egri csillagok mellett a helyi termelők rozé borai is helyet kapnak az Érsekkertben.
Borral folyó egri kánaán

Borral folyó egri kánaán 

Több mint százféle egri bort lehet kóstolni a csütörtök délután kezdődő Egri Bikavér Ünnepen. A négynapos eseményen az egri bikavérek és az egri csillagok mellett a helyi termelők rozé borai is helyet kapnak az Érsekkertben.

Készítsen ön is saját bikavért az egri pincebárban! 

A Gál Tibor Pincészet megnyitja interaktív bikavér múzeummal egybekötött pincebárját.

Fellőtték a csillagokat 

Az egri borásztársadalom 2010-ben azért fogott össze, hogy - szigorú szabályok szerint - házasítással létrehozzon egy új fehér borkülönlegességet, az Egri Bikavér fehér testvérét.

Bikaviadal magyar módra 

A két borvidék legnevesebb termelői, összesen 25 pincészet mutatja be bikavérjeit pénteken Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj elnevezésű, a nagyközönség számára is nyitott kóstolón.

Elkészült Eger új presztízs bora 

Piacra került a csúcskategóriás Egri Csillag Grand Superior.

Megtalálták a nevet a fehér Egri Bikavérnek 

A hevesi megyeszékhelyen az elmúlt hétvégén megrendezett Egri Bikavér ünnepen hirdették ki az Egri bikavér fehér változatának nevét.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!