Egri bor a világ legjobbjai között

„Világklasszis” - a történelem legmagasabb magyar száraz vörösbor pontszámát kapta az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok csúcsbora.

A legismertebb nemzetközi borszakíró, James Suckling rendkívül magas, 98 ponttal jutalmazta a 2018-as évjáratú AGAPÉ Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Bikavér borát - olvastuk a pincészet weboldalán.

A most közzétett pontszám alapján az AGAPÉ 2018 Magyarország legjobb száraz vörösbora. Suckling 98 pontja nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szakmai elismerés, ahogy a szakíró fogalmaz, a St. Andrea Szőlőbirtok Agapéjának „a világ legjobb vörösboraihoz hasonlítható”.

„Megrendítő már csak a tény, hogy meglátogatott személyesen minket James Suckling. Az pedig, hogy ilyen pontszámokat kaptunk tőle, ámulatba ejtő. Egy olyan visszajelzés, ami megerősít minket abban, hogy Eger tényleg páratlan adottságokkal rendelkezik és ezzel az egyediséggel bátran ki lehet állnunk a világ elé, mert nem fogunk szégyenkezni. A 98 pont pedig egészen elképesztő. Éreztük eddig is, hogy a 2018-as talán a valaha volt legjobb St. Andrea évjárat, viszont ebből az évből az AGAPÉ ténylegesen életünk eddigi legjobb bora, amit világra segíthettünk. Nagyon hálásak vagyunk!” – összegezte érzéseit Ifj. Lőrincz György.

„Ez a fantasztikus vörös bor folyamatosan nyílik a piros bogyós gyümölcsökkel, például a cseresznyével, a virágokkal, a vörös rózsával és hibiszkusszal. Zúzott kő és tűzkő, kagylóhéj és végül gránit. Közepes és telt testű, rendkívül finom tanninokkal, amelyek végigfutnak a bor hosszán, ásványosságot és mélységet adnak neki. Elgondolkodtató és meditatív bor. Világklasszis. Kékfrankos, merlot, pinot noir, syrah és kadarka házasítása. Adjunk neki három-négy évet, hogy kinyíljon. Legjobb 2027 után” – írja az Agapéről James Suckling.

Suckling elismerése nemcsak a pontszámban, hanem a fent idézett borleírásban is megmutatkozik. A mostani elismerés nagyban segítheti, hogy az Egri Bikavér új fejezete elkezdődjön a világban. 

Tovább olvasok >>


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.