Ennyi pénzhez jutott Veszprém az EKF-cím elnyerésével

Ennyi pénzhez jutott Veszprém az EKF-cím elnyerésével 

Vajon milyen változásokat és fejlesztéseket hozott az EKF-cím a veszprémi térségben és hogyan vonja be a program a helyi szereplőket? Milyen hatással van a program a veszprémi térség turizmusára és gazdaságára?
Erőműből izgalmas EKF-helyszín: gőzerővel tart az INOTA Fesztivál

Erőműből izgalmas EKF-helyszín: gőzerővel tart az INOTA Fesztivál 

Szakmai konferenciával kezdődött csütörtökön, és családbarát vasárnappal zárul az első INOTA Fesztivál, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseménye az inotai hőerőműben. Száznál is több zenészt, dj-t, fényművészt és vizuális alkotót, illetve több ezer fesztiválozót várnak hétvégéig a szervezők.
Szeptemberben Wine & Gourmet Fesztivál Veszprémben

Szeptemberben Wine & Gourmet Fesztivál Veszprémben 

Több mint ötven kiállító lesz a fesztiválon szeptember 21. és 24. között Veszprémben, ahol a balatoni régiót képviselő több mint 50 étterem és borászat mellett Franciaország és Argentína kulináris különlegességei is kóstolhatók.
Menő kulturális centrum nyílik a veszprémi várban

Menő kulturális centrum nyílik a veszprémi várban 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa fejlesztéseként - a nemrég megnyílt ActiCity tánc és mozgásművészeti központ után - hamarosan új multifunkcionális művészeti és kulturális központ nyílik Veszprémben.
Új szerepben ez a Balaton-parti település

Új szerepben ez a Balaton-parti település 

Tihany bekapcsolódik az EKF 2023 programjaiba. Eredetileg csak Veszprém pályázott, és eleinte úgy is volt, csupán a bakonyi városban lesznek események. Viszont a szervezők nyilván rájöttek, hogy a város önmagában nem tudna egy egész éven át folytonos figyelmet generálni, és léptek.
Tanulmánykötet született az EKF turisztikai jelentőségéről

Tanulmánykötet született az EKF turisztikai jelentőségéről 

A Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok (TVT)  szakmai folyóirat EKF-ről szóló különszámát kötetbe is foglalták. Ennek tartották meg a bemutatóját a napokban Veszprémben - tájékoztatta lapunkat a Pannon Egyetem.
Retro vonatszerelvények hétvégeken Győr és Veszprém között

Retro vonatszerelvények hétvégeken Győr és Veszprém között 

Retro vonatszerelvény közlekedik Győr és Veszprém között a következő hónapokban a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeihez kapcsolódva. Az április végétől a tavaszi hétvégeken közlekedő szerelvény kétszer fordul a két város között.
Pazar felhozatal világsztárokból a veszprémi EKF-en

Pazar felhozatal világsztárokból a veszprémi EKF-en 

Számos világsztár előadó, köztük a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, a Papa Roach és a Hollywood Undead is koncertet ad a következő hónapokban a most nyíló veszprémi Gyárkert KultúrParkban.
Új funkciót kap az Inotai Hőerőmű

Új funkciót kap az Inotai Hőerőmű 

Fesztivál lesz a hűtőtornyok szomszédságában.
Temesváron is elstartolt az EKF 2023 programsorozata

Temesváron is elstartolt az EKF 2023 programsorozata 

A bánsági város a román, magyar és német színházi társulatnak is otthont adó kultúrpalotában tartott nyitógálán lett hivatalosan is Európa Kulturális Fővárosa (EKF), a nyitóünnepség a Dóm téren folytatódott több ezer ember részvételével.

Hamarosan szebb állomás fogadja Veszprémben az EKF-re érkezőket 

Megújul a veszprémi vasútállomás, a több mint egymilliárd forintos beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés - jelentette ki csütörtöki, veszprémi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára.

Popzenébe öntötték a Balaton természeti értékeit 

A Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet tizenkét zenész és zenekar dalai, amelyek a Balatorium ökológiai, kulturális eseménysorozat keretében egy tematikus albumon jelennek meg.

Mit hoz 2023 és az EKF cím, és mi lesz a síturizmussal? 

A jövő turizmusával, az úgynevezett újturizmus világával foglalkozó népszerű Dunakavicsok podcast idei első adása a változások jegyében indít.

Megnyílt a Balaton retro című kiállítás Veszprémben 

Természetesen már az Európa Kultúrális Fővárosa (EKF) részeként.

Kedvezményes menetjegy az EKF eseményeire 

Kedvezményes, 2023 forintos vasúti jegyet vezet be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményeire a MÁV Zrt., közölte a társaság kommunikációs igazgatósága hétfőn. 

Tudta, hogy idén Temesvár is Európa Kulturális Fővárosa? 

A városképet szépítő munkálatokat végeznek a turisták fogadására készülve a romániai Temesváron, mely idén Veszprém mellett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viseli.

Gyorsabb a közlekedés Budapest és a Balaton között 

Átadták a veszprémi 8-as főút déli elkerülő szakaszát és a 8-as utat, valamint a 82-es számú főutat összekötő szakaszt kedden. Ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá vált a Balaton és a főváros közti közlekedés - fogalmazott az útátadóval egybekötött sajtótájékoztatón a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Jövőre az EFOTT-ot is az EKF jegyében rendezik  

A veszprémi Pannon Egyetem lesz a házigazdája az EFOTT-nak, a fesztivál jövő július közepén várja a látogatókat a Velencei-tónál - közölték a rendezvény szervezői hétfőn az MTI-vel.

Balatoni Borok versenye 

A Balatoni Borok Versenyét idén 19. alkalommal rendezik meg május 26-án Balatonfüreden. Az esemény ebben az évben ismét friss arculattal, új zsűritagokkal kiegészülve és új zsűrielnökkel indul útjára a VEB 2023 EKF programnak köszönhetően

EKF - Közös filmes programokkal készül Veszprém és Balatonfüred 

Közösen készül Veszprém és Balatonfüred az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programra, az együttműködésben különösen nagy hangsúlyt kapnak majd a filmes események - jelentette be pénteki balatonfüredi sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.

"Egy újabb álom előszobájában vagyunk" 

Elkészült Debrecen Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 pályázata, a végeleges dokumentumot csütörtökön rendkívüli közgyűlésen, egyhangúlag fogadták el az önkormányzati képviselők - jelentették be a tanácskozást követő sajtótájékoztatón.

Fontos elem a régióban való gondolkodás 

A 21. századi város és térség alapjait hivatott letenni Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázata, melyben egy színes, élhető, kreatív település körvonalazódik - fogalmazott a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hét hazai város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre 

A határidő lejártáig, 2017. december 20-án 12 óráig, hét hazai város küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!