Esőzések: elmarad a külföldi tömegeket vonzó rendezvény

Esőzések: elmarad a külföldi tömegeket vonzó rendezvény 

Lefújták a Forma-1-es nagydíjat az árvíz miatt Olaszországban. Imolában nem lehetne biztonságosan megrendezni a versenyt - írja az euronews.com.
Hol VOLT, hol nem VOLT

Hol VOLT, hol nem VOLT 

„A mostani bizonytalan gazdasági környezetben 2023-ra nem fogjuk tudni megszervezni a Telekom VOLT Fesztivált", jelentették be a fesztivál szervezői. 
Elmarad idén a bécsi Ferien Messe

Elmarad idén a bécsi Ferien Messe 

Közép-Európa egyik legnagyobb szabadidős és turisztikai szakvására, – a bécsi Ferien Messe – idén már nem kerül megrendezésre, közölték a szervezők közleményükben.
Elmaradnak a rangos német vendéglátóipari kiállítások

Elmaradnak a rangos német vendéglátóipari kiállítások 

Baden-Württemberg tartomány december 20-tól rendezvényszervezési tilalmat léptetett életbe, amely a februári stuttgarti Intergastra és Gelatissimo kiállítások megrendezését is ellehetetleníti - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.
Jövőre is elmarad a miskolci Kocsonyafesztivál

Jövőre is elmarad a miskolci Kocsonyafesztivál 

A koronavírus-járvány miatt - 2021-hez hasonlóan - jövő februárban sem rendezik meg a miskolci Kocsonyafesztivált - közölte az MTI-vel a városi önkormányzat.
Idén is elmarad a Sziget fesztivál

Idén is elmarad a Sziget fesztivál 

A járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz Sziget. A szervezők bejelentették: Európa egyik legnagyobb fesztiválja, amely Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye, 2022-ben nagy visszatérést tervez.
Idén sem lesz bikafuttatás

Idén sem lesz bikafuttatás 

Pamplona városában idén is elmarad a hagyományos bikafuttatás, amelyet minden évben a város védőszentjének, San Fermínnek a tiszteletére rendezett ünnepségsorozat részeként tartanak meg - jelentette be Enrique Maya polgármester hétfőn sajtótájékoztatón.
Március 5-nél korábban nem nyithatnak az olasz síterepek

Március 5-nél korábban nem nyithatnak az olasz síterepek 

Az olasz egészségügyi miniszter, Roberto Speranza nem engedélyezte a sípályák február 15-től tervezett megnyitását, és március 5-ig meghosszabbította a zárva tartásukat - közölte a tárca vasárnap este.
Elmarad a Kocsonyafesztivál

Elmarad a Kocsonyafesztivál  

Miskolcon. Természetesen a pandémia okozta lezárások miatt.
Több tízezer étterem nyakán maradt liba

Több tízezer étterem nyakán maradt liba 

Az amúgy is nehéz helyzetben lévő vendéglátóegységeknek hatalmas érvágás, hogy a Márton-napi Libanapok előtt jött a lezárás.

Bár nagy dérrel-durral bekolompolták, de mégsem...  

... nálunk rajtol jövőre a Giro d'Italia. Az eredeti tervek szerint jövő májusban Budapesten lett volna a verseny rajtja, ámde a 2021-es verseny várhatóan teljes egészében Olaszországban zajlik majd a versenyigazgató bejelentése szerint.

Vásár nem lesz, de kampányol a kézművesekért a BFTK 

A COVID-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) helyette kampányt indít a hazai kézművesek támogatására, amelyben mindenkit arra biztat, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljanak karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézművesket. A kampányhoz további csatlakozókat is várnak.

Amire közel 200 éves története során alig akadt példa 

Elmaradt idén a híres-neves balatonfüredi Anna-bál. Az ok természetesen a pandémia. Minden további aktuális témáról a bál helyszínéül szolgáló négycsillagos szálloda tulajdonos-ügyvezető igazgatóját, Lengyel Ernőt kérdeztük.

Mégsem lesz Séf Fesztivál Tihanyban 

A koronavírus ezt a gasztrofesztivált sem kímélte.

Elmaradnak az 500 fő feletti fesztiválok 

A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a szegedi SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány csütörtöki döntése, az 500 főnél nagyobb rendezvényekre továbbra is vonatkozó tiltás értelmében.

Elmarad a Paloznaki Jazzpiknik 

A Kormány továbbra is hatályban lévő tiltó rendelete alapján.

Ne induljon Kapolcsra az Open Mic fesztiválra! 

Ugyanis elmarad. A következő közleményt kaptuk ezzel kapcsolatban.

Elmarad a tűzijáték 

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek.

Nem lesz további határnyitás 

Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt.

Elmarad a füredi Anna-bál, lehet helyette prímásokkal mulatni 

Bár az idei Anna-bál elmarad, a 8. Balatonfüredi Prímásversenyt az Anna Fesztivál keretében július 21 - 22-én megtartják.

Egyszer Volt, de idén nem lesz... 

Sem Sziget, sem VOLT Fesztivál, sem Balaton Sound nem lesz idén a koronavírus-járvány hozadékaként.

Elmarad az idei Oktoberfest 

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem rendezik meg a világ legnagyobb sörfesztiválját, a müncheni Oktoberfestet, jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke.

Idén nem lesz Budapesti Tavaszi Fesztivál 

A szervezők helyes döntést hoztak: nem tartják meg az április 3-19 közötti időszakra tervezett 40. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) a koronavírus okozta nemzetközi egészségügyi veszélyhelyzet miatt.

Nem indul be áprilisban a balatoni hajózási szezon 

Elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon a koronavírus-járvány miatt - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján hétfőn.

Lemondta a kormány a Giro d'Italia magyar szakaszát 

Bizonytalanná vált a koronavírus-járvány miatt a Giro d'Italia kerékpárverseny idei májusi megrendezése, de az már most biztossá vált, hogy Magyarország nem rendezi meg az első három szakaszt és a Nagy Rajtot idén májusban, derült ki Révész Máriusz kormánybiztos Facebook-posztjából - írja az Index.

Elmarad a berlini ITB 

Németország legnagyobb és Európa egyik legnagyobb turisztikai vásárát nem tartják meg idén a koronavírus miatt.

A LOT elnapolta a keddi sztrájkot 

A LOT alkalmazottait tömörítő szakszervezetek egyelőre elnapolták a május 1-jére tervezett sztrájkot, ehelyett a lengyel légitársaság varsói székhelyénél tiltakozó gyűlést szerveznek kedden reggel - közölték az érdekképviseleti szervezetek hétfő esti közös sajtóértekezletén.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!