Mégsem lesz Séf Fesztivál Tihanyban

A koronavírus ezt a gasztrofesztivált sem kímélte.

„Az elmúlt napokban hosszan mérlegeltünk azzal kapcsolatban, járvány szempontból hogyan tudjuk biztonságosan megrendezni a fesztivált. A növekvő esetszámok és a tendenciák, melyekre szakemberek figyelmeztetnek minket, azt mutatják, 7-10 nap múlva nem a mai állapothoz hasonló járványügyi helyzetre kell készülnünk. Ebben a szituációban felelősen gondolkozó szervező nem kockáztathatja sem a vendégei, sem dolgozói egészségét, sem a projektje és partnerei megítélését. Így, ezúton kénytelenek vagyunk benneteket arról tájékoztatni, hogy a Séf Fesztivál Tihanyban ebben az évben a meghirdetett időpontban nem kerül megrendezésre!

Egy új dolgot szeretnénk megmutatni a hazai minőségi gasztronómia iránt érdeklődő közönségnek. Ezt, jelen állapotok között nem tudjuk ebben a változó környezetben úgy kivitelezni, ahogy elterveztük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy lemondtunk terveink megvalósításáról. Jövőre amennyiben a körülmények lehetővé teszik Tihanyban, vagy más helyszíneken megrendezzük a Séf Fesztivált. A megvásárolt jegyek árát a lemondástól számított 14 napon belül, legkésőbb augusztus 31-ig visszatérítjük. Számunkra is szívet melengető volt a közönség, a partnereink, és a támogatóink pozitív hozzáállása. Köszönjük. Jövőre találkozunk” – szól a szervezők által a közösségi felületeiken elhelyezett közlemény. 

Forrás: Turizmus Online


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.