Elmaradnak a rangos német vendéglátóipari kiállítások

Baden-Württemberg tartomány december 20-tól rendezvényszervezési tilalmat léptetett életbe, amely a februári stuttgarti Intergastra és Gelatissimo kiállítások megrendezését is ellehetetleníti - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Ha néhány héttel ezelőtt az Alpoktól északra fekvő legnagyobb fagylaltvásár, a GELATISSIMO szervezői biztosak voltak abban, hogy a vásár jövő februárban is megrendezésre kerülhet, akkor most másképp néz ki a helyzet: nagy valószínűséggel nem kapnak engedélyt a februári lebonyolításra. Baden-Württemberg tartomány járványügyi rendelete a koronavírus helyzetre való tekintettel 2021. december 20-tól tiltja a kereskedelmi vásárok és kiállítások rendezését a jelenleg érvényes II. riasztási fokozat idején.

„Az általános feltételek megváltoztak” – magyarázza Stefan Lohnert, a Messe Stuttgart ügyvezető igazgatója. „A jelenlegi koronavírus helyzetet tekintve egyértelműen érezhető a mindenütt jelenlévő, növekvő bizonytalanság. A ma életbe lépő új szabályozás tovább növelte ezt a bizonytalanságot.” Az INTERGASTRA, a szálloda- és vendéglátóipar vezető szakkiállítása is érintett, amely a GELATISSIMO-val párhuzamosan zajlik. A népszerű Grand Prix GELATISSIMO fagylaltverseny azonban 2022-ben is a fagylaltipari szakemberek találkozási pontja lehet a Südback, a pék- és cukrászipari szakkiállítás keretében október 22. és 25. között.



December elején a Messe Stuttgart abban bízott, hogy szigorú biztonsági óvintézkedések mellett képes lesz megtartani a vásárokat. A szervezők folyamatosan kapcsolatban álltak a kiállítókkal és partnerekkel, éppoly intenzíven és átláthatóan vitatták meg a lehetőségeket, mint a rendezvény kockázatait és kihívásait. „Nagyon nagy volt a várakozás a februári iparági összejövetelre. A jelenlegi rendezvényszervezési tilalom mellett azonban nem tudunk kellő tervezési biztonságot garantálni” – mondta Lohnert és hozzátette: "Jelenleg azon az állásponton vagyunk, hogy az INTERGASTRA / GELATISSIMO kiállítások februárban nagy valószínűséggel nem rendezhetők meg."

A jövőre tehát várhatóan elmaradó, kétévente megrendezésre kerülő vendéglátó- és fagylaltipari seregszemléket 2024. február 3. és 7. között rendezik meg ismét. 2024-ben a két kiállítással párhuzamosan az IKA Kulináris Olimpiára is sor kerül, amelyen 2020-ban mintegy 70 nemzet szakácsai vettek részt


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.