Elmaradnak a rangos német vendéglátóipari kiállítások

Baden-Württemberg tartomány december 20-tól rendezvényszervezési tilalmat léptetett életbe, amely a februári stuttgarti Intergastra és Gelatissimo kiállítások megrendezését is ellehetetleníti - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Ha néhány héttel ezelőtt az Alpoktól északra fekvő legnagyobb fagylaltvásár, a GELATISSIMO szervezői biztosak voltak abban, hogy a vásár jövő februárban is megrendezésre kerülhet, akkor most másképp néz ki a helyzet: nagy valószínűséggel nem kapnak engedélyt a februári lebonyolításra. Baden-Württemberg tartomány járványügyi rendelete a koronavírus helyzetre való tekintettel 2021. december 20-tól tiltja a kereskedelmi vásárok és kiállítások rendezését a jelenleg érvényes II. riasztási fokozat idején.

„Az általános feltételek megváltoztak” – magyarázza Stefan Lohnert, a Messe Stuttgart ügyvezető igazgatója. „A jelenlegi koronavírus helyzetet tekintve egyértelműen érezhető a mindenütt jelenlévő, növekvő bizonytalanság. A ma életbe lépő új szabályozás tovább növelte ezt a bizonytalanságot.” Az INTERGASTRA, a szálloda- és vendéglátóipar vezető szakkiállítása is érintett, amely a GELATISSIMO-val párhuzamosan zajlik. A népszerű Grand Prix GELATISSIMO fagylaltverseny azonban 2022-ben is a fagylaltipari szakemberek találkozási pontja lehet a Südback, a pék- és cukrászipari szakkiállítás keretében október 22. és 25. között.



December elején a Messe Stuttgart abban bízott, hogy szigorú biztonsági óvintézkedések mellett képes lesz megtartani a vásárokat. A szervezők folyamatosan kapcsolatban álltak a kiállítókkal és partnerekkel, éppoly intenzíven és átláthatóan vitatták meg a lehetőségeket, mint a rendezvény kockázatait és kihívásait. „Nagyon nagy volt a várakozás a februári iparági összejövetelre. A jelenlegi rendezvényszervezési tilalom mellett azonban nem tudunk kellő tervezési biztonságot garantálni” – mondta Lohnert és hozzátette: "Jelenleg azon az állásponton vagyunk, hogy az INTERGASTRA / GELATISSIMO kiállítások februárban nagy valószínűséggel nem rendezhetők meg."

A jövőre tehát várhatóan elmaradó, kétévente megrendezésre kerülő vendéglátó- és fagylaltipari seregszemléket 2024. február 3. és 7. között rendezik meg ismét. 2024-ben a két kiállítással párhuzamosan az IKA Kulináris Olimpiára is sor kerül, amelyen 2020-ban mintegy 70 nemzet szakácsai vettek részt


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.