Elmaradnak a rangos német vendéglátóipari kiállítások

Baden-Württemberg tartomány december 20-tól rendezvényszervezési tilalmat léptetett életbe, amely a februári stuttgarti Intergastra és Gelatissimo kiállítások megrendezését is ellehetetleníti - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Ha néhány héttel ezelőtt az Alpoktól északra fekvő legnagyobb fagylaltvásár, a GELATISSIMO szervezői biztosak voltak abban, hogy a vásár jövő februárban is megrendezésre kerülhet, akkor most másképp néz ki a helyzet: nagy valószínűséggel nem kapnak engedélyt a februári lebonyolításra. Baden-Württemberg tartomány járványügyi rendelete a koronavírus helyzetre való tekintettel 2021. december 20-tól tiltja a kereskedelmi vásárok és kiállítások rendezését a jelenleg érvényes II. riasztási fokozat idején.

„Az általános feltételek megváltoztak” – magyarázza Stefan Lohnert, a Messe Stuttgart ügyvezető igazgatója. „A jelenlegi koronavírus helyzetet tekintve egyértelműen érezhető a mindenütt jelenlévő, növekvő bizonytalanság. A ma életbe lépő új szabályozás tovább növelte ezt a bizonytalanságot.” Az INTERGASTRA, a szálloda- és vendéglátóipar vezető szakkiállítása is érintett, amely a GELATISSIMO-val párhuzamosan zajlik. A népszerű Grand Prix GELATISSIMO fagylaltverseny azonban 2022-ben is a fagylaltipari szakemberek találkozási pontja lehet a Südback, a pék- és cukrászipari szakkiállítás keretében október 22. és 25. között.



December elején a Messe Stuttgart abban bízott, hogy szigorú biztonsági óvintézkedések mellett képes lesz megtartani a vásárokat. A szervezők folyamatosan kapcsolatban álltak a kiállítókkal és partnerekkel, éppoly intenzíven és átláthatóan vitatták meg a lehetőségeket, mint a rendezvény kockázatait és kihívásait. „Nagyon nagy volt a várakozás a februári iparági összejövetelre. A jelenlegi rendezvényszervezési tilalom mellett azonban nem tudunk kellő tervezési biztonságot garantálni” – mondta Lohnert és hozzátette: "Jelenleg azon az állásponton vagyunk, hogy az INTERGASTRA / GELATISSIMO kiállítások februárban nagy valószínűséggel nem rendezhetők meg."

A jövőre tehát várhatóan elmaradó, kétévente megrendezésre kerülő vendéglátó- és fagylaltipari seregszemléket 2024. február 3. és 7. között rendezik meg ismét. 2024-ben a két kiállítással párhuzamosan az IKA Kulináris Olimpiára is sor kerül, amelyen 2020-ban mintegy 70 nemzet szakácsai vettek részt


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.