Elmaradnak a rangos német vendéglátóipari kiállítások

Baden-Württemberg tartomány december 20-tól rendezvényszervezési tilalmat léptetett életbe, amely a februári stuttgarti Intergastra és Gelatissimo kiállítások megrendezését is ellehetetleníti - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Ha néhány héttel ezelőtt az Alpoktól északra fekvő legnagyobb fagylaltvásár, a GELATISSIMO szervezői biztosak voltak abban, hogy a vásár jövő februárban is megrendezésre kerülhet, akkor most másképp néz ki a helyzet: nagy valószínűséggel nem kapnak engedélyt a februári lebonyolításra. Baden-Württemberg tartomány járványügyi rendelete a koronavírus helyzetre való tekintettel 2021. december 20-tól tiltja a kereskedelmi vásárok és kiállítások rendezését a jelenleg érvényes II. riasztási fokozat idején.

„Az általános feltételek megváltoztak” – magyarázza Stefan Lohnert, a Messe Stuttgart ügyvezető igazgatója. „A jelenlegi koronavírus helyzetet tekintve egyértelműen érezhető a mindenütt jelenlévő, növekvő bizonytalanság. A ma életbe lépő új szabályozás tovább növelte ezt a bizonytalanságot.” Az INTERGASTRA, a szálloda- és vendéglátóipar vezető szakkiállítása is érintett, amely a GELATISSIMO-val párhuzamosan zajlik. A népszerű Grand Prix GELATISSIMO fagylaltverseny azonban 2022-ben is a fagylaltipari szakemberek találkozási pontja lehet a Südback, a pék- és cukrászipari szakkiállítás keretében október 22. és 25. között.



December elején a Messe Stuttgart abban bízott, hogy szigorú biztonsági óvintézkedések mellett képes lesz megtartani a vásárokat. A szervezők folyamatosan kapcsolatban álltak a kiállítókkal és partnerekkel, éppoly intenzíven és átláthatóan vitatták meg a lehetőségeket, mint a rendezvény kockázatait és kihívásait. „Nagyon nagy volt a várakozás a februári iparági összejövetelre. A jelenlegi rendezvényszervezési tilalom mellett azonban nem tudunk kellő tervezési biztonságot garantálni” – mondta Lohnert és hozzátette: "Jelenleg azon az állásponton vagyunk, hogy az INTERGASTRA / GELATISSIMO kiállítások februárban nagy valószínűséggel nem rendezhetők meg."

A jövőre tehát várhatóan elmaradó, kétévente megrendezésre kerülő vendéglátó- és fagylaltipari seregszemléket 2024. február 3. és 7. között rendezik meg ismét. 2024-ben a két kiállítással párhuzamosan az IKA Kulináris Olimpiára is sor kerül, amelyen 2020-ban mintegy 70 nemzet szakácsai vettek részt


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.