Elmaradnak a rangos német vendéglátóipari kiállítások

Baden-Württemberg tartomány december 20-tól rendezvényszervezési tilalmat léptetett életbe, amely a februári stuttgarti Intergastra és Gelatissimo kiállítások megrendezését is ellehetetleníti - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Ha néhány héttel ezelőtt az Alpoktól északra fekvő legnagyobb fagylaltvásár, a GELATISSIMO szervezői biztosak voltak abban, hogy a vásár jövő februárban is megrendezésre kerülhet, akkor most másképp néz ki a helyzet: nagy valószínűséggel nem kapnak engedélyt a februári lebonyolításra. Baden-Württemberg tartomány járványügyi rendelete a koronavírus helyzetre való tekintettel 2021. december 20-tól tiltja a kereskedelmi vásárok és kiállítások rendezését a jelenleg érvényes II. riasztási fokozat idején.

„Az általános feltételek megváltoztak” – magyarázza Stefan Lohnert, a Messe Stuttgart ügyvezető igazgatója. „A jelenlegi koronavírus helyzetet tekintve egyértelműen érezhető a mindenütt jelenlévő, növekvő bizonytalanság. A ma életbe lépő új szabályozás tovább növelte ezt a bizonytalanságot.” Az INTERGASTRA, a szálloda- és vendéglátóipar vezető szakkiállítása is érintett, amely a GELATISSIMO-val párhuzamosan zajlik. A népszerű Grand Prix GELATISSIMO fagylaltverseny azonban 2022-ben is a fagylaltipari szakemberek találkozási pontja lehet a Südback, a pék- és cukrászipari szakkiállítás keretében október 22. és 25. között.



December elején a Messe Stuttgart abban bízott, hogy szigorú biztonsági óvintézkedések mellett képes lesz megtartani a vásárokat. A szervezők folyamatosan kapcsolatban álltak a kiállítókkal és partnerekkel, éppoly intenzíven és átláthatóan vitatták meg a lehetőségeket, mint a rendezvény kockázatait és kihívásait. „Nagyon nagy volt a várakozás a februári iparági összejövetelre. A jelenlegi rendezvényszervezési tilalom mellett azonban nem tudunk kellő tervezési biztonságot garantálni” – mondta Lohnert és hozzátette: "Jelenleg azon az állásponton vagyunk, hogy az INTERGASTRA / GELATISSIMO kiállítások februárban nagy valószínűséggel nem rendezhetők meg."

A jövőre tehát várhatóan elmaradó, kétévente megrendezésre kerülő vendéglátó- és fagylaltipari seregszemléket 2024. február 3. és 7. között rendezik meg ismét. 2024-ben a két kiállítással párhuzamosan az IKA Kulináris Olimpiára is sor kerül, amelyen 2020-ban mintegy 70 nemzet szakácsai vettek részt


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.