Újabb stáció a várbehajtás kálváriájában

Újabb stáció a várbehajtás kálváriájában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének kairói közgyűlésén arról is szó esett, hogy decembertől csak engedéllyel hajthatnak be a Budai Várba a turistabuszok. 
Nagy könnyítés az Egyiptomba utazóknak

Nagy könnyítés az Egyiptomba utazóknak 

Egyiptom feloldja a tilalmat, ami annyi bosszúságot okozott a turistáknak.
Európában már elérhető a koronavírus-gyógyszer

Európában már elérhető a koronavírus-gyógyszer 

Az első klinikai teszteken a koronavírusos betegek kezelésében hatékony gyógyszer, a remdesivir gyártója megkapta az uniós engedélyt, hogy hozzáférhetővé váljon az EU és az Egyesült Királyság állampolgárai számára.
Zöld út a food truck-oknak

Zöld út a food truck-oknak 

A pesti alsó rakparton és a Városháza parkban. Tizennégy árusító helyet kínál a Főváros.
Szabad a pálya a Budapest Airport előtt

Szabad a pálya a Budapest Airport előtt 

A hivatalos határidő lejárta előtt, vagyis 2017. év végéig megszerezte a Budapest Airport a további működéshez szükséges összes, Európai Uniós engedélyt. Ezeknek a dokumentumoknak a megléte azért fontos, mert igazolja, hogy egy-egy repülőtér mind az infrastruktúra, mind az üzemelés területén megfelel a biztonságot előtérbe helyező európai uniós előírásoknak, felülírva a korábbi, - a tagállami/nemzeti követelmények szerinti – üzemben tartási engedélyeket.   
Már a Brexitre készül a Wizz Air

Már a Brexitre készül a Wizz Air 

Benyújtotta a brit üzemelési engedélyre vonatkozó kérelmét a Wizz Air. Az engedély megszerzése a Brexit utáni zavartalan működéshez szükséges. 
Tiltakoznak az Uber londoni engedélyének megvonása ellen

Tiltakoznak az Uber londoni engedélyének megvonása ellen 

Néhány óra alatt csaknem félmillióan írták alá az Uber taxiscég londoni szolgáltatási engedélyének megvonása ellen tiltakozó petíciót.
Biztonsági aggályokra hivatkozva megtiltották a Taxify működését Londonban

Biztonsági aggályokra hivatkozva megtiltották a Taxify működését Londonban 

Néhány nappal indulása után megtiltották a londoni hatóságok a Taxify taxiszolgáltató cég működését.

Minimális bírságot kapott a feketeszervező 

Csupán a lehetséges minimális összegre, ötvenezer forintra bírságolt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Kereskedelmi Hatóság Idegenforgalmi Osztálya egy fekete utazásszervezőt, pedig a jogszabályt többszörösen is megsértette. 

Két budapesti taxitársaság engedélyét vonta vissza a BKK 

A Budapesti Közlekedési Központ visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiánya miatt. Budapesten korábban 21 fuvarszervező társaság tevékenykedett, közülük 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, mivel a 2013. évi mérlegük alapján nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek, és így nem végezhetnek fuvarszervezői tevékenységet Budapesten.

Már 14 engedélyezett pénztárgép van 

Újabb pénztárgép kapta meg kedden a forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, így a pénztárgépcserére kötelezettek már tizennégy engedélyezett gép közül válogathatnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Megkezdődhetett O.Z.O.R.A. 

A Fejér Megyei Kormányhivatal másodfokon engedélyezte az O.Z.O.R.A. fesztivál megrendezését.

Törölték az Intersít (Frissítve!) 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal az Intersí Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. (Cg.: 01-09-674022), utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta és az utazási vállalkozókat 2013. március 26-én törölte a hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt, közölte az MKEH március 29-én. A döntés 2013. március 27-én jogerős és végrehajtható.

Törölte a Metinda Travelt az MKEH 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a Metinda Travel Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Cg.: 01-09-965507), valamint az Uniform Travel Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Cg.: 01-09-877159) utazásszervezői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta és az utazási vállalkozókat 2012. november 12-én törölte a hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt, közölte az MKEH.

Hónap végéig kell igazolni a vagyoni biztosítékot 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal weboldalán  figyelmezteti a vagyoni biztosítékköteles utazási vállalkozókat az igazolás benyújtásának közelgő határidejére. 

Teljes kapacitással működhet a Zöld Pardon 

Teljes kapacitással működhet a Zöld Pardon, miután minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkezik - tájékoztatta Hamza Gergő pr- és marketingvezető az MTI-t csütörtökön.

Nem kapott engedélyt a VOLT Fesztivál 

Nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a jövő kedden kezdődő soproni VOLT Fesztivál; az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával – írja csütörtöki számában a Kisalföld.

Segítő kezet nyújt a MUISZ a fogászati turizmusnak 

Levélben fordult a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők SZövetsége (MUISZ) Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő Kft-hez segítségét felajánlva.

Lex Balkán 

Az új kormányrendelet értelmében zenés, táncos rendezvényeket csak engedély birtokában lehet tartani, és az ellenőrző hatóság köteles azt felfüggeszteni, ha például a résztvevők létszáma jelentősen meghaladja a hely befogadóképességét. Az engedély iránti kérelem elbírálásának ügyintézési határideje 20 nap. 

Beck Reisen: engedély visszavonás helybenhagyva 

Másodfokon is helybenhagyták a győri Beck Reisen Kft. utazásszervezői engedélyének visszavonását - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

Botrány a Beck Reisen körül 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) ugyan még tavaly visszavonta a győri Beck Reisen utazásszervezésre vonatkozó engedélyét, az azonban ennek és a külügy tiltása ellenére utaztatott luxori indulással egyiptomi  hajóútra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!