Itt a vége a reptéri folyadékfrásznak!

Itt a vége a reptéri folyadékfrásznak! 

A repülőgépek fedélzetére vihető folyadékmennyiség korlátozásának jelentős enyhítésére készül a brit kormány. Mark Harper közlekedési miniszter csütörtöki bejelentése szerint a brit repülőtereknek 2024 nyaráig kell felkészülniük a biztonsági eljárások módosítására.
Kína lazít a beutazási Covid-szabályokon

Kína lazít a beutazási Covid-szabályokon 

Rövidül a külföldről érkezők karanténja, és nem büntetik felfüggesztéssel a légitársaságokat, ha fertőzött személyt találnak a járatukon - írja az AIRportal.hu.
Peking valamennyire enyhít

Peking valamennyire enyhít 

Tovább enyhítik azokat a korlátozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány mostani hullámának megfékezésére alkalmaztak, miután a járványhelyzet jelentősen javult, jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságok hivatkozva.
Nagy könnyítés az Olaszországba tartóknak

Nagy könnyítés az Olaszországba tartóknak 

Az olasz egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy szerdától megszüntetik azt a kötelezettséget, amely szerint az országba lépőknek igazolniuk kell a koronavírus elleni védettségüket, illetve friss negatív szűrési leletet kell felmutatniuk.
Auf Wiedersehen, 3G!

Auf Wiedersehen, 3G! 

Szabad az út nyugati szomszédaink felé: Ausztriában május 16-tól már sehol sem alkalmazzák a 3G-szabályt. A maszkiviselés azonban még sok helyen továbbra is kötelező.
Május végéig még kérhetik az olasz határon a védettségi igazolást

Május végéig még kérhetik az olasz határon a védettségi igazolást 

Május 1-től enyhítenek az olasz előírásokon, a határokon azonban még számíthatnak ellenőrzésre a beutazók a hónap végéig.
Hongkong két év után újranyit a külföldi turistáknak

Hongkong két év után újranyit a külföldi turistáknak 

Május 1-jétől Hongkong megszünteti a nem helyi lakosok belépési tilalmát a városba, és enyhíti a szigorú zéró-COVID politikáját - vette észre az in.hu.
Olaszországban májustól enyhítenek

Olaszországban májustól enyhítenek 

A tizenkét év feletti olaszok kilencven százaléka legalább két oltásban részesült, s ez lehetővé teszi, hogy május elsejétől Olaszországban is eltöröljék a járványkorlátozásokat, amelyek között talán csak a beltéri maszkhasználat maradhat meg - közölte a római egészségügyi minisztérium szombaton nyilvánosságra hozott adataira hivatkozva a Corriere della Sera című napilap vasárnap.
Feloldják a járványügyi korlátozásokat Ausztriában

Feloldják a járványügyi korlátozásokat Ausztriában 

A jelentős mértékben csökkenő új fertőzések száma lehetővé teszi a járványügyi korlátozások további lazítását – jelentette be Johannes Rauch szövetségi egészségügyi miniszter április 14-ei bécsi sajtótájékoztatóján.
Szingapúr is enyhít a beutazási szabályokon

Szingapúr is enyhít a beutazási szabályokon 

2022. április 1-től a Singapore Airlines (SIA) és a Scoot összes járatán a teljesen beoltott utazók karanténmentesen léphetnek be Szingapúrba miután a szingapúri kormány egyszerűsítette a beutazási szabályokat - tájékoztatta lapunkat a Tensi Aviation Kft.

Lengyelországban feloldják a még megmaradt járványügyi korlátozásokat 

A koronavírus terjedésének jelentős lassulása miatt Lengyelországban feloldják a még megmaradt járványügyi korlátozásokat, ennek értelmében jövő héttől nem lesz kötelező a beltéri maszkviselés, és megszűnik a külföldről érkezők karanténkötelezettsége is - közölte csütörtökön a lengyel egészségügyi miniszter.

Szlovákia jelentősen enyhít a járványügyi szabályokon 

Jelentősen enyhít az eddigi korlátozásokon Szlovákia szombattól. Eltörlik a most használatos OTP rendszert a legtöbb helyen - írja a Síelők.hu.

Szlovén enyhítés 

Szlovéniába karanténkötelezettség nélkül be lehet utazni ezentúl, miután a kormány eltörölte azt az intézkedést, amely szerint a koronavírusos fertőzöttel érintkezőknek karanténba kell vonulniuk.

Bécs csak óvatosan nyit 

Bár Ausztriában is enyhül az omikron okozta ötödik hullám és az osztrák kormány március 5-től szinte minden óvintézkedést visszavon, Michael Ludwig, Bécs polgármestere továbbra is óvatosságra int. Bécs továbbra is ragaszkodik az FFP2-es maszkokhoz és a gasztronómiában is csak fokozatosan vonja vissza az óvintézkedéseket - tájékoztatta lapunkat Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Nyitnak a szórakozóhelyek a franciáknál 

Gabriel Attal a keddi kormányülést követően elmondta: az előzetesen meghirdetett menetrendnek megfelelően szerdától több mint két hónap után újra kinyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók, ismét lehet álló közönséggel koncertet rendezni, illetve táncolni a koncerteken, állva fogyasztani a vendéglátóhelyeken, s ismét engedélyezett az étel- és italfogyasztás a közlekedési járműveken, a stadionokban, a színházakban, a mozikban.

Belgiumban is búcsúznak a covid-szigortól 

Belgium lazított a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendkívüli intézkedéseken, február 18-tól újra megnyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek, az éttermek és a bárok pedig korlátlanul nyitva tarthatnak - jelentette be Alexander De Croo belga miniszterelnök pénteken.

Megszűnik a maszkolás, beutazáskor a tesztelés a franciáknál 

Franciaországban február 28-tól nem lesz kötelező a koronavírus-járvány miatti maszk viselése a zárt nyilvános helyeken sem, kivételt jelentenek a tömegközlekedési járművek - jelentette be pénteken az egészségügyi miniszter a javuló helyzetre hivatkozva.

Megosztottak az osztrák szállodások az enyhítéssel kapcsolatban 

Ausztriában február 19-től ismét lehetővé válik, hogy az oltási, vagy gyógyultsági igazolás helyett negatív PCR teszttel is igénybe lehessen venni a turisztikai szolgáltatásokat. 

Nehezített pályán a németországi vendéglátás 

A német szövetségi és tartományi vezetők úgy döntöttek pénteki tanácskozásukon, amelyen az omikron koronavírus-variáns terjedésének megfékezése volt a téma, hogy országosan enyhítenek a karanténszabályokon, de a vendéglátóiparban szigorítanak.

Olaszország: szigorítás enyhítéssel 

Ezt vajon hogy csinálják?

Szerdától enyhítenek a horvátok 

Szeptember 1-jétől bizonyos feltételek mellett megnyithatnak a kávézók belső terei Horvátországban.

Maradnak az eddigi intézkedések az osztrákoknál 

Ausztriában az elmúlt napokban jelentősen emelkedett az új koronavírusos megbetegedések száma, ezért a válságstáb csütörtökön megváltoztatta a korábbi terveket.

Törökországban feloldják a kijárási tilalmat 

Törökországban július 1-től tovább enyhítenek az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedéseken, és feloldanak minden kijárási tilalmat, valamint korlátozást - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában az államfői kabinet ülése utáni sajtótájékoztatóján.

Lengyel, brit, portugál enyhítés 

A lengyelek levették a maszkot, már az utcán sem kell hordani.

Pár nap és karantén nélkül utazhatnak a védettek 

Ez a terv, ha 4 millióan már be lesznek oltva az országban, amire már pénteken sor kerülhet. Persze azért védettségi igazolvány kell hozzá.

Teszt- és karanténkötelezettség nélkül Szerbiába 

Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be Szerbiába azok, akik már megkapták a szükséges védőoltásokat - jelentette be Zoran Gojkovic, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagja szerdán a testület ülése után.

Izrael: nyitva a látnivalók, zöld út a rendezvényeknek 

Újabb, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat oldanak fel Izraelben péntektől: nyitnak a turistalátványosságok, strandok és zárt helyen 300 fő rendezvényeket is szabad tartani.

Franciaország hét országból enyhítette a beutazási feltételeket 

Franciaország enyhítette a beutazási feltételeket hét olyan Európai Unión kívüli országból, ahol jelentősen javult a koronavírus-járvány miatti egészségügyi helyzet.

Infektológus: ezért nem lehet még enyhíteni a korlátozásokon 

Szlávik János a kormány Facebook-oldalán posztolt videóban beszélt arról, milyen veszélyei vannak a korlátozások feloldásának addig, amíg nincs elegendő vakcina - írja a portfolio.hu.

Az egész világ szigorít, Bukarest enyhít 

Hétfőtől kinyithatnak a vendéglők, a színházak és a mozik, de csak kevesebb mint harmadannyi vendéget, illetve nézőt fogadhatnak, mint a férőhelyeik száma. 

A szlovénok enyhítenek, a horvátok szigorítanak 

Szlovénia enyhíthet a szigorításokon, Horvátország várhatóan február közepéig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokat.

Nálunk marad a szigor, az osztrákok már kicsit enyhítenek 

Közel egy hónapos zárlat után kinyitottak az üzletek Ausztriában.

Nyitnak a belgák, de síelésről szó nem lehet. A hollandoknál nincs változás 

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak.

Holland enyhítés 

Lehet, hogy látják az covid-alagút végét?  A szomszédos Belgiumban is javulóban a helyzet.

A kata szigorításának visszavonását kérik a szakmai szervezetek 

A kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) 2021-től hatályos szigorításának visszavonását, és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 7+1 pontos javaslatának megtárgyalását kéri a parlamenttől több szakmai érdekképviseleti szervezet.

Még nem lélegezhetnek fel a vendéglátósok 

A turisztikai ágazat szereplői számára a május 4-i enyhítés azt jelenti, hogy hétfőtől Magyarország vidéki településein kinyithatnak a szállodák, az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei, kinyithatnak a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek, a szabadtéri múzeumok.

Megint lehet Budapesten e-rollerezni 

A Lime e-roller üzemeltető május 1-től újraindítja szolgáltatását Budapesten.

Hamarosan visszatérhetünk Egyiptomba 

Több európai állam után jövő héten Magyarország is enyhíthet az Egyiptomra vonatkozó utazási figyelmeztetésén. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!