Hotel a gyárban

Hotel a gyárban 

Pécsi építész hallgatók is közreműködnek a Zsolnay-gyár újragondolásában.
Verno House: miért épp dzsungel a város közepén?

Verno House: miért épp dzsungel a város közepén? 

"A városi oázis titkai" címmel tartottak rendhagyó kerekasztal beszélgetést május 2-án a Verno House megálmodói és létrehozói. Arról, hogy miként különleges a belvárosi szállodának otthont adó épület, és hogyan alakult ki a városi oázis design– és történeti koncepciója.
Hasznos program idegenvezetők számára

Hasznos program idegenvezetők számára 

Budapest építészeti értékeit bemutató kiállítás nyílik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban Eklektikától a brutalizmusig: 2017-2022 között feltárt építészeti értékek Budapesten címmel, csütörtökön.
Budapest Design Week: fókuszban az építészet

Budapest Design Week: fókuszban az építészet 

Az építészet és a design kapcsolódásának lehetőségeit veszik számba az idei Budapest Design Week fesztivál programjai, amelyet október 7. és 16. között Találkozások terei - építészet és design címmel rendeznek meg Budapesten, Sopronban, Szombathelyen és Pécsen.
Csavar a nyírségi tájban: Hunguest Hotel Sóstó

Csavar a nyírségi tájban: Hunguest Hotel Sóstó 

A gyógyfürdőhőz egy csáppal kapcsolódik, kívül-pedig furán tekereg a négycsillagos, 120 szobás új nyíregyházi szálláshely. Az epiteszforum.hu szakértő elemző írása.
Megújult a velencei Giardini Reali

Megújult a velencei Giardini Reali 

Egy biztosító pénzügyi támogatásával megújult és megnyitotta kapuit Velencén a Királyi kertek, a Giardini Reali.
Nívódíjat kapott a Hotel Moments

Nívódíjat kapott a Hotel Moments 

Összesen 11 projektet részesített Nívódíjban a Bíráló Bizottság, emellett 3 részére elismerő Oklevelet adott ki.
Építési moratórium bevezetését kezdeményezték a balatoni borászok

Építési moratórium bevezetését kezdeményezték a balatoni borászok 

A szőlők megóvása érdekében építési moratórium bevezetését kezdeményezték a Balaton északi partjának külterületein borászok hétfőn. A felhívást három balatoni szervezet, a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizling Generáció tette közzé.
A szivárvány színeivel vonzaná a turistákat egy kis falu

A szivárvány színeivel vonzaná a turistákat egy kis falu 

Mit csinálhat egy település, ha nincs semmilyen turisztikai látványossága? Csinál egyet magának. Az indonéz Semarang tartományban fekvő Kampung Pelangi falu lakói összefogtak, hogy tegyenek valamit azért, hogy rájuk is felfigyeljenek a turisták. 
Itt a lista: ők nyerték a Média Építészeti Díjait

Itt a lista: ők nyerték a Média Építészeti Díjait 

Megvannak a 12. Média Építészeti Díjának győztesei, akik az Uránia Nemzeti Filmszínházban vehették át az elismerést vasárnap este.

Egyetemisták dolgoztak együtt Csopak településfejlesztésén 

Negyedik alkalommal rendezte meg Csopakon a Hello Wood a Balatoni Hekk névre keresztelt építészeti workshop-hetet. Az idei tábor újító volt, hiszen először fordult elő hazánkban, hogy egy település fejlesztésének érdekében minden építészeti-, belsőépítészeti- és tájépítészeti képzést indító egyetem közösen dolgozott. Csopakon egy héten keresztül olyan építészeti projektek, installációk születtek meg, melyek a tervek szerint hosszú évekig szolgálják majd a helyi lakosok és a Csopakra látogató turisták igényeit, valamint vizuálisan fejlesztik és gazdagítják a település képét. A szervezők a helyszíneket az Önkormányzattal közösen választották ki, az egyes funkciókkal kapcsolatban pedig a területek használóival egyeztettek. Az elkészült munkák között akad útmenti mazsolaszárító, kertmozi-fal, erdei Fibonacci-spirál, sőt még egy mozdonykergető óriáshekk is. A Hello Wood célja az, hogy a magyar építészeti egyetemekkel megrendezett tábor a következő években más településeken is meg tudjon valósulni, ahol az építészhallgatók a helyi önkormányzatokkal együttműködve fejleszthetik az adott falu vagy éppen város környezetét. Idén először a zsűri által kiválasztott győztes csapat - a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kara - díjat is kapott a legjobb installációért: 500 ezer Forint értékű faanyagot és 500 ezer Forint pénzdíjazást.

Berlini magyar kreatív a budapesti házakért 

A korábban több kreatívdíjat gyűjtő, jelenleg a berlini DDB-nél dolgozó Bodnár Bence társadalmi és építészeti projektet indított.

A világ legmagasabb felhőkarcolói 

Gőzerővel halad a világ majdani legmagasabb építményének, a szaúd-arábiai Dzsidda városában épülő Kingdom Towernek az építése. Mintegy 9 hónappal az első kapavágás után nemrég elkészültek a több mint 1 kilométer magasra tervezett épület 25. emeletével.

Ismét településeket lehet kiszínezni 

Országos pályázatot hirdetett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület, melyen 800 négyzetméternyi fal kifestéséhez elegendő festéket nyerhetnek a jelentkezők közösségi tereik megújítására. A győztesek emellett egyedi, felületre tervezett dizájnt, valamint az önkéntesekkel történő festést kapják jutalmul.

Nívódíjas lett a kecskeméti Sheraton 

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont megkapta az építőipar egyik legrangosabb hazai kitüntetését, az Építőipari Nívódíjat. Az elismerést 1999 óta olyanoknak ítélik oda, akik munkájukkal nemcsak maradandót alkotnak, hanem javítják az építőipar megítélését is. Idén a Kereskedelmi létesítmény kategóriában a kecskeméti szálloda kivitelezéséért a KÉSZ Csoportot díjazták.

Sztárépítészek is versenybe szálltak az Új Nemzeti Galéria megtervezéséért 

Összesen hét világhírű építésziroda, köztük olyan sztárépítészek mint Renzo Piano, Jean Nouvel és David Chipperfield is elfogadta a felkérést az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére ismételten kiírt tervpályázatra; ilyen rangos nemzetközi mezőny még soha nem versengett egy budapesti épület megtervezéséért - mondta az MTI-nek a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Még régebbi városra bukkantak Angkor alatt 

A kutatók mélyen a kambodzsai dzsungelben a középkori világ legnagyobb városa alatt egy másikat is felfedeztek.

Miért maradt el a világvége 2012-ben? 

Az elmúlt évtizedekben annyiszor hirdettek már világ végét, hogy az ember azt gondolná, mindannyian csak nevetünk az újabb teóriákon. A maja naptár állítólagos jóslata mégis lázba hozta a fél világot. Lássuk csak, miért is!?

Múzeumegyetem a Ménesi úton 

Érdekes és hiánypótló kezdeményezéssel szolgálja a Magyarország építészettörténeti értékei iránt érdeklődő szakmabelieket – idegenvezetőket, referenseket, hostesseket, honlap-szerkesztőket, prospektus-írókat és marketingeseket - a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum most induló előadás-sorozata.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!