A török elnök dzsámivá alakíttatná a Hagia Sophiát

A török elnök dzsámivá alakíttatná a Hagia Sophiát 

Így Isztambul egyik legkiemelkedőbb turistalátványossága és múzeuma a jövőben vallási funkciót töltene be.

Jön Brezsnyev, lezárások várhatók 

2018. október 8-án és 9-én külföldi delegáció érkezik, ezért hétfőn és kedden számos, elsősorban belvárosi főútvonalon kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani, több közösségi közlekedési járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik - írja honlapján a BKK.
Romlott a török gazdaságpolitika hitelessége?

Romlott a török gazdaságpolitika hitelessége? 

Leminősítette Törökország eddig sem befektetési ajánlású államadós-osztályzatát pénteken a Fitch Ratings, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a török makrogazdasági stabilitásra egyre nagyobb kockázatot jelent a folyómérleg-hiány növekedése, a romló külső globális finanszírozási környezet, az inflációs megugrása és a török valuta árfolyamának zuhanásszerű gyengülésének hatása a nagy adósságtömeggel terhelt magánszektorra.
Vége a rendkívüli állapotnak

Vége a rendkívüli állapotnak 

Megállapodott a lassan két éve tartó rendkívüli állapot feloldásáról a vasárnapi elnök- és parlamenti választáson újraválasztott Recep Tayyip Erdogan török államfő és szövetségese, a nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) elnöke, Devlet Bahceli - jelentette csütörtökön a Sabah című török kormányközeli napilap.
Dráma lesz a lírából?

Dráma lesz a lírából? 

A líra, a török fizetőeszköz év eleje óta 20%-ot veszített az értékéből. Erdogan arra kéri a törököket, hogy váltsák be a külföldi valutájukat lírára, ezzel tegyenek annak megmentéséért.
Katonai puccskísérlet Törökországban - a charterjáratok közlekednek

Katonai puccskísérlet Törökországban - a charterjáratok közlekednek 

Lázadó katonák egy csoportja megpróbálta átvenni a hatalmat Törökországban péntek éjjel. Szombat reggelre Erdogan elnök hívei leverték a puccsot. A tengerparton nyugalom van. 
A Selyemút vasútra vált

A Selyemút vasútra vált 

Ázsiát és Európát a történelem folyamán a nagy nemzetközi kereskedelmi út, a Selyemút kötötte össze. Míg egykoron tevekaravánok szállították az árut a két kontinens között, addig a 21. században már a vasút szeli át az ősi tájakat. A Kaukázusban megvalósuló hatalmas beruházás révén megnövekedhet az Azerbajdzsán és Törökország közötti vasúti teherszállítás volumene.
Törökország eltörli a vízumkényszert a magyaroknak

Törökország eltörli a vízumkényszert a magyaroknak 

Kézzel fogható eredményt hozott Orbán Viktor ankarai látogatása: Törökország eltörli a magyarok számára a vízumkényszert. 

Törökország híd lehetne Európa és a Közel-Kelet között 

A Magyarországon tárgyaló török kormányfő kijelentette: országa híd lehetne Európa és a Közel-Kelet között.

Erdogan: Nincs szükségünk izraeli turistákra 

A török miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését, miszerint Izraelnek bocsánatot kell kérnie a török zászló alatt hajózó Marmara elleni tavalyi támadás során elkövetett gyilkosságok miatt és meg kell szüntetnie a Gáza elleni blokádot.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!