Friss TK index: februárban némileg romlottak a turisztikai cégek elvárásai

Friss TK index: februárban némileg romlottak a turisztikai cégek elvárásai 

A szálláshely-szolgáltatásban és a vendéglátásban alig változott a turisztikai piaci szereplők várakozásait tükröző konjunktúraindex értéke.
Dobogón a budapesti hotelek a régióban

Dobogón a budapesti hotelek a régióban  

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja.
KSH: februárban csökkenő belföldi vendégszám

KSH: februárban csökkenő belföldi vendégszám 

A KSH adatai szerint a tél utolsó hónapjában a vendégéjszakák száma 0,4 százalékkal csökkent.
Már olvasható az MSZÉSZ februári Trendriportja

Már olvasható az MSZÉSZ februári Trendriportja 

A szövetség havi forgalomelemző jelentése év elejére megújult: a szöveges rész csökkentésével, a szemléltető grafikonok, táblázatok beillesztésével felhasználóbaráttá vált, és most itt a legújabb kiadás.
Még mindig jóval kisebb a vendégforgalom, mint 2019-ben

Még mindig jóval kisebb a vendégforgalom, mint 2019-ben 

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások miatti alacsony bázis következtében – 2022. februárban több mint négyszeresére nőtt 2021 azonos hónapjához viszonyítva, azonban 26%-kal elmaradt a Covid19-járvány kitörése előtti, 2019. februári értéktől. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma hétszeresére emelkedett, de még így is 39%-kal kevesebb volt a 2019. azonos időszakinál.
Visszavágja februári menetrendjét a Finnair

Visszavágja februári menetrendjét a Finnair 

A koronavírus omikron variánsa és az influenzaszezon miatt jelentősen nőtt a betegállományban lévő dolgozók száma a Finnairnél és partnereinél, ezért a légitársaság mintegy húsz százalékkal visszavágja a februári menetrendjét - írja az AIRportal.hu.
A szállodáknak a fele üzemelt februárban, tavalyhoz képest

A szállodáknak a fele üzemelt februárban, tavalyhoz képest 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége nyilvánosságra hozta legfrissebb elemzését a februári vendégforgalom adatokról. Itt a Trendriport.l.

Február: 90 százalékkal kevesebb vendégéjszaka tavalyhoz képest 

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 86%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 94%-kal csökkent. Az összes vendégéjszaka 68%-át a belföldi vendégek töltötték el. A belföldi vendégéjszakák száma 8 ezerrel nőtt az előző hónaphoz mérten. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 90%-kal volt kevesebb az előző év februárinál.
Budapest Airport: 95 százalékkal csökkent a februári utasforgalom

Budapest Airport: 95 százalékkal csökkent a februári utasforgalom 

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 54 407 utast kezelt az előző hónapban, ami 95 százalékos visszaesés 2020 februárjához képest, de a teherforgalom továbbra is nő - közölte a Budapest Airport az MTI-vel csütörtökön.
Mindössze 23 úticélra lehet repülni Budapestről februárban

Mindössze 23 úticélra lehet repülni Budapestről februárban 

Februárban is őrlángon, jelentősen korlátozott útvonal-kínálattal üzemel a Budapest Airport - írja az AIRportal.hu.

Meghosszabbítják itthon a korlátozó intézkedéseket  

A többi mellett az utazást korlátozó intézkedések is érvényben maradnak február 1-ig.

A street art királya végre Budapesten! 

A világ számos nagyvárosa után végre Budapesten is láthatjuk a földkerekség legismertebb graffiti művésze, Banksy világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

7 százalékkal nőttek a bevételek februárban 

2019. februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,3, a belföldi vendégek által eltöltötteké 0,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 7,0%-kal emelkedett.

Szerelemkötés is lesz februárban Siófokon 

A csodálatos téli Balaton látványa mellett más miatt is érdemes februárban Siófokra látogatni: a hónap közepéig lehet korcsolyázni a Hajóállomáson kialakított egyedülálló Jégkikötőben, Valentin-napon pedig számos érdekességgel várja a szerelmeseket a város.

Februárban is remekeltek a szállodák 

Februárban folytatódott a hazai szállodák kedvező üzletmenete.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!