Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás

Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás 

Állapította meg legújabb felmérésében a Bank Austria.
Kaptak egy év haladékot a régi húszezresek

Kaptak egy év haladékot a régi húszezresek 

Egy évvel, 2017. december 31-ig meghosszabbítják a 2015 előtt kibocsátott 20 000 forintosok bevonásának határnapját, közölte a Magyar Nemzeti Bank. Így a régi 20 000 forintos címletek további egy évig, azaz 2017. december 31-ig törvényes fizetőeszközként használhatók a vásárlások során.
Látta már a tízezer forintos pénzérmét?

Látta már a tízezer forintos pénzérmét? 

A forint bevezetésének 70. évfordulójára emlékérme-kibocsátással és a pénzeszköz történetét bemutató időszaki kiállítással emlékezik meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Idén hetvenéves a magyar forint - ismerje meg a történetét! 

Az idén hetvenéves forint történetéből nyílt - bankókkal és pénzérmékkel illusztrált - időszaki kiállítás kedden a nyíregyházi Jósa András Múzeumban.
Hol ér legtöbbet a pénzünk?

Hol ér legtöbbet a pénzünk? 

Nyugat-Európában általában kevesebbet ér a magyar utazó pénze, mint a Balkánon, Egyiptomban vagy Grúziában. Lista készült a magyarok számára legjobb ár/érték arányú országokról. 
Keletre vagy délre utazzunk, ott többet ér a pénzünk!

Keletre vagy délre utazzunk, ott többet ér a pénzünk! 

Nyugat-Európában általában kevesebbet ér a magyar utazó pénze, mint a Balkánon, Egyiptomban vagy Grúziában. Lista készült a magyarok számára legjobb ár/érték arányú országokról. 

Egyelőre maradnak a forintjaink 

Nem tervez változtatást a forintcímletekben a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Keddtől hivatalos az új tízezer forintos bankjegy

Keddtől hivatalos az új tízezer forintos bankjegy 

Megújítja a bankjegysorozatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB); először a tízezer forintos bankjegyek változnak, ezek keddtől ugyan már hivatalos fizetőeszköznek számítanak, de a gyakorlatban decembertől jelennek meg a forgalomban.

A hazai fiatalok nem értik a pénzügyi hírek nyelvezetét 

1946. augusztus 1-jén jelent meg a ma használatos forint a pénzforgalomban felváltva ezzel a hiperinflációs pengőt. Ezért ünnepeljük augusztus elsején a forint születésnapját. Ennek alkalmából indult útjára az az autó, amelynek célja, hogy a balatoni strandok parkolóiban hívja fel a figyelmet a pénzügyekben való jártasság fontosságára. Az autót, az egyébként sokat utazó Ady Endre portréja és versidézetei díszítik. A költő képét az idősebbek a régebbi 500 forintosról jól ismerhetik. A felmatricázott Ford Mondeo oldalán olvasható a Mi urunk: a pénz - című költemény is.

A gyenge forint nehezíti a kiutaztatók életét 

Nem kedvez a kiutaztatással foglalkozó magyar utazási irodáknak a forint gyengülése, a beutaztatási tevékenységre azonban pozitív hatása van - mondta el Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI érdeklődésére.

Szakad a forint 

Összeomlott ma a forint az euróval szemben, délelőtt 303-ról 307 közelébe ugrottak a jegyzések. Délben már a 308-as szintet is elérte az árfolyam.

305 forint legyen az euró? 

A Századvég igazgatóságának elnöke, Heim Péter 305 forinton rögzítené az euró árfolyamát. 

Brutális forintgyengülés vette kezdetét 

Brutális forintgyengülés vette kezdetét hétfőn a délelőtti órákban, a 300 forintos lélektani szint áttörését követően 303,5 felett is járt a kurzus, és 9 hónapos mélypontra gyengült a forint, írja az Erste Befektetési Zrt. Trader Hírlevelében.

Rekordgyenge a forint 

Ilyen gyenge még soha nem volt a forint az euróval szemben

A görögök miatt gyengül a forint 

Gyengült a forint az euróval szemben: bár szerdán fél tízkor még 305,60 forinton jegyezték az eurót, árfolyama tizenegy óra után nem sokkal 307 forint közelébe került, és gyengült a forint a svájci frankkal szemben is.

Hova erősödhet a forint? 

Háromhónapos csúcsára erősödött a forint az euróval szemben szerdára, az azonban már erősen kérdéses, hogy meg tud-e maradni a 270 forintos szint alatt az európai fizetőeszköz - írja a Napi Gazdaság.

Idegyűlnek a gyenge forintra a turisták? 

Bár az év első hónapjaiban átlagos volt a turizmus teljesítménye, a júliusban végre beköszöntő tartós jó idő, és a gyenge forint hatására az év második felében várhatóan megemelkedik a hazánkba látogató külföldi turisták száma.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!