Csődeljárást kezdeményeztek a Hainan Airlines anyacége ellen

Csődeljárást kezdeményeztek a Hainan Airlines anyacége ellen 

Hitelezői csődeljárást indítottak egy kínai bíróságon a Hainan Airlines tulajdonosa, a HNA Group ellen. A következő lépés a cég átalakítása lesz - írja az AIRportal.hu.
Állami mentőövet kért a Hainan Airlines tulajdonosa

Állami mentőövet kért a Hainan Airlines tulajdonosa 

Likviditási gondjai miatt a Kínához tartozó Hajnan-tartomány kormányzatához fordult segítségért a Hainan Airlinest irányító HNA-csoport. Egyre közelebb az államosítás - írja az AIRportal.hu.
A Hainan Airlines is felfüggeszti budapesti járatait

A Hainan Airlines is felfüggeszti budapesti járatait 

Hasonlóan a hazánkba üzemelő más kínai légitársaságokhoz, a Hainan Airlines is felfüggeszti március végéig a budapesti járatait - írja az AIRportal.hu.

Hivatalosan is köszöntötték a Hainan Budapest-Csungking járatát 

Hivatalosan is köszöntötték a Hainan Airlines Budapest és Csungking közötti járatát pénteken a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ezzel a Hainan Airlines 9 év után visszatér a ferihegyi repülőtérre.
Visszatér Budapestre a Hainan Airlines

Visszatér Budapestre a Hainan Airlines 

Visszatér Budapestre a Hainan Airlines, a kínai légitársaság hetente két járatot indít a 8,5 millió lakosú Csungkingból a magyar fővárosba 2019. december 27-től. A járatra már foglalhatók repülőjegyek a légitársaság honlapján - értesült az AIRportal.hu.
Két kínai városból is repülne Budapestre a Hainan Airlines

Két kínai városból is repülne Budapestre a Hainan Airlines 

A Routes Online légiközlekedési adatbázis csütörtökön közölte, hogy Kína legnagyobb magánkézben lévő, 1993-óta létező légitársasága már megkérte a kínai légiközlekedési hatóságoktól az engedélyeket a járatok üzemeltetésére. A tervek szerint a cég mindkét útvonalon hetente kétszer közlekedne augusztustól. A csungkingi járat közvetlenül, a sencseni pedig Hsziánon keresztül közlekedne a ferihegyi repülőtérre. A Hainan Airlines legutóbb 2012 márciusában közlekedett Budapestre, a pekingi járatot üzemeltette, de a Malév 2012 februári megszűnése után egy hónappal beszüntette a járatot, és kivonult Magyarországról A járatot később az Air China vette át. A HNA Grouphoz tartozó Hainan Airlines flottájában 241 repülőgép szolgál, amelyekkel 110 célállomásra közlekedik.
Már Belgrádba is repül a Hainan Airlines

Már Belgrádba is repül a Hainan Airlines 

Már foglalhatók a jegyek a Hainan Airlines belgrádi járatára. 
Új járatok indulnak Kínába Prágából és Bécsből

Új járatok indulnak Kínába Prágából és Bécsből 

A Hainan Airlines Prágából Pekingbe, míg az Austrian Bécsből Sanghajba indít közvetlen járatot.
Folytatódhat a kínai turistaözön

Folytatódhat a kínai turistaözön 

Az utóbbi hét év alatt megnégyszereződött a Magyarországra érkező kínai turisták száma. Hazai turisztikai szakemberek a forgalom további erősödésében bíznak, miután az Air China május elején budapesti járatot indított. A schengeni biometrikus vízum tervezett őszi bevezetése azonban lassíthatja a folyamatot.

Visszatér Közép-Európába a Hainan Airlines 

Charterjáratot indít a kínai légitársaság, azonban nem Budapestre, hanem Zadarba fog repülni.

Új légitársaságot alapít a Hainan Afrikában 

Komoly befektetésre készül a kínai Hainan Airlines az afrikai kontinensen: ghánai központú új légitársaságot hoznának létre, amely vegyesvállalatként repülne Accrából a környező, eddig csak nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthető városokba.

A kormány újra tárgyalna egy nemzeti légitársaságról 

Nem kizárt, hogy a kínai Hainan légitársaság visszatér Budapestre, a magyar kormány pedig támogatja a Peking-Budapest járat újraindítását. A kabinet új tárgyalások kezdeményezésére is nyitott egy budapesti székhelyű új nemzeti légitársaság létrehozására - áll Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter írásbeli válaszában.

Chicagóba repülhet a Hainan 

A kínai Hainan Airlines járatot indíthat Peking és Chicago között miután az USA Közlekedési Minisztériuma kiadta a szükséges engedélyeket. 

Hivatalosan is bejelentette járatfelfüggesztését a Hainan 

Hivatalosan is bejelentette Pekingben a Hainan légitársaság, hogy március 5-től felfüggeszti Peking-Budapest közvetlen járatát, amelyet a Malévvel közösen üzemeltetett, ülőhelymegosztással. A döntésnek a két ország közötti turizmusra gyakorolt hatásáról az ágazat pekingi képviselője nyilatkozott az MTI-nek.

Mégis elszáll Budapestről a Hainan Airlines 

Múlt pénteken a légitársaságnál még cáfolták az AirPortal blog értesülését, ma már hivatalosan is megerősítették: leáll a Hainan Airlines Peking-Budapest járata. 

Jövőre nem kaphat állami támogatást a Malév 

Kihívásokkal teli időszak várhat a Malévra. A Hainan Airlines-szal folytatott tárgyalások érdektelenségbe fulldtak, a jövő évi költségvetés nem számol a légitársaság támogatásával - számolt be hétfőn a Magyar Hírlap online.

Kínaiaké lehet a Budapest Airport 

A kínai Hainan Airlines légitársaság exkluzív tárgyalásokat folytat a német Hochtief építőipari csoport repülőtér-üzemeltető vállalatokban - köztük a Budapest Airport Zrt.-ben - lévő tulajdonrészeinek megvásárlásáról, írja a vg.hu.

Hainan: befektessek a Malévba? 

Meg nem nevezett kínai források szerint ezen töpreng a Hainan Airlines vezetése. Mi több, az ATW Online (Air Transport World) által megszólaltatott belsős forrás szerint a légitársaság tárgyalásban áll a Malévval. Sikeres tárgyalások esetén a Hainan lehet az első kínai fuvarozó, amelyik európai légitársaságba fektet be.

Várakozáson felüli nyereség a Hainan-nál 

Nyolc százalékot meghaladóan, 273 millió jüanra, 41,8 millió dollárra nőtt a Hainan légitársaság nettó nyeresége az idei első negyedévben - tájékoztatott közleményében a Hainan Airlines.

Légi Oscar-díjakat adott át a Budapest Airport 

A légitársaságoknak és utazási irodáknak járó elismeréseket idén - harmadik alkalommal - tíz kategóriában hirdette meg a Budapest Airport (BA) - tájékoztatta a Turizmus Online-t Hardy Mihály a BA vállalati kapcsolatok igazgatója. 

Ferihegyen vége a válságnak 

A válság évei után újra nő a budapesti ferihegyi repülőtér utasforgalma - közölte szerkesztőségünkkel a Budapest Airport (BA).
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!