Holokauszt múzeum nyitása Rióban

Holokauszt múzeum nyitása Rióban 

Világszerte megemlékeztek arról, hogy 78 éve szabadították fel az auschwitzi haláltábort. A Holokauszt emléknapja alkalmából Rio de Janeiróban új múzeumot szenteltek a népirás áldozatainak a világhírű Cukorsüveg-hegy lábánál.

Jövőre megnyílik a Sorsok Háza 

Jövőre, a magyarországi holokauszt 75. évfordulóján megnyitja kapuit a Sorsok Háza - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten, pénteken.
Holokauszt-emlékhely lesz egy prágai vasútállomásból

Holokauszt-emlékhely lesz egy prágai vasútállomásból 

A második világháború idején elpusztított csehországi zsidóknak állít emléket egy műalkotás, amelyet hétfőn lepleztek le a prágai Bubny vasútállomás előtt, ahonnan a háború idején a prágai zsidókat vonaton haláltáborokba szállították.

Zsidó Nyári Fesztivál a Holokauszt-emlékév jegyében 

A Zsidó Nyári Fesztivál ebben az évben is gazdag programokat kínál estéről estére augusztus 31-től szeptember 7-ig. Az idén több mint tíz helyszínen több mint harminc produkcióval, csaknem félezer közreműködővel várják a szervezők az érdeklődőket. A népszerű, visszatérő művészek mellett idén is számos új hazai és nemzetközileg ismert előadót láthat-hallhat a közönség.

Új vezető a hódmezővásárhelyi Emlékpont élén 

Az eddigi sikeres kutatási és oktatási munkát folytatva kiszélesítené a közelmúlt hódmezővásárhelyi történelmét feltáró és bemutató múzeum, az Emlékpont tevékenységi körét az intézmény új vezetője, Árva László.
Újabb botlatókövek Budapesten

Újabb botlatókövek Budapesten 

Szeptember 28-án ismét Magyarországra érkezik Günter Demnig német szobrász, aki a Holocaust áldozatainak emléket állító, szerte Európát behálózó ún. botlatókövek (németül: Stolpersteine) művészeti projekt atyja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!