Külföldön próbálná ki magát a dolgozó fiatalok harmada

Külföldön próbálná ki magát a dolgozó fiatalok harmada 

Derül ki a K&H ifjúsági indexéhez végzett felmérésből.
Alakuló cégeknél prioritás a fenntarthatóság és a digitalizáció

Alakuló cégeknél prioritás a fenntarthatóság és a digitalizáció 

Esetükben hatalmas szerepet játszik a fenntarthatóság és a digitalizáció, legalább egy fenntarthatósági szempontot figyelembe vesznek működésük során, derül ki a K&H felméréséből. 
58 évesen már nyugdíjba mennének a magyarok

58 évesen már nyugdíjba mennének a magyarok 

Változás történt a magyarok megtakarítási céljait felsoroló toplistán - derül ki a K&H biztos jövő indexéhez készített reprezentatív felmérésből.
Új alkalmazottak felvételét tervezi a nagyvállalati szektor

Új alkalmazottak felvételét tervezi a nagyvállalati szektor 

A következő egy évben a nagyvállalatok több mint 10 százaléka számol a munkatársak létszámának növelésével, sőt, majdnem kétharmaduk 10 százaléknál nagyobb létszámbővítésben gondolkodik. Derült ki a K&H felméréséből. A megfelelő alkalmazottak felkutatása azonban kihívást jelenthet az egyre feszesebbé váló munkaerőpiacon.
Utaznak idén külföldre a magyarok?

Utaznak idén külföldre a magyarok? 

A magyarok többsége, 57 százaléka idén csak maximum négyéjszakás, belföldi kikapcsolódással számol, mindössze 16 százalék tervez hosszabb külföldi nyaralást, és az utazástól nem a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, hanem a pénzhiány tartja vissza leginkább a megkérdezetteket - derül ki a K&H Biztos jövő felméréséből, amelyet pénteken ismertettek az MTI-vel.

Több mint 5 millióval lehet egy vállalkozást beindítani 

Jellemzően több mint ötmillió forint szükséges az első pár évben egy vállalkozás beindításához és működtetéséhez, derült ki a K&H felméréséből. A vállalkozók a legtöbb pénzt termékük vagy szolgáltatásuk minőségének fejlesztésére költik, míg a plusz, külső forrásokat leginkább marketingtevékenységre, valamint digitális, innovációs fejlesztésekre fordítanák.

Szárnyal a bizalom a kkv szektorban 

A K&H kkv bizalmi index 10 pontos emelkedést követően elérte második csúcspontját, jelenleg 15 ponton áll. A kiemelkedő hangulatjavulás leginkább annak köszönhető, hogy a cégek a közterhek idei alakulását és az elmúlt hónapok gazdasági intézkedéseit is kedvezőbben látják. A bizalom minden árbevétel-kategóriában és ágazatban javult, de a középvállalkozásoknál és az agrárszektorban a legerősebb.

Többen szeretnének uszodát a budai Várba és a Balatonhoz 

Közel 2800-an szeretnének uszodát vagy gyógyfürdőt, esetleg wellness központot a lakóhelyük mellé - derül ki a K&H: üzletet ide! programjának részeredményeiből. A területi eloszlás is roppant érdekes, van, aki a budai Várba szeretne fürdőt, de a Balaton mellett is volna erre igény.
Malév-csőd: nagybank ellen nyert pert egy utazási iroda

Malév-csőd: nagybank ellen nyert pert egy utazási iroda 

Hazai kisvállalkozás - az STA Travel - győzelmével zárult a Malév csődjét követő per a második legnagyobb magyarországi bank, a K&H ellen – tájékoztatta lapunkat az utazási iroda. Hozzátették: a döntés precedensértékű 4,5 évvel a Malév-csőd után. 
A LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior csapata is részt vett a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón!

A LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior csapata is részt vett a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón! 

2014. június 15-én került megrendezésre a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó, amely az ország legnagyobb és legrangosabb váltófutó rendezvénye.

Megszaladt a futóbiznisz 

A futásnak van egy nagy előnye a legtöbb sporthoz képest: nem kell hozzá semmi, se játékostársak, se különösebben drága sporteszközök, de kiemelkedő labdaérzékre és egyéb speciális képességekre sincs szükség, csupán akaraterő kérdése. Nem véletlenül vált a sportszeretők és fogyni vágyók egyik kedvencévé. Ha pedig sokaknak kedvence valami, akkor aköré bizonyosan épül egy iparág. Összegyűjtöttük a futóbiznisz legfontosabb elemeit.

Vendéglátásra használják leginkább a SZÉP-kártyát 

A Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP-kártya) leginkább a vendéglátóhelyeken használják az ügyfelek, és csak másodsorban szálláshelyeken, ez azonban a turisztikai szezon indulásával változhat az MTI által megkérdezett kibocsátók szerint.

Szép reményekkel indul a SZÉP kártya 

Bár e sorok nyomdába kerülésekor még tart az adótörvények és a 2012. évi költségvetés parlamenti vitája, az üdülési csekket felváltó Széchenyi Pihenő Kártya jövőjét illetően mind a kormányzat, mind a konstrukció működésében meghatározó szerepet vállaló három hazai bank illetékesei optimisták.

Jön a K&H SZÉP Kártya 

A K&H is megkezdi a kis- és középvállalkozói, vállalati, valamint kártyaelfogadói ügyféltájékoztatást a SZÉP Kártyával kapcsolatban, november 15. után pedig lehetőség nyílik a K&H SZÉP Kártya szerződések megkötésére is - közölte a hitelintézet.

A KKV-k kivárnak a SZÉP-kártyával 

A tervezett cafeteria jutattásokról készített felmérést a kis- és középvállalkozók (kkv) körében a K&H. A kutatásból kiderül, továbbra is komoly szerepet kapnak a vállalkozások életében a béren kívüli juttatások. A hazai kkv-k többsége a következő egy évben is beépíti azokat a juttatási rendszerébe. A cégvezetők elmondása alapján egyértelműen az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés a leggyakrabban alkalmazott béren kívüli juttatás, míg a Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatban egyelőre kivárnak a cégek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!