Hurghada után Sarm es-Sejk és Kairó is a WIZZ egyiptomi úti céljai között

Hurghada után Sarm es-Sejk és Kairó is a WIZZ egyiptomi úti céljai között 

Felszállt első kairói járatuk Budapestről, és immár két új, egyiptomi város is elérhető a légitársaság gépeivel.
Kairói járattal bővül a Wizz Air úthálózata

Kairói járattal bővül a Wizz Air úthálózata 

A Kairóba tartó első járat október 30-án hagyja majd el a magyar fővárost - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.
Ha ezt bevezetik, a teljes utazási szakma ellehetetlenül

Ha ezt bevezetik, a teljes utazási szakma ellehetetlenül 

Didier Reynders uniós biztos múlt heti bejelentése tovább borzolja a hazai és a többi európai utaztató kedélyeit. A MUISZ kairói közgyűlésén is elhangzott a politikus elképzelése a csomagtúra törvény módosítását illetően.
MUISZ közgyűlés a piramisok lábánál

MUISZ közgyűlés a piramisok lábánál 

Szerdán az egyiptomi fővárosban, Kairóban rendezte őszi közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Honfitársaink egyik kedvenc úti célja Egyiptom, melynek Turisztikai Hivatala arra törekszik, hogy a tengerparti nyaralások mellett a kulturális utak is meghatározó részét képezzék a magyar árualapnak. 

Újra van járat Moszkva és Kairó között 

Két és fél év után először repült az Egyptair orosz légitársaság járata Kairóba.
Ismét lesz Moszkva és Kairó között légi járat

Ismét lesz Moszkva és Kairó között légi járat 

Elnöki rendeletben engedélyezte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök - több mint kétéves felfüggesztést követően - a Moszkva és Kairó közötti rendszeres légi járatok felújítását.

Húsz év után újra látogatható egy csodás piramis Egyiptomban 

Több, a turisták számára évek óta zárva tartott különleges műemléket nyitnak meg mostanában Egyiptomban, köztük Unas fáraó piramisát Kairó közelében, valamint több síremléket Luxorban.

Egyiptom döntött: brit cég vizsgálja felül a repülésbiztonságot 

Egy londoni székhelyű, globális hálózattal rendelkező céget jelölt ki az egyiptomi kormány az ország repülőtereinek felülvizsgálatára és a biztonság fokozására irányuló javaslatok kidolgozására.

Nemzetközi cég vizsgálja felül az egyiptomi repülésbiztonságot 

Az egyiptomi kormány már összehívta a potenciális vállalatokat, és hamarosan dönt arról, hogy melyiket választja ki a helyi repülésbiztonság teljeskörű felülvizsgálatának és javításának elvégzésére.
Egyiptom szupermúzeummal próbál segíteni a turizmusán

Egyiptom szupermúzeummal próbál segíteni a turizmusán 

A kairói reptér ma nyitotta meg újfajta múzeumát, mely a turizmus növeléséhez járul hozzá. A múzeumban Egyiptom változatos történelmi időszakainak a tárgyait lehet megtekinteni, melyek között világhírű darabokra is lelhetünk.

Merénylet egy kairói étterem ellen 

Legkevesebb tizenhat, egyes hírügynökségi források szerint tizennyolc ember halt meg egy belvárosi kairói szórakozóhely elleni merényletben pénteken; a támadók gyújtópalackokat dobtak a bent tartózkodókra.

Időutazás, homokvihar és tengerparti kalandok Egyiptomban 

Rendkívüli ókori, keresztény és muzulmán emlékeket egyaránt láthatunk Egyiptomban. Az észak-afrikai országot több ezer éves történelme miatt nemcsak a tengerparti nyaralás kedvelőinek érdemes felkeresni, hanem azoknak is, akik a kultúra iránt érdeklődnek. A Sunny Tours tanulmányútján Kairóban, Hurghadán és Luxorban jártunk. 

Kairótól nem messze leltek rá a legendás óegyiptomi város falaira 

Az óegyiptomi főváros, Memphisz városfalának maradványait tárták fel Kairótól 20 kilométerre délre orosz régészek.

Új fővárost épít Egyiptom 

Az egyiptomi nagy beruházásról, a Szuezi-csatorna átépítéséről már ez év elején is hallottunk, kétségtelen meglepetés azonban a nemrég bejelentett hír, mely szerint új fővárost építenek a jelenlegitől keletre a Vörös-tengerig érő sivatagos részen.

Új turisztikai miniszter Egyiptomban 

Egyiptom kormánya új turisztikai minisztert nevezett ki Khaled Abbas Ramy személyében, aki március 5-én foglalta el hivatalát.

Bezárják Tutanhamon sírját 

A látogatók hamarosan csak a fáraó sírjának pontos mását nézhetik meg Luxorban, az eredeti nyughely felfedezője, Howard Carter háza mellett.

Pénteken káosz volt Kairóban 

Pénteken négy robbantásos merényletet hajtottak végre és súlyos  összecsapások törtek ki az egyiptomi hatóságok és a betiltott Muszlim Testvériség hívei között. Egyiptomban szombaton volt a három éves évfordulója Hoszni Mubarak bukásának - írja a Keletport.hu.

Külügy: újra biztonságosak az egyiptomi üdülőhelyek 

A magyar külügyminisztérium - követve a német álláspont változását - újra biztonságosnak minősítette a vörös-tengeri üdőlőhelyeket. 

Szükségállapot Egyiptomban 

Szükségállapotot hirdettek egész Egyiptomban szerdán, közép-európai idő szerint 14.00 órakor.

Véres összecsapás Kairóban 

Szerda reggel megkezdte az egyiptomi rendőrség annak a két kairói térnek a kiürítését, ahol hetek óta ülősztrájkot folytatnak a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom hívei, írja a HVG. 

Újdonságok az Anubis Travelnél  

Ciprusi és izraeli programokkal bővítette a kínálatát idén az Anubis Travel, az ősszel újabb nagy dobással rukkolnak elő.

Gyilkosság Bengáziban, tüntetés Kairóban 

Egy iszlámellenes film miatt tiltakozáshullám indult Észak-Afrikában. Bengáziban meggyilkolták az amerikai nagykövetet, tüntetések vannak Kairótól Tuniszig. 

Újra hajózható a Nílus Kairótól Asszuánig 

Az egyiptomi kormány hosszú évtizedek után a napokban újra engedélyezte a folyami hajózást a Nílus teljes hosszában Kairótól Asszuánig.

Félő, hogy kiterjednek a tüntetések Egyiptomban 

Csicsmann László Közel-Kelet-szakértő szerint nem meglepő, hogy tüntetések törtek ki a hét végén Egyiptomban, de aggodalomra ad okot az erőszak esetleges terjedése.

Az utolsó sérült is úton van Magyarországra 

Az egyiptomi buszbaleset utolsó magyar sérültjét szállító repülőgép is felszállt csütörtök este Kairóban - közölte Szijjártó Péter az MTI-vel.

A kairói nagykövetség konzuljai folyamatosan a helyszínen vannak 

A kairói nagykövetség két konzulja folyamatosan a hurghadai Nile Hospitalban tartózkodik, kapcsolatban áll a sérültekkel és a hozzátartozókkal – nyilatkozta a közmédia hírstábjának kedden Kaizinger Tibor, a Külügyminisztérium konzuli részlegének munkatársa.

Kedvezőbb biztonsági besorolást kapott a külügytől Egyiptom 

A magyar Külügyminisztérium legfrissebb, június 27-i közleményében arról tájékoztat, hogy Egyiptom egész területe lekerült az utazásra nem javasolt országok listájáról. 

30 év óta először lesz iráni nagykövet Kairóban 

Irán harminc év óta először nagykövetet nevezett ki Kairóba, miután a két ország Hoszni Mubarak egyiptomi elnök bukása után megállapodott a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételéről - jelentette kedden az iráni Press TV. A teheráni külügyminisztérium egyelőre nem volt hajlandó megerősíteni ezt.

Újra látogathatók az egyiptomi régészeti helyek 

A helyzet rendeződésével újra megnyitja a látogatók előtt történelmi, régészeti helyszíneit Egyiptom, ahol - a Legfőbb Régészeti tanács vezetőjének közlése szerint - Kairón kívül is rongáltak meg emlékhelyeket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!