Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Holland mintára épül kerékpárút Bécsben

Holland mintára épül kerékpárút Bécsben 

Holland mintára építik újjá Bécs egyik legfontosabb kerékpáros útvonalát, amely Ausztriában is minőségi ugrást jelent majd. Több zöld, több hely a gyalogosoknak, forgalomcsillapítás és nagyobb biztonság - a bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.
Újabb kerékpárút csatlakozik a Balatoni Bringakörhöz

Újabb kerékpárút csatlakozik a Balatoni Bringakörhöz 

Kerékpárút létesül a somogyi Mesztegnyő és Marcali között, az 525 millió forintos beruházás szeptember végén fejeződik be - tájékoztatta a Somogy megyei Önkormányzat hétfőn az MTI-t.
Új kerékpárút a Balaton-felvidéken

Új kerékpárút a Balaton-felvidéken 

Elkészült a Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút, a projektet jövő héten immár hivatalosan is átadják a bringások számára - írja a veol.hu.
26 kilométeres kerékpárút épülhet a Gerecsében

26 kilométeres kerékpárút épülhet a Gerecsében 

A STRABAG kivitelezésével épül kerékpárút Bajót és Tarján között - adta hírül a Magyar Építők.
Elkészült az új kerékpárút Győr és Pannonhalma között

Elkészült az új kerékpárút Győr és Pannonhalma között 

A Modern városok program részeként épült meg a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárút 18,4 kilométer hosszan, nettó 1,7 milliárd forintból.

Bringaút épült az Egri-Bükkalján 

Négy dél-borsodi települést köt össze az a több mint 20 kilométer hosszúságú kerékpárút, amelyet csütörtökön adtak át a forgalomnak Mezőkövesd határában.
Két bringautat is átadtak az országban

Két bringautat is átadtak az országban 

Megépült a Budapestet Nagykovácsival összekötő kerékpárút, és befejeződött a Tát-Péliföldszentkereszt kerékpárút építése is.  
Félmilliárdos fejlesztés Békés megyében

Félmilliárdos fejlesztés Békés megyében 

Az EU-s támogatásból a szabadkígyósi kastélyhoz kapcsolódó turisztikai attrakciókat alakítanak ki és a Wenckheim-kastélyokat összekötő kerékpárutat építik tovább.

Kerékpárúton is megközelíthetővé vált az Ipoly 

Átadták a bringautat Szob és Ipolydamásd között.

Ne legyen kötelező a kerékpárút-használat! 

Ezt kérik a kerékpárosok. Miért is?

Tovább bővül a Budapest-Balaton kerékpárút 

Tovább bővül a Budapest-Balaton kerékpárútA Tordas és Velence, valamint a Székesfehérvár és Balatonfőkajár közötti szakaszokkal bővül a Budapest–Balaton kerékpárút. Az új szakaszok együttesen mintegy 43 kilométer hosszúak és nettó 7,5 milliárd forintba kerülnek.

Körbeért a Tisza-tavi kerékpárút 

Immár teljesen körbekerekezhető a Tisza-tó - közölte Palkovics László szombaton Poroszlón, amikor átadta a tó körül megépült 67 kilométeres kerékpárút utolsó szakaszát.

Bővülő biciklis kínálat a Duna északi partján 

Több, mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra lehetőség várja az idei nyártól a vendégeket Rév-Komáromban és környékén. Sőt, már Komáromtól Pozsonyig is elbiciklizhetünk, végig kiépített kerékpárúton.

Tata és Tatabánya közt nagyon király biciklizni 

A Tatabánya és Tata közötti bicikliút lett Az év kerékpárútja.

Tovább nő az összefüggő kerékpáros úthálózat Budapesten 

Hamarosan újabb helyszínen lehet biztonságosabban kerékpározni Budapesten, a XI. kerületi Villányi úton 1,7 kilométer hosszú kerékpársávot hoznak létre, közvetlenül csatlakozva a már közkedvelt Bartók Béla úti biciklisávokhoz. Az átalakítással az autók által használható forgalmi sávok száma nem csökken.

Nyáron körbeéri a bicikliút a Tisza-tavat 

A terveknek megfelelő ütemben halad, így várhatóan nyárra elkészül a Tiszafüredet és Poroszlót összekötő kerékpárút, melynek átadásával biztonságosan körbekerékpározható lesz a Tisza-tó - tájékoztatta az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AOFK) szerdán az MTI-t.

Jövő nyárra teljessé válhat a Debrecen-Nagyvárad kerékpárút 

Jövő júniusra készül el a Debrecen-Nagyvárad közötti kerékpárút még hiányzó, Tépe és Berettyóújfalu közötti, 8,3 kilométer szakasza, amelynek alapkövét pénteken tették le.

Kész a Velencei-tó körüli új bringaút 

A hiányzó velencei szakasz 170 millió forintba került. Robbanásszerűen nő a Velencei-tó környéki települések lélekszáma.

Kerékpárutat adtak át Eger környékén 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszer keretében megjelent „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” (TOP-6.4.1-15) című felhívásra. Ennek keretében a „Eger Déli iparterület fenntartható városi közlekedésfejlesztése” (TOP-6.4.1-15-EG1-2016-00001) című projekt megvalósításához 305.000.000.- forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelyet az önkormányzat 18.058.964 Ft el nem számolható saját forrással egészített ki.

A MÁV-val a kutya sem egyeztetett a Teleki Blanka utcai aszfaltozásról 

Bizonyára nem mi vagyunk az egyetlen portál, amelyik ezúttal voltáztatás nélkül használja egy MÁV-közlemény címét, de ezúttal tényleg abban a van a Kutya elásva. Közleményben reagált a vasúttársaság Kétfarkúék civil kezdeményezésére. Az MKKP látva, hogy az említett utcán, a Máv üzemterületén lévő kerékpár-útszakaszon évek óta nem történik jövőbe mutató, kerékpárkímélő felületváltozás, maga kezdett akcióba. A történet jelen állása meglehetősen régióspecifikus.

Négymilliárd kerékpárútra 

Négymilliárd forint keretösszeggel pályázati felhívás jelent meg kerékpárutak létesítésére, felújítására a Pest megyei önkormányzatoknak - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Kutya egy bicajút 

A Kerékagy szúrta ki, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook oldalán a legendásan, botrányosan vacak rákosrendezői rövid szakasz rendbetételét kezdeményezi.

17 milliárd forint Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai fejlesztéseire 

Több mint 17 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében a következő években, a megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a megye vendégforgalmának további növeléséhez - mondta Szolnokon a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön. 

Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc között 

Kerékpárút épül mintegy húsz kilométer hosszúságban Mezőkövesd és Bükkzsérc között, a hozzá kapcsolódó mezőkövesdi közösségi közlekedésfejlesztéssel együtt 1,7 milliárd forintból - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Mezőkövesden.

Körbekerékpározhatóvá válik a Tisza-tó 

A tervek szerint 2019 nyarára készül el a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút, ezzel körbekerékpározhatóvá válik a Tisza-tó, jelentősen növelve a régió vendégforgalmát és turisztikai bevételeit - mondta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán a fejlesztés helyszínén, Poroszló közelében.

Mintegy 750 millió forintból épül majd kerékpárút Mezőtúron 

Mintegy bruttó 750 millió forintból épülhet kerékpárút Mezőtúron, a beruházás teljes mértékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul majd meg - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

Elkészül a Budapest-Balaton kerékpárút 2019-re 

2019 nyarára elkészülnek a Budapest-Balaton kerékpárúthoz kapcsolódó fejlesztések, így a fővárosból kerékpáron is el lehet majd jutni a Balatonra - jelentette be a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos hétfőn Velencén, ahol sajtótájékoztatón mutatták be a Velencei-tó kerékpáros forgalmát számláló berendezést.

Újabb milliárdos kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt 

Újabb milliárdos nagyságrendű kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt: a somogyi megyeszékhelyről Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel 2019-re - jelentette be a város polgármestere pénteken Kaposváron, sajtótájékoztatón.

Bicikliúton suhanhatunk Tokajtól Nyíregyházáig 

Átadták a két város között eddig hiányzó szakaszt, így akadálytalanul juthatnak el a kerékpárosok a szabolcsi megyszékhelyről a borvárosba. Az útvonal meghosszabbítása is napirenden van. 

Közel kétmilliárdért épülnek kerékpárutak Pest megyében 

Közel kétmilliárd forintért épülnek kerékpárutak Pest megyében - közölte a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sajtófőnöke.

Bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon 

Négyszáztíz millió forintos beruházással bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon, a fejlesztéssel több ponton változik a tolnai megyeszékhely belvárosában a közlekedés.

38 kilométernyi kerékpárutat létesítenek a Mura régiójában 

Nagykanizsa és a Mura-parti települések között összesen 38 kilométernyi kerékpárutat jelölnek ki, illetve építenek a Mura program keretében, nagyobbrészt európai uniós forrásokból - közölte a program miniszteri biztosa.

Több száz kilométernyi kerékpárúttal leszünk gazdagabbak 

Több száz kilométer kerékpárút épül 2019-ig Magyarországon, nemzetközi kerékpárút lesz Dömös és Szentendre között a Szentendrei-szigeten át, új kerékpárutakat alakítanak ki a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld több pontján, az északkeleti országrészben, valamint Győrnél és az Őrségben.

Itt épülhetnek új kerékpárutak az országban 

Két év alatt 473 kilométernyi kerékpárút épülhet körülbelül 23,81 milliárd forintból.

Itt épülnek új kerékpárutak a következő években 

Országszerte több száz kilométer kerékpárút épülhet a következő években, emellett a megyei önkormányzatok a meglévő kerékpárút-hálózatok fejlesztésére is több milliárd forintot szánnak.

Körbetekerhető lesz a Tisza-tó 

A kormány döntése szerint 3,5 milliárd forintból befejezik a Tisza-tó körüli kerékpárutat, megépül a még hiányzó szakasz Tiszafüred és Poroszló között - közölte a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos vasárnap az MTI-vel, miután ellátogatott a tiszafüredi Decathlon tavi napokra.

30 milliárd forintból fejlesztik a hazai kerékpárutakat 

Mintegy 30 milliárd forint értékű kerékpárút-fejlesztésről döntött a kormány, a turisztikai szempontból legfontosabb útvonalak fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítették - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa háttérbeszélgetésen szerdán Budapesten.

Hegyikerékpáros túraútvonal-hálózatot adtak át a Mátrában 

Közel kilencven kilométernyi erdei útszakaszt nyitott meg a kerékpárosok számára az Egererdő Zrt. A biztonságos, és akár családok által is használható úthálózatot ünnepélyesen kedden adták át a Görgői út bejáratánál, ahol a legnagyobb hazai kerékpárverseny, a Tour de Hongrie szervezői is bemutatták a körverseny idei programját.

2,5 milliárdból újul meg a Balatoni Bringakör 

Megújul a Balatoni Bringakör, az első ütemben 68 kilométeren, Balatonkenese és Tihany, valamint Zamárdi és Balatonlelle között kezdődik meg a kerékpáros körút korszerűsítése 2,5 milliárd forintból - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Több mint 1000 kilométer kerékpárút épülhet 

Mintegy 850 kilométer kerékpárút épült Magyarországon az elmúlt 7-8 évben, ebből 2010 után 580 kilométer, és a terv az, hogy a következő években 1000 kilométernél is több kerékpárút épül - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Kerékpáron az Ős-Dráva mentén 

A szakmai fórum résztvevői megismerkedhettek a projekt keretében létrehozott, hazánk első elektromos kerékpár kölcsönző rendszerének működtetése, valamint ehhez kapcsolódva szó volt az Ormánság ökoturisztikai lehetőségeinek feltárására tett lépésekről, turisztikai hálójának kialakításáról.

Nyolc kilométerre nőtt Törökszentmiklós kerékpárút-hálózata 

Csaknem kétszázmillió forintos európai uniós támogatásból bővítette kerékpárút-hálózatát a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklós.

Kerékpárút-hálózat épül a román határnál 

Elkészült a Győrtelek és Csenger közötti kerékpárút, amelynek építéséhez négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település, Győrtelek, Ököritófülpös, Porcsalma és Pátyod önkormányzata kapott európai uniós pályázati támogatást - közölte a beruházás kommunikációs cégének vezető munkatársa az MTI-vel.

Turisztikai célokat szolgál a magyar-román kerékpárút 

Az Európai Unió pályázati támogatásából kerékpárút épült a Túr folyó árvízvédelmi töltésén Magosliget és a romániai Túrterebes között - közölték a projektet közösen megvalósító magyar és román cégek.

Újabb kerékpárutat adtak át Veszprém megyében 

Vegyes forgalmú kerékpárút épült a Veszprém megyei Nemesvámos és Nagyvázsony között közel négyszázmillió forintból.

Több mint 10 kilométeres kerékpárút-hálózattal bővült Eger 

Több mint 10 kilométeres összefüggő kerékpárút-hálózatot alakított ki Eger mintegy 800 millió forintos beruházással, amelyhez 573 millió forintos európai uniós forrást használt fel a város a 220 millió forintos önerő mellett - hangzott el az Észak-magyarországi Operatív Program keretében megvalósult fejlesztés projektzáró rendezvényén csütörtökön a hevesi megyeszékhelyen.

Hamarosan Lappföldtől egészen Tószegig bringázhatunk 

Megépült a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésén a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút első, mintegy négy kilométeres szakasza - közölte a projekt kommunikációját végző szolnoki Szféra-Tisza Kft. az MTI-vel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!